Sadece öneri istiyorum...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

zuzu3477

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2013
359
106
Herkese merhaba benim üyeliğim yoktu zuzu dan rica ettim.Onun nickiyle yazıyorum.Öncelikle 31 yaşındayım eşimle aynı yaştayız 3 yaşında bir kızımız var.Çalışıyorum eşim işsiz polisti khk ile atıldı.Evde yan gel yatıyor ve sürekli geziyor.ses etmedim 7 aydır bu böyle.ancak dün annesi geldi taksiyle almaya gidiyor otobüs biletlerini alıyor.kendimi enayi gibi hissediyorum.erkek kardeşi var işsiz onun tel faturasını ödüyorum her ay ama eşime yetmiyor.bende surat asıyorum annesidir acaba abartıyor muyum diyorum ama haklı hissediyorum kendimi.maaşı var kaynanamın güya buraya hastaneye gelmiş bulunduğu ilde de hastane var ama o buraya geliyor.sadece düşüncelerinizi merak ediyorum kendimi sakinleştirmeye ihtiyacım var.Bu arada zuzu boşandı.ailesinin olduğu il e yerleşti.çok mutlu her gün birlikteyiz akşamları bazen ona gıpta ediyorum.

Zuzuyu tanımıyorum ama onun adına sevindim. Annesine bilet mı almış tam anlamadım ? Niye çalışmıyor iş mı bulamıyor ? Khkyla atilanlara da çok iş çıkmıyor yalnız. Belki istiyor da bulamıyor

İs bulamadi mi yoksa ise girme istegi mi yok? Burasi onemli bir ayrinti.
Esinizin kardesinin tel faturasini bir zahmet kendileri odesin. Sizin uzerinize mi fatura? O yuzden mi siz oduyorsunuz? Buraya da aciklama getirirseniz iyi olur.

üzgünüm ama moralini bozmakta haklısın. Eşin yaptığı harcamalar konusunda senin fikrini almıyor mu? Sonuçta işsiz ve khk nedeni ile işsiz kalmış yani uzun süre işsiz kalabilir. Harcamalarınızı kısıp birikim yapmanız gerektiğini hatırlatmalısınız.

Eşinizin ailesi bildiğin kötü insanlar. İşten çıkarılmış insana (sebebi ne olursa olsun) yüklenilmez, aksine hemen herkes destek olmaya çalışır.
Benim eşim bir kaç sene önce evden çalışmak için istifa etmişti. Hemen ailesindeki herkes ufak tefek ne borcu varsa eşime çıkardı verdi. Üstelik hiç önemli şeyler de değildi, zor durumda da değildik. Hatta o sırada kurbandı, eşimin kurbanın parasını vermesine bile müsaade etmedi kayınvalidem. Evime gelemezsin bir daha verirsen falan dedi kendi karşıladı. O sırada kızdım tabi böyle yaptığı için çünkü kurban olmaz bence o şekilde ama düşündü sonuçta. Üstelik eşinden kalma minimum emekli maaşıyla yaşayan yalnız bir kadın annesi.
Eşiniz de o yiyici aileye alışmış o yüzden ona garip gelmiyor.
Öncelikle o faturayı ödemeyin. Hat sizin adınıza olduğu için ödüyorsanız, çocuğa haber verin ve hattı kapatın. Kendi adına açsın bir zahmet. Eşinizle de konuşun. Şimdi sadece işten atıldın, yarın bir gün hapse de girersen ben tek başıma ne yapacağım, ne olacağımız belli değil, belki eşinim diye beni de atacaklar, masraflarımızı kısıyoruz. Minimum harcayacağız, ailene vermeyeceksin, kalanını zor günler için biriktireceğiz deyin.

Biliyorum evimde internet yok.Şu an iş yerindeyim.Şimdi alacağım üyelik o panikle rica ettim girdim sayfaya yazdım.tesadüf gördüm kadınlar kulübünü.

Eşinizin ailesi bildiğin kötü insanlar. İşten çıkarılmış insana (sebebi ne olursa olsun) yüklenilmez, aksine hemen herkes destek olmaya çalışır.
Benim eşim bir kaç sene önce evden çalışmak için istifa etmişti. Hemen ailesindeki herkes ufak tefek ne borcu varsa eşime çıkardı verdi. Üstelik hiç önemli şeyler de değildi, zor durumda da değildik. Hatta o sırada kurbandı, eşimin kurbanın parasını vermesine bile müsaade etmedi kayınvalidem. Evime gelemezsin bir daha verirsen falan dedi kendi karşıladı. O sırada kızdım tabi böyle yaptığı için çünkü kurban olmaz bence o şekilde ama düşündü sonuçta. Üstelik eşinden kalma minimum emekli maaşıyla yaşayan yalnız bir kadın annesi.
Eşiniz de o yiyici aileye alışmış o yüzden ona garip gelmiyor.
Öncelikle o faturayı ödemeyin. Hat sizin adınıza olduğu için ödüyorsanız, çocuğa haber verin ve hattı kapatın. Kendi adına açsın bir zahmet. Eşinizle de konuşun. Şimdi sadece işten atıldın, yarın bir gün hapse de girersen ben tek başıma ne yapacağım, ne olacağımız belli değil, belki eşinim diye beni de atacaklar, masraflarımızı kısıyoruz. Minimum harcayacağız, ailene vermeyeceksin, kalanını zor günler için biriktireceğiz deyin.
Yani sıkıntıya düştüm aslında o panikle anlatamadım.Ben çalışıyorum eşim 7 aydır işsiz iş vermezler bana deyip aramıyor bile.Ben iş konusunda laf dahi etmiyorken annesi katarakt ameliyatı olacakmış bulunduğu yerde hastane yok gibi buraya geldi.Üstelik yarın tatil yer yoktur pazartesi gel denildiği halde.Neyse zaten senede altı kere geliyor usandım galiba artık.Sabah almaya gitti. Sen çalışmayan adamsın eşek gibi çalışan var diye bu kadar da olmaz ki.Arabayı sattık onun parasına güveniyor.ben paramdan çeker veririm anneme diyor.kızmıyorum annesidir elbette ama karşıdaki düşüncesiz eşim bir kat daha düşüncesiz.Herkes sever annesini ama eşim gram hatasını söyletmez söylemez normal bulmadığım bu aslında.

Yani sıkıntıya düştüm aslında o panikle anlatamadım.Ben çalışıyorum eşim 7 aydır işsiz iş vermezler bana deyip aramıyor bile.Ben iş konusunda laf dahi etmiyorken annesi katarakt ameliyatı olacakmış bulunduğu yerde hastane yok gibi buraya geldi.Üstelik yarın tatil yer yoktur pazartesi gel denildiği halde.Neyse zaten senede altı kere geliyor usandım galiba artık.Sabah almaya gitti. Sen çalışmayan adamsın eşek gibi çalışan var diye bu kadar da olmaz ki.Arabayı sattık onun parasına güveniyor.ben paramdan çeker veririm anneme diyor.kızmıyorum annesidir elbette ama karşıdaki düşüncesiz eşim bir kat daha düşüncesiz.Herkes sever annesini ama eşim gram hatasını söyletmez söylemez normal bulmadığım bu aslında.
Arabanın parasına güveniyor da, sizin maaşınızdan daha fazla masrafınız olduğu sürece hazıra dağ mı dayanır hiç? Anneci erkeklerden işte canını satar anasına verir ihtiyacı olsa da olmasa da. Yapacak bir şey yok böylesine. Bir de "paramdan çeker veririm anneme" diyor yani. "param". Evin bütün masraflarını siz karşılarken onun parası nasıl ayrı oluyormuş acaba öyle? Düşüncesiz işte.
İş bulmaya çalışması lazım. Evet khk ile atılanların iş bulması zor ama imkansız da değil. Bir sürü iş bulan insan var. Ben ne şube müdürü, genel müdür, hakim, savcı kadınlar duyuyorum atıldıktan sonra evde mantı, süslü sabun vs. yapıp satıyorlar. O daha karısının parasına güvenip "kendi" parasını da annesine yedirsin.
Neyse gaza getirdim sizi galiba. Şimdi çok da yapacak bir şey söyleyemiyorum. Boşanma sebebi de değil yani tam olarak. Şimdi bir şey deseniz, en ufak şey bile, sonrasında size "zor zamanımda yanımda olmadın" diye bin misliyle geri dönecek.
O yüzden sabır diyorum eğer boşanıp gidicem demiyorsanız.
Ben olsam dayanamayıp annesine laf sokardım. Kesin yapardım. "Zor günümüzde bir de sen vur bakalım" falan derdim. Ama size tavsiye etmiyorum. Dediğim gibi sonuçları kötü olabilir.

merhaba,
ben de doğum nedeniyle işten ayrıldım.
Tek maaşa düşünce, hemen ödemelerimizi ona göre ayarladık.
Eşim kv nin faturalarını vs öderdi eskiden, bir ay önceden haber verdik, artık mevcut durumlar nedeniyle ödeyemeyeceğimizi.
Siz de çekinecek kırılacak bir şey yok, tek maaşla eskiden yaptığınız şekilde yapamayacağınızı söylemelisiniz, hani onların da düşünmesi lazım da, düşünmüyorlarsa söylemek gerekiyor.

eşinizle konuşun kardeşinin faturalarını vs de ödemeyin. ayrıca ailesi eşinizin işsiz olduğunu bilmiyor mu da ona yükleniyor

canım esine söyle oaranızı birikim yalın benim durumum belli degil senden dolayı belki benide atarlar de parayı biriktir. annen basım üstüne de ama canım kısalım de. emekli maasları var de. kardesinin kinin ödemesi cok sacma

esin iş bulamaz istesede ona birsey diyemem ama sen kendin yumusaklıkla cöz ve para biriktir

canım esine söyle oaranızı birikim yalın benim durumum belli degil senden dolayı belki benide atarlar de parayı biriktir. annen basım üstüne de ama canım kısalım de. emekli maasları var de. kardesinin kinin ödemesi cok sacma

esin iş bulamaz istesede ona birsey diyemem ama sen kendin yumusaklıkla cöz ve para biriktir

evet çok haklısınız.
benim arkadaşlarım var, bu dönem atıldılar, hala iş bulamıyorlar ki çoğu masterlı doktoralı.
eldeki parayı yememek, hatta biriktirmek lazım. Konu sahibinin işi de etkilenebilir.

evlı ınsanların aılelerıne para yagdırmaları bana ters gelıyor hastalık olur, acil durumlar olur, durumları olmaz anlarım da maaşı olana para vermek - yan gelıp yatıp çalışmayan bır yetıskının faturasını odemek falan yanlıs, esınıze tek maasa dustugunuzu artık masrafların kısılması gerektıgını, evde oturarak kımsenın kendısıne ıs vermeyecegını bır an once iş bulmak ıcın atılım yapması gerektıgını ve arabanın parasına guvenmemesını soyleyın hazıra dag dayanmaz sonucta...

Arabanın parasına güveniyor da, sizin maaşınızdan daha fazla masrafınız olduğu sürece hazıra dağ mı dayanır hiç? Anneci erkeklerden işte canını satar anasına verir ihtiyacı olsa da olmasa da. Yapacak bir şey yok böylesine. Bir de "paramdan çeker veririm anneme" diyor yani. "param". Evin bütün masraflarını siz karşılarken onun parası nasıl ayrı oluyormuş acaba öyle? Düşüncesiz işte.
İş bulmaya çalışması lazım. Evet khk ile atılanların iş bulması zor ama imkansız da değil. Bir sürü iş bulan insan var. Ben ne şube müdürü, genel müdür, hakim, savcı kadınlar duyuyorum atıldıktan sonra evde mantı, süslü sabun vs. yapıp satıyorlar. O daha karısının parasına güvenip "kendi" parasını da annesine yedirsin.
Neyse gaza getirdim sizi galiba. Şimdi çok da yapacak bir şey söyleyemiyorum. Boşanma sebebi de değil yani tam olarak. Şimdi bir şey deseniz, en ufak şey bile, sonrasında size "zor zamanımda yanımda olmadın" diye bin misliyle geri dönecek.
O yüzden sabır diyorum eğer boşanıp gidicem demiyorsanız.
Ben olsam dayanamayıp annesine laf sokardım. Kesin yapardım. "Zor günümüzde bir de sen vur bakalım" falan derdim. Ama size tavsiye etmiyorum. Dediğim gibi sonuçları kötü olabilir.
Yıprandım gerçekten bende surat asıyorum konuşmuyorum.Eşim üzülüyor kırılıyor farkındayım ama benim kırgınlıklarımı kimse görmüyor.Çok mu şey istiyorum sadece adaletli davransın.Allah bir gün herkesin gerçek yüzünü göstersin dilerim.Yorumlarınıza teşekkür ederim vakit bulmuşken üye olayım.Sevgiyle kalın...

yeni üyelik açmak parayla değil açsaydınız ya bi tane, iki dakilalık iş .

konuya yorumum;
eşin iş bulmayacak mı? bu konuda konuşmuyo musunuz? neden kardeşinin faturasını ödüyorsun, ödemiyorum diye miyor musnun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X