- 15 Mayıs 2021
- 7.455
- 24.753
-
- Konu Sahibi bubendegilim
Kabullenmezler. Bende sorun yok sen çok sinirlisin diyor. Haklı olduğu nokta çok tahammülsüz olmam. Değişmezse ben daha fazla mücadele etmeyeceğim. Gerçekten bıktırdı hayattan.Umarim terapiler sizin için ve kiziniz içinde cok güzel sonuçlar çıkarıren azindan belki eşiniz de aslinda travmalari olduğunu kabullenip ona göre kendini degistirmeye çabalar.
Benimde eşimin çok ciddi travmalari var. Buna bağlı olarakta banada cocuklarimiza da karşı bazen tutarsiz davranışları var. Bazı noktalarda ben farkina varip ne alakasi var desemde sonrasinda duzelme görüyorum. Keşke kabul edip terapi alsa ve yuzleşse istiyorum ama kabullenmiyor
Beklentim nefes almak. Bebeğimi çok seviyorum ana gece gündüz bir bebekle olmak çok zor. Sizde annesiniz bilirsiniz , azı dişleri geliyor ve beni yedi bitirdi. Anneme gidip kalıyorum ama orada da durmuyor. Bana yapıştı resmen. Çok ilginç ki babasına aşırı düşkün. Gördüğü an gülücükler , öpücükler hava da uçuşuyor.Beklentiniz nedir hic mi yardımcı olmuyor maddi ihtiyaclari karşıladıktan sonra
Gecelere kadar calisiyor diyorsunuz cok yoğun çalışıyorsa saygı gösterirdim bazi konularda daha fazla sorumluluk alabirim
İlk cocugumda esimin isi geregi tüm sorumluluk bendeydi boyle olmasi gerekiyordu ama ikincide benden daha çok ustlendi bakimini
Benimde eşim bu sene cok fazla çalışıyor. Agustostan beri hafta ici 3 akşam, haftasonu cumartesi mesai ve haftasonu ekstra ek işe gidiyordu. İlk zamanlar mesaiden çıkınca arkadaslariyla görüşmek için dahada gec geliyordu. Ve anlattim. Cocuklar seni bekliyor, mesai yaptigin aksam eve gel yarim saatte olsa onlarla ilgilen. Kendimden vazgectim zaten. Erken geldigin aksamlarda yine yarim saat 40 dk cocuklarla ilgilen, oyna sonra istersen yine çik. Çünkü zaten evde eşimle muhabbet bile edemiyoruz, çay kahve içmek bile zor. Film açıp izleyemiyoruz en basiti bunlar. Ama o da kendini duzeltmese benimde tepkim farkli olabilirdi. Başka anlaşamadigimiz mevzularda oldu mesela ailesiyle konuştum onlarda uyardiKabullenmezler. Bende sorun yok sen çok sinirlisin diyor. Haklı olduğu nokta çok tahammülsüz olmam. Değişmezse ben daha fazla mücadele etmeyeceğim. Gerçekten bıktırdı hayattan.
İşte bana göre evlilik bu değil. Bu çocukları tek yapmadık, tek başımıza evlenme kararı almadık. Çocuk gibi sürekli şunu yap bunu yap demek 40 yaşına gelecek olan bir adama hemde.Benimde eşim bu sene cok fazla çalışıyor. Agustostan beri hafta ici 3 akşam, haftasonu cumartesi mesai ve haftasonu ekstra ek işe gidiyordu. İlk zamanlar mesaiden çıkınca arkadaslariyla görüşmek için dahada gec geliyordu. Ve anlattim. Cocuklar seni bekliyor, mesai yaptigin aksam eve gel yarim saatte olsa onlarla ilgilen. Kendimden vazgectim zaten. Erken geldigin aksamlarda yine yarim saat 40 dk cocuklarla ilgilen, oyna sonra istersen yine çik. Çünkü zaten evde eşimle muhabbet bile edemiyoruz, çay kahve içmek bile zor. Film açıp izleyemiyoruz en basiti bunlar. Ama o da kendini duzeltmese benimde tepkim farkli olabilirdi. Başka anlaşamadigimiz mevzularda oldu mesela ailesiyle konuştum onlarda uyardi
Eğer çocuğa bakıcı olayına razı etsem anında çalışırım. Asla o konuda destek değil. Daha evvelde çalıştım ayrıca. İnsan elbette yoruluyor ama onun ki şu an çok farklı boyutta.Belli ki çok çalışıyor ve yoruluyor
Muhtemelen geliri çok çok iyi ise kendi işini yapıyordur.
Kendi işini yapan insanlar zaten ayrı bir dünya yaşıyor.
Nefes almaya zamanları yok
Diğer zamanlarda çok yorulması normal ve uyku hali normal yani
Benim önerim ;
Sizde bir işe girin ve hem ekonomik hem ev sorumluluğunu paylaşın
Bakalım haliniz kalacak mı ?
Ona yapacak bir şey yok kiEğer çocuğa bakıcı olayına razı etsem anında çalışırım. Asla o konuda destek değil. Daha evvelde çalıştım ayrıca. İnsan elbette yoruluyor ama onun ki şu an çok farklı boyutta.
Kendi işi evet. Evet çok çalışıyor ve çok fazla sorumluluğu var. Ama bir de evi ve yuvası var. Madem bunlara ayıracak zamanı yoktu evlenmeyecekti.
Maddi olarak sikintidayiz. Benim cocuklarim küçük biri 4.5 diğeri 2 yaşında. Bu yüzden benim çalışma durumum yok. Büyüğünü kreşe verdik, eşim resmen şuan benim yerime de çalışıyorİşte bana göre evlilik bu değil. Bu çocukları tek yapmadık, tek başımıza evlenme kararı almadık. Çocuk gibi sürekli şunu yap bunu yap demek 40 yaşına gelecek olan bir adama hemde.
Siz benden daha dirayetlisiniz maşallah diyeyim.
Etmeseydi işim daha kolaydı hdhdhdHani nasip dedikleri şey var ya, o devreye girdiğinde dediğin gibi resmen basiretin bağlanıyor. Konunun iyi taraflarından bakacak olursak, genel erkek kişileri gibi öküz değilmiş ki aile terapisini kabul etmiş. Hakkında hayırlısı neyse o olsun inşallah.
Yani ikisi bir arada yok diyorsun…Ona yapacak bir şey yok ki
Ortası yok bu ülkede
Ya memur veya işçi olacak belki bir nebze daha çok zamanı olacaktı ama o zaman da “ bize yetmiyor , kira ödemeyemiyoruz “ diye ağlayacaktınız.
Şimdi de zaman yok diye ağlıyorsunuz.
Hayat şartları
Hakkinizda hayırlısı olur inşallahYani ikisi bir arada yok diyorsun…
Halim zaten çoğu insana göre ne var ki şeklinde. Bana diyor ki al anneni git tatile. Annemle gidiyorum zaten ben senle gitmek istiyorum diyorum. Tamam söz 10 gün sonra diyor. Ben heves ediyorum bakıyorum , 10 gün sonra ben çok yoğunum diyor. Ve bu sürekli böyle. Madem ailemle büyüteceğim ee o zaman ailemin evine yerleşeyim hiç olmazsa uykusuz kalmam diyorum.
Bebeğim 1 yaşında. Ben ilk dönem zor bir psikoloji atlattım bebekle çok ilgilendi. Hatta yanıma yardımcı tuttu. Ama şu son bir kaç aydır sürekli işi bahane ediyor. Tabi ki arkadaşlarıyla yesin, içsin gezsin. Ama evde de bir kadısı ve bebeği olduğunu bilmek zorunda. Haftada 1 çıkıyorduk kahvaltıya, yemeğe vs. Artık onu da yapamıyoruz. Saat 13-00 da gidip 03:00 gibi geliyor. Kasa eşimde çünkü ve tek bir yeri de yok.Maddi olarak sikintidayiz. Benim cocuklarim küçük biri 4.5 diğeri 2 yaşında. Bu yüzden benim çalışma durumum yok. Büyüğünü kreşe verdik, eşim resmen şuan benim yerime de çalışıyor
Dediğim gibi uyarilardan sonra kendine çeki düzen vermese durum farkli olurdu. Çocuklarla az da olsa ilgileniyor.
Sizin bebeğiniz ne kadarlik? Benim çocukların ilk bebeklik dönemlerinde eşimde hiç birşey yapmazdi. Mesela ilk çocuğum 3 aylik olana kadar iki üç sever al annesi derdi. Zamanla altinida aldi, mamasini da verdi, ben dışarı ciktiysam bakti da. Ama büyümeden yapmadi bunu. Yine ikinci dogdugunda da daha cok buyukle ilgilendi. O donemlerde bende cok sinir yapardim az da olsa gorev vermeye calisirdim. O donemlerde boyle yogunda calismiyordu. Eşiniz sabah kacta gidiyor akşam kaçta geliyor, bebeğiniz kaçta uyuyor
Güzelim bu sadece senin kocana özgü bir şey değilYani ikisi bir arada yok diyorsun…
Halim zaten çoğu insana göre ne var ki şeklinde. Bana diyor ki al anneni git tatile. Annemle gidiyorum zaten ben senle gitmek istiyorum diyorum. Tamam söz 10 gün sonra diyor. Ben heves ediyorum bakıyorum , 10 gün sonra ben çok yoğunum diyor. Ve bu sürekli böyle. Madem ailemle büyüteceğim ee o zaman ailemin evine yerleşeyim hiç olmazsa uykusuz kalmam diyorum.
Nesin anlamadın tam olarak ? Adam hayatımızda sadece ad olarak var. Kızı kaç gündür doğru düzgün görmüyor ve ben bunu çok dert ediniyorum.Ben senin derdini anladım. Eşin seninle çocuğunla ilgilensin istiyorsun. Al benim eşim sabah erkenden çıkar akşam sekizde gelir yemek ye 9. Çocuk birazda onunla zaman geçirsin diye gec uyutuyorm böyle olmasa covuj babasını gormeden yatıp kalkacak. Ha eşim ilgileniyor mu dersen hayır. Maddi olarak da iyi değiliz