canım eğer kist olsaydı sana söylerdi ..CADIARZU ama şuda varki . diane kistin atılması için verilir .. yani hem adetini düzene koymak hemde kistin eriyip dökülmesini sağlamak için bu dianeyi vermiştir.. kist atıldı ki klomen tedavisine başladı .. klomen yumurtların daha iyi büyümesini sağlaycaktır .. merak etme.. bu ilaçla yeteri kadar büyümezse enjektabıla geçer .. yani gonal-f iğneye .. ama umarım bu klomenle de istenilen büyüklüğe ulaşılabilir canım ..
ayrıca klomen sadece pcosu olanlara verilmıo.. bende de yumurta tembelliği olduğu için bu ilacı kullanıyorum .. hatta yarın bende dr gidicem klomene başlamak için randevu vermişti .ben bebek istediğim için kullanıyorum .. sen bebek istiyormusun ki bu arada klomeni onun içinmı verdi .. tedavi içinmi..:uhm:
arkadaslar.lütfen yardım.ya ben bu konuyu cok yazdım çok toppik açtım ama fazla cvp alamadım.bilenler varsa cok rica ediyorum biraz aydınlatabilir mi.benim adetlerim hep düzensizdir.2-3 ay önce doktora gittim hormon tahlili yaptırdım dr dedi prematüreovülasyon.yani yumurtalıklarım zayıf ve düzensizmiş.hemen geç kalmadan tedavi ol dedi.ileride erken menapoz olma riskin olabilir dedi.ben bir doktorda kalmak istemedim.baska doktor da tekrar hormon testi yaptırdı ve normal dedi bişy yok.ben hep burada pkoluyum diyorum ama bu ikinci doktorun agzından böyle bişy çıkmadıgını düşündüm az önce.diane verdi çok acıklama yapmadı sinir şeyy.dianeyle adet oldum ve klomen verdi.5 hünden sonra birkaçgün ara verip kontrole gittim büyüme çok olmamıs iki gün daha bekle dedi.cuma gidicem büyüşse çatlama ignesi vericekmiş.yani bu kadın bana pko tedavisi mi yapıyor anlamadım.anlayan varsa lütfen yazarmı lütfennnsenağlama
canım klomen bende kullanıyorum.bende pkoluyum.klomenle ganaphone veriyolar genelde.sonrada çatlatma iğnesi.büyür ya stres yapma.
bütün bebek tedavilerinde aynı yolu ugluyorlar canım önce adetti düzgün bir sekilde olman icin ya diana benzeri haplar yada klomen
ben yedi yıl ugrastım bebek icin her doktor aynı seyi uyguladı insallah seninkide uzun sürmez ve bir an önce bebeginizi kucagına alırsınız ama bunda doktor tedavileri yanı sıra sakin olman stresis olman hamile kalmanı kolaylastırıcaktır unutma evlendiginin ilk ayı hamile kalmıs insanlar bile ikinci cocugu uzun süre cabalardan sonra oluyor ben cok tedaviler oldum hic bir sey yok dedikleri halde ilk kızım 8yılda dogdu ve erken dogumdan dolayı öldü ikinci kızım onuncu yılda dogdu ve tek sebeb stressssssssss ondan dolayı sana tavsiyem sakin ol ve her ay yeni bir sans ve inanıyorum seninde olur allah yardımcın olsun
sagol cnm.ben büyümemesinden dolayı stres yapmıyorum.zaten daha başlangıçtayız.sadece merak ediyorum benim pko olmam için küçük kistlerin olması gerekmiyor mu yumurtalıkta.herşey normal dedi doktor.ama ondan önceki de zayıf calısıyor dedi bi tedavi yapmadı beni cerrahpasada endokrinolojiye gönderdi hormon bilimi yani.
canım merhaba.pko olmak ıcın ıllakı kıst olucak dıye bırsey yok canım.bunu en ıyı hormon degerlerın gosterır..mesela pko olanlarda LH ve FSH oranları yaklasık 3 katı cıkar..senın degerler nasıl adetın 3.gunu mu yaptırdın?
cnm hormon degerlerim LH 19.1 FSH 10.6 ESTRADİOL64.9 prolaktin 23.04..doktor normal dedi ama pko demedi.ama klomen verdi.şimdi de igne verecekmiş büyüme olunca çatlaması için.adetimin 3.günü yaptıramadım çünkü sorun ordayadı.geç adet oldugum için gittim çocuk olmaz diye korktum.mecburen adet olmadan yaptırdım.d.kontrol hpı ile adet oldum ama tekrar test istemedi.adetin başlayınca 3.günü klomene başladım işte.böyle yani cnm.
canım aslında bu testlerı adetın 3.gunu yaptırmak en mantıklısı..sen bu ay bu ılacı kullan daha sonra eger hamılelık gerceklesmezse doktoruna soyle adetın 3.gunu testlerın yenılesın..gercı degerlerın normal gozukuyor..her adet donemınde hormonlar degısıklık gosterebılır..
buarada fsh hormonu yumurta rezervlerını gosterır.estradiol yumurtlamayı gosterır..bırde canım her doktor hormon degerlerıyle ugrasmak ıstemıyor..bunu da dusunmek lazım..benımde doktorum senınkı gıbı hersey ona gore normal..:tomato:
biliyorum cnm.adetin 3.günü yaptırılması gerekiyor ama dedigim gibi zaten adet olamadıgım için doktora gittim.ama bidahaki adetimde 3.günü doktor isterse tekrar yaptırırım sanırım.senin dedigin gibi cnm demekki benim ilk doktorum ugrasmak istemedi eşim de öyle diyor zaten.özel doktordu bide.beni gönderdi başka yerlere.istese kendiside tedavi edebilirdi yani.zaten iki kere test yaptırmıştım ikisi birbirinden farklı çıktı.mesela ilk testimde ESTRADİOL 20 çıktı.demekki doktor o yüzden zayıf çalısıyor dedi.ikincisinde de 64 e çıktı yani normale.
canım estradıolun dusuk cıkması yumurtanın bıraz yavas buyudugunu ve yavas calıstıgını gosterır..mesela benım gecen ay gonaphene kullanırken estradıol 168 cıkmıstı..adetın ılk gunlerınde deger dusuktur ama sonra ılerleyen gunlerde deger yukselır..
senın testı yaptırdıgın ay zaten adet gecıkmesı varmıs. yumurtlamada demek kı gec olusmus..
ınsallah klomen ıse yararda bıran once hamıs kalırsın canım..sevgıler..a.s.
maalesef yok canımsenağlamacok sagol cnm inşallah..bu arada senin var mı bebiş?
maalesef yok canımsenağlama
bu ay bende gonaphene kullanıyorum klomenle aynı turden bır ılac..bu ay ılacı kullanalı ıkı ay olucak ınsallah faydasını gorurum..sevgıler..a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?