- 1 Mayıs 2021
- 6.702
- 31.345
-
- Konu Sahibi bubendegilim
Ee bende onu dövmüyorum, sövmüyorum deseydiniz?Bana da bunu diyen çok fazla. Başta annem. Seni dövmüyor , sövmüyor dedi geçen. Şaştım kaldım. Bunu yapmaması lazım zaten , teşekkür mü edeyim dedim. Çoğu kadına bu anlattıkların şımarıklık geliyor.
anladığım kadarıyla yorum yapacağım , eşiniz çok çalışıyor eve ve size zaman ayırmıyor.Merabaynnn.
Uzun zamandır ( banlı olmadığım günler) konu açmıyordum.
Bu konuyu açma sebebim aslında çoğumuzun aynı dertten muzdarip olması. 3. Yılına girecek olan bir evliliğimiz var.
3 yıl bana sanki 30 yıl gibi geldi. O derece sevmedim evlilik kurumunu. Bir bebeğimiz oldu ( evliliğimin en güzel tarafı). Fakat ben bunun bile mutluluğunu yaşayamadan ilk hiç alışkın olmadığım maddi problemler , ikinci olarakta eşimin aşırı derecede rahatlığıyla sınanıyorum. Hadi maddiyat bir şekilde aşılıyor ama ikinicisini aşmak çok zor. Biz birlikteyken gayet olgun bir adam gibi görünen kocamın içinden salıncakta sallanan bir bebek çıktıHani olur ya mız mız bebeler aynı onun gibi.
Aileme sorunlarımı biraz açınca , sen istedim bu adamı biz asla istemedik dediler. Yani kısacası sana kötü bir davranışı yok, evlilik böyle bir şey falan dediler. Aslında onlarda biliyordu evlilik böyle bir şey değil. Şimdi bana inanmayacaksınız biliyorum ama gerçekten basiretim bağlandı. Hiççç alakam olmayacak bir adamla evlendim.
Her neyse heh asıl meseleye geleceğim. Ben bir süre evvel kimseyi umursamadan boşanmaya kalktım. Ona da söyledim eve gelme almayacağım. Avukata veriyorum seni bitti artık dedim. Sadece para veriyorsun , geri kalan tüm sorumluluk bende. Ha tamam anlıyorum gecelere kadar çalışıyorsun ama gündüz evdeyken de sürekli uyku modundasın dedim. Tabi o bunu şımarıklık olarak gördü. Yetişmeye çalışıyorum falan dedi. Yalan yani yetişmeye falan çalışmıyor. Geliri çok çok iyi. Neyse bu başlarda inanmadı eve geldi ama ben kapıları 2 taraftan kapatıp , ona mini bi bavul yaptım. Anladı kim iş ciddi bana bir sürü yalvardı.
Yok saçmalama , yok çocuk ne olacak , yok çok seviyorum seni bilmem ne.
Bende kendimi kötü hissetmemek ve ilerde acaba dememek için bir şartla kabul ediyorum o da çift terapisi alacağız dedim. İlk başta ne terapisi iş çıkartma bana dedi. Ya yaparsın ya da ben artık yokum dedim. Kendime layık gördüğüm hayat bu değil, ben kimsenin kahrını çekmek için evlenmedim dedim. Neyse kabul etmek zorunda kaldı. Galiba bu 3. Seansımız. Ve ben seansta söz sırası ona gelince neden sadece para vererek babalık yaptığını an itibari ile öğrendim. Bir nebzede olsun içime su serpildi ve cidden kalbim kırıldı. Kendisi de anlatırken çok zorlandı. Meğer babası 1 mont alırmış. 5 kardeşler… biri sabahçı diğeri öğlenci olurmuş. Dönüşümlü tek mont giyerlermiş. Babası durumu olmadığı için değil, almak istemediği ve önemsemediği için almazmış. Bana bunlardan asla bahsetmediğini söylediğimde ise sen bunları anlayamazsın dedi. Terapist burada devreye girip empati yapmak için yaşamak gerekmez tarzı bir şey söyledi. Yani her kavga olduğu gibi bu kavganın da tek sebebi ANLATMAMAK VE DİNLEMEMEK. Bakın suç tek taraflı değil. Oradan çıkınca hiç konuşmadan eve geldik ve o şu an işe gitti.
Gördüğü babalığı , muameleyi ne derseniz deyin onu yapmamak için para ile her şey çözülür diye düşünüyor. Kızım eksik kalmayacak diyor. Ama kızın manevi olarak çok eksik diyorum. Saçmalama çok seviyorum diyor. E çocuk senle hiç bir şey paylaşmıyor ki. Bir daha ki seansa eşimi tek çağırdı.
Gerçekten çok yoruldum ama en azından bir nebzede olsa ilerledik. Çocuk olmasa inanın salise durmam. Kimsenin terapi merkezi değilim derim. Ama bu adamı ben başımdan atsam da evladımla olacak. Boşansakta babasının sağlıklı olmasını istiyorum. Bakalım günler neler gösterecek. Eğer siz de böyle bir çıkmazdaysanız kesinlikle bir çift terapisi alın. Almak istemeyen ve çabalamayan adam için de kendinizi heba etmeyin.
Okuyan herkese selam olsun.
Ah bebeğimBen şimdi yanlış anlaşılmak istemiyorum ama geliri bize çok çok yetecek bir meblağ. Sadece ev alacağız , ve şu an onu bahane ediyor. Bildiğinize bahane çünkü o rahat yaşamak istiyor bence. Beni gün içinde 1 sefer arıyor onda da hep aynı şey gece geç gelirim beni bekleme.
Tamam ben cidden umursamam da ya bebeğimiz? Tüm sorumluluğu üstüme aldım. Adam hayatında bir sefer bez aldı , onu da mayo bez almış hdjd ben ne bileyim diyor
En büyük problem bu. Her gün beklemiyorum ama haftada bir günde en azından sabahları bize ayırabilir. Sabah çok yoğun olmuyor( hafta içi) tamam hafta sonu kahvaltı vs oluyor , o yüzden hafta sonu bize ayır diyemiyorum.anladığım kadarıyla yorum yapacağım , eşiniz çok çalışıyor eve ve size zaman ayırmıyor.
çok çalışan insan yorgun oluyor kafasınlar bir sürü sorun , ondan sürekli çocuk bakmasını beklememememlisiniz. benim eşimde yoğun çalışır bazen hotel gibi kullanıd. tüm herşeyi ben yaptım . iki çocuğu ben büyüttüm .
bunları proplem edip boşansaydım ne olurdu , onu düşündüm daha boktan bi durum olurdu. şimdi çocuklar büyüdü eşim çocuklarla daha ilgili yorgunlukta kalmadı . bıktığınız dönmede eve bakıcı yardımcı alın , siz keyfinizi sürün .
başka proplemler varsa bilelem
İnşallahAh bebeğimNe geliyorsa başımıza bu anaçlığımızdan geliyor her şeye koşmasak rahat edemiyoruz eee eş adayları da rahat görmeye dursun vasıflarını unutuyorlar hemen. Sabırlı ol ben üstesinden gelebileceğine inanıyorum
Çocuğu çok seviyor ama kameradan hdjdDövmüyor sövmüyor seni diyenlere de kızmayın.
Bizim genel olarak geçmişte kadının çok daha fazla hiçe sayıldıgı geleneksel kültürün içinden gelmeyiz.
Onlara göre bu bir referans olabilir.
Bana göre de evet.
Bir adam eşini seviyor, dövmüyor, sövmüyor, aldatmıyorsa ve ben bu adamla evet yaparım diyorsanız bu evlilik bitmemeli.
Evine ilgili bir adam ise ballı kaymak.
Çocugunu da seviyorsa daha ne derim.
Bir de bana şöyle bir şey söyledi; bak senin baban sana yatırım yapmış ve sen ona güvenerek hayatını yaşıyorsun. Belki onu da örnek almış olabilir bilmiyorum. Şimdi aklıma geldi bu sözü.Bazi seyler insanin icine isler.Bu da oyle bir sey bence..
Yani adam kizi icin calistigini dusunuyor,motivesi bu..
Cok calismak ve kizini mutlu etmek..İstedigini almak,eksik birakmamak..
.Ona gore iyi ve ideal baba modeli bu..
Buna dusunceye kadar kapiliyor ki etrafindakileri unutuyor.
Bence duzelir.,Duzelmek,degismek istemeyen adam zaten terapiye gelmezdi diye dusunuyorum.
AhahaBir insan fazla işkolik olduğu için ondan boşanılır mı? Bence boşanılır. Eşimle biz de benzer bir yerden geçtik. Çift terapisi de aldık ve hatta psikoloji bilimine derin saygı ve güven duyan ben, "Bir boka yaramıyor" diye yarısında bıraktım. Çünkü kocamın mizacı bu, değişmeyecek ve terapide önünde sonunda çıkacağım nokta "Bununla yaşamayı öğrenmeli ve kabul etmeli miyim, yoksa buraya kadar mı demeliyim?" olacaktı. Daha 3. seansta çakmıştım durumu. :))
İşkolikliğinin sebepleri de belli, ona da hak veriyorum; geleceğimizi garantilemek, daha iyi şartlarda yaşatmak istiyor beni ve oğlumuzu. Ama bu kadar kendini kaptırmasına gerek yok, çünkü durumumuz bize yetiyor. Daha fazlasında gözüm yok, aileden de yerim yurdum sağlam. Ama işte eşim öyle yetişmemiş. Babasından pek bir şey görmemiş (Oğlunun hiçbir şeyde gözü kalsın istememesi de bundan), hep çalışmış çabalamış ki evlenirken onu tercih etme sebeplerimden biri de bu çalışkanlığıydı aslında.
Ama bu çalışkanlık, aile içi ilgiden bir miktar çalıyor mu? Evet çalıyor. :)
Ben kabullenmeyi tercih ettim, bazı şeylerden feragat ettim, bazı beklentilerimi de öldürdüm. Ama tamamen de teslim olmuş değilim. Bundan 3 sene kadar önce belki, "Yorgunum" diyerek kaçmaya çalışıyordu ev içindeki bazı sorumluluklarından, ben de "Eve gelme, işyerinde yaşa" diyerek bavulu eline verince bi silkelendi işte, bu konularda hiç şakam olmadığını bilir. "Seni kaybetmek istemiyorum" deyip baya bi törpüledi kendini. Çünkü o sıra bokunu çıkarmıştı. "Yorgunum" kelimesini de yasakladım kendisine ayrıca, hala daha kullanamaz. "Yorgunluğun zkimde değil, kalp krizi geçirene kadar yolun var" dedim. :)
Belki bir süre sonra işleri istediği ritme getirir, tatmin olur, "Bu yeterli" der de salar ucunu. O zamana kadar benim tepkilerimle şekillenecek demek bu konuda, naapim? :)
Ay yukarıda ki yorumu yeni gördüm.Şu soruyu sor kendine.
Boşandıgımda ohhh beeee, ne rahat kocasızlık.
Olley be kızımla baş başa kalmak, bekar anne olmak bana çok şey kattı diyebilecek misin ?
Cevabın evetse evet boşan.
Yok yapamam, eşimi de seviyorum dersen terapiste devam.
Bak simdi Sahikacim;Anladigim kadariyla senin ailenin durumu iyi..Bir de bana şöyle bir şey söyledi; bak senin baban sana yatırım yapmış ve sen ona güvenerek hayatını yaşıyorsun. Belki onu da örnek almış olabilir bilmiyorum. Şimdi aklıma geldi bu sözü.
Terapiye ilk zorunlu gitti ama şimdi gitmenin iyi geldiğini söylüyor. Umarım faydasını görürüz.
O zaman yine kendimi haklı görüyorumBak simdi Sahikacim;Anladigim kadariyla senin ailenin durumu iyi..
Simdi adam once karisina bakiyor arindan Babasinin karisina saglamis oldugu imkanlara bakiyor.
Daha sonrasinda da kafasinda kurmaya basliyor..
Benim karim,belirli duzeni var,kazanmaliyim ayni standarti sunmaliyim.
Ailesine karsi boynumum bukuk olmamali..Cok calismaliyim,basarili olmaliyim.
Basarili olmaliyim Basarili olmaliyimBasarili olmaliyimBasarili olmaliyim Basarili olmaliyim
Cok kazanmayilim,cok calismaliyim.Cok kazanmayilim,cok calismaliyim.Cok kazanmayilim,cok calismaliyim.
Aslinda fark etmiyor yaptigini,senin bu sekilde daha cok sevecegini dusunuyor.Simdi sen bu sekilde soyleyince netlesti bende.
Kuzu yanına bir kadın tutalım ama çocuğa sen bak diyor. Annesinden babasından ayrı büyümüş, o yüzden onu asla kabul etmez. 2 kuruş kazanacaksın diye ben kızımı bakıcıda büyütmem diyor.
O da konustu rahatladi iste,artik bu kadar kasmaz muhtemelen :)O zaman yine kendimi haklı görüyorumolduğumdan farklı hiç bir yerde olmadım. Benim kadar kolay çözülen bir insan yoktur ona eminim. Hemen içimde ne varsa söylerim.
Maddiyat önemli değil desem yalan söylerim. Elbette çalışacak ama haftada en az bir kaç saati ailecek geçirmek çok gelmeyecek.
Vav teşekkürleryazilanlarin cogunu okudum, benim hissettigim sizin kafaniz biraz karisik. oncelikle tam olarak ne istiyorsunuz? cocuk bakimina yardim etmesini mi? evle ilgilenmesini mi? cocukla ilgilenmesini mi? sizinle ilgilenmesini mi? yoksa hepsini mi :))
oncelikle cocukla surekli ilgilenmek cok zor bir sey. tek cocugun bakimi zor olmaz ama heeeepppp ayni seyler, yedir icir yatir kaldir. belki esinize gicik oluyosunuz o rutini cekmedigi icin. ayni sekilde esiniz de sizinle vakit gecirmeyi seviyor mu? mesela biz esimle cocuklar olmadan daha guzel vakit geciriyoruz, cocuklar olunca bagiris cagiris kaos dram gozyasi :) biz de genelde cocuklarin mizildamayacagi aktiviteler ayarlamaya calisiyoruz, mesela piknige gidiyoruz, mangal yapiyoruz, ya da gol kenarinda bisiklete biniyoruz. bence butun gun evde beraber gecirince zaten herkes sacmaliyor, o yuzden kisa ve kaliteli vakit gecirmek daha onemli. yani soylemek istedigim cocuk sonrasi bence erkekler biraz evden kaciyor gordugum kadariyla, ama kadinlar kacamiyor cunku cocuga birisi bakacak mecbur. sizin durumunuzda bence yardimci almaniz esinizin yardim etmesinden daha mantikli.
diger bir sey de esinizin is saatleri. bildigim kadariyla restoranlar ogleden once aciliyor, sabah sakin olmuyor mu? o zaman aksam yerine sabah beraber vakit geciremez misiniz? mesela beraber kahvalti yapin.
diger bir mesele de terapi. baslayarak cok guzel bir sey yapmissiniz ama 2-3 seansta bir seyleri cozmek zor. terapide duydugunuz her sey icin cok derin cikarimlar yapmayin, sonucta hepsi bir varsayim. uzun soluklu degisikliklere bakin. en az 1 sene gitmek lazim bence bir seyleri cozume kavusturmak icin.
diger bir tavsiye de, birlikte bir seyler organize edin, o edemiyorsa siz yapin, bunun 1 haftalik avrupa tatilleri olmasina gerek yok, mesela tek gunluk sapanca, abant gibi yerler olabilir, insana cok iyi geliyor boyle seyler, belki gunu birlik bile olabilir.
diger bir sey de, cocuk bir kac seneye artik sizden daha bagimsiz olur ve kres ihtiyaci olur. siz de yavas yavas kendinize bir mesgale bulun bence. illa 8-5 bir is olmasina gerek yok, zaten sizin durumunuzda az odeyen bir is mantikli olmaz. mesleginizi bilmiyorum ama mesela master yapabilirsiniz, ya da isiniz icin uygunsa tam zamanli olmayan bir yer acarsiniz (mesela psikoloji mezunu biri haftada bir kac saat calisacagi bir klinik acabilir), ya da imkaniniz varsa siz de bir is acin (benim param ve vaktim olsa kesinlikleeeeee kres acardim). bence is sadece para kazanmak icin degil, hayata bir seyler katmak icin, emeginin karsiligini almak icin de yapilir.
son bir konu da, aileniz esinizi istememis diye bahsetmissiniz, muhtemelen ailenizin maddi durumu iyi oldugu icin esiniz altta kalmak istemiyordur. zaten zengin ailelerde eger damat iyi para kazanmazsa kimse saygi duymuyor o adama malesef. siz de bunu hissettirdiginiz icin esiniz bence isini cok onemsiyordur.