Sadece merak

selam herkeze.. Burda bir sürü kadiniz vede birbirinden farkli..ben genel olarak bir konuda fikrinizi merak ettim..

Simdi evli bir bayan cikip diyorki mesela: "ben birinin esinin kötü bi aliskanligini görsem yada esinin onu aldattigini bilsem gidip o kisiye söylemem yuvasi yikilmasin diye"

Ve sizde biliyorsunuzki bunu diyen kadin esi tarafindan aldatilmis ama bilmiyor..sizce bu kadin bunun farkinda ve baskalarindan duymaktanmi korkuyor? Yada kisaca karismayin banami diyor? Vede dogru bi düsüncemi dedikleri?
Evet dogru soyluyor. Ben de kimseye gidip karin/kocan seni aldatiyo demem aldatilirsam da bunu elalemden duymak istemem. Milleti madara etmenin ya da millete madara oldugunu dusunmenin bir manasi yok. Biri aldatiyosa zaten ayni evde yasadigi insan illa ki bi sekilde anlar bunu. Luzumsuzluga gerek yok.

Evet bence de kadın kendisine böyle bir şey olsa bile söylenmesi taraftarı değil. Bende sizin gibi anladım.

Ben tam tersini düşünüyorum. Hatta çevremdeki insanlar benim aldatıldığımı, salak yerine konduğumu bilip de bana karşı susarlarsa, bunu öğrendiğim an hepsini silerim. Bunun millete madara olmakla alakası yok, biri madara olacaksa o da yuvasını yıkmayı göze alıp uçkuruna sahip çıkamayan kocam olur. Bana bunu yaşattıktan sonra da 7 cihana rezil olsa benim için fark etmez.

Ama kocası aldatsa da yuvasını yıkmayı tercih etmeyen çok fazla kadın var. Onlar böyle bir şeyin kendisine söylenmesini istemez. Eğer işin ucunda boşanma olmayacaksa bazı şeyleri bilmemek, bilip de bu rezilliği kabullenmeye göre daha iyidir. Aynı şekilde böyle bir olayın başkası tarafından da görülüp bilinmesini utanç olarak görürler çünkü boşanmadıkları için aldatılıp bunu sineye çeken kadın diye yaftalanmak istemezler.

Ben isterim böyle birşey başıma gelse duymayı. Bu konuda madara olan ben değil eşim olur çünkü.
Zaten sırf bu yüzden kadınların çıttı çıkmıyor, oysa erkeğin namussuzluğu sizden birşey eksilmiyor bunu bilmek ve algılamak gerek.

Ben bana söylemeyen insanın iyi niyetinden şüphe ederim. Yuva yıkmak olmuyor bu onun yıkılıp yıkılmayacağına kararı ben veririm, duyan-görenin vazifesi gelip çıtlatmaktır. Tabi bunu her insan layıkıyla yapamıyor, mahallenin gözcü teyzesi gibi her duyduğunu yetiştirmek mantıksız ama emin ise söylenmeli.

ben söylerim.
söyledim de..
arkadaşım karının yanında bi adam var dedim..
sonra
olaylar..
olaylar..
olaylar..

Bence biliyor ama bilmek istemiyor. Karismayin uyumaya devam etsin derim. Kendi kasiniyor.
Ha ben sevdigim bir arkadasimin esini biriyle görsem aninda söylerim o baska bir sey.

bende söyleyemezdim mesela şu an iki tane arkadaşımın eşinin onları aldattığı biliyorum ama asla ve asla söyleyemem biliyorum çok yanlış ama ben bunun sorumluluğunu alamam çocuklarına kıyamam zaten biri yakaladı ama adam çok kurnaz öyle bir savunduki kendini üstelik tüm kavgalarıda eşim ve benim yanımda oldu oysaki ben emindim ama elimden bişey gelmedi sonuç şimdi çok mutlular kadın affetti eşi onu hediyeler boğdu falan yani ben kötü olacaktım ağzımı açmamakla iyi ettim öbürü de yakaladı ama eşi fabrika sahibi ve lüks içinde o lüksü bırakıp gidemiyor affediyor başka şansı yok....yani mutlaka biliyorlar bazılarının işine gelmiyor bilmek

Son düzenleme:
arkadaşım geldi eşiyle diğer adamı gördü..
ayrıldılar geri barıştılar.
sonra tekrar aldatıldı tekrar terk etti ve şimdi yeniden barıştılar..
yani adam iki defa aldatildi ve kadini affetti oylemi? yada ben mi yanlis anladim kafam basmadi bir an.

ben ılk evlılıgımde aldatılarak ayrıldım
kendım yakaladım ve ogrendım
suanda 2. evlılıgımı surduruyorum
bırının cıkıp bana bu haberı vermesını ıstemem

Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan gibidir demiş Peygamber efendimiz. Ben susmam, gider söylerim. Bana da söylensin isterim.

selam herkeze.. Burda bir sürü kadiniz vede birbirinden farkli..ben genel olarak bir konuda fikrinizi merak ettim..

Simdi evli bir bayan cikip diyorki mesela: "ben birinin esinin kötü bi aliskanligini görsem yada esinin onu aldattigini bilsem gidip o kisiye söylemem yuvasi yikilmasin diye"

Ve sizde biliyorsunuzki bunu diyen kadin esi tarafindan aldatilmis ama bilmiyor..sizce bu kadin bunun farkinda ve baskalarindan duymaktanmi korkuyor? Yada kisaca karismayin banami diyor? Vede dogru bi düsüncemi dedikleri?
Bazıları farkında bilerek devam ediyor görmemezliğe duymamazlığa geliyor

çok az bir kısmı gerçekten farkında değil.

sahsen bende olsam gıdıp soylemezdım ; bu benım basıma gelırse duymaktan korkacagımdan da degıl.
mesela benım basıma gelse bılene nıye bılıpde soylemedın demem ,bu cok zor bırsey, bıde kımse bunun sebebı sorumlusu olmak ıstemez, ne olursa olsun sonucunda yuva yıkılcak. ogrenmem gerekıyorsa zaten allah bısekılde karsıma cıkarır.
bıde ıhanet gıbı seylerde es kendı gozuyle gormelı emın olmalı ya da etrafdan en az 10 kısı demelı kı emın olunmalı. hayatda hersey yanıltıcı olabılır ıyılık yapım derken bılmeden kotuluk yapmıs olabılırız.

Ne alakası var aldatildilirsa bilmek istemezmis bu çıkıyor bundan ve bende olsaydım soylemezdim sanırım

Milleti bilmem, ben bilmek isterim.
Hiç de elalem bilmesin utanırım diye düşünmem.
Öyle bir şey yaşasam zaten cümle aleme kendim duyururum, o şerefsiz herifi rezil ederim.

Eğer aldatıldığımı bilen bir yakınımın da bile bile sustuğunu öğrenirsem, kendisini hayatımdan silerim.
Öyle bir iyi niyeti kabul edemem.

X