• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Sadece mamayayla besleyen anneler:((

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

cicek11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2008
188
1
96
İçel Mersin
2 Aylık bir bebeğim var.Doğduğumuz 3. günden itibaren mamaya başladık ve hala öyle devam ediyoruz maalesef.bebeğimin emmesi çok güzel.Emdikçe artar dediler.hep emzirdim hala da emziriyorum ama sütüm 40-50 cc yi hiç geçmedi.hele ilk başlarda 10 cc falandı da sarılık oldu.Hala ara ara sağıp bakıyorum arttı mı sütüm diye ama nafile.ancak 5-6 saat emzirmezsem dediğim miktara ulaşıyoruz zaten.bebişim de tatlı niyetine ve çok ağladığı zamanlarda içiyor anne sütünü.mama üstüne.
benimle aynı durumda olan var m ı merak ettim.Sanki tek gibiyim.herkes anne sütüyle besliyor ya da en fazla takviye yapıyor.
Şimdi bizim bebişlerimiz sağlıksız mı olacak:((( ya da obez mi olacak:(((:1no2::1no2::1no2:

üzülme canım ya.benim bebeğim de 1 ay emdi.sütüm de o kadar boldu ki.kayınvalidem sütün yetmiyor diye nişastalı mama yapmış,ilk başlarda ege hazır mamaları da almamıştı.neyse içine bir deşeker atmış tabi onu alınca sütümü almadı.neler denedim sağdım olmadı,mamanın içine karıştırdım olmadı,içine şeker bile attım asla ağzına sokmadı.emme refleksi çok iyiydi ama sütüm ağzına gelince basıyordu çığlığı.şimdi 5.ayı bitirdik kilosu diğer bebeklere göre biraz fazla.8500gram olmuş ama endişelenmiyorum ya.kardeşim mama ile büyüdü şimdi incecik bir kız ve bir o kadar da zeki derece yapıyor il çapında.

Allahın izniyle birşey olmaz diye umut ediyorum canım.hayırlı ramazanlar...

benim kızımda sadece 4 ay emdi benim sütümde hep azdı
iki göğsümüde emer yine ağlayarak kalkardı emzikle sustururdum
mama almıyordu hiç ve çok suluydu sütüm kilo yapmadı 150 gr anca alıyordu ayda
bigün tamamen bitince süt mama içmeye başladı ve doymanın nasıl bir his olduğunu anladı yavrum
benimde anca 50cc çıkıyordu sütüm mama içmeye başlayınca 150cc le anca doyuyordu
hep açmış meğer ben doyduğunu düşünerek rahatlıyorum
inşallah çok sağlıklı olacaklar allahın izniyle bende mamayla büyümüşüm obez değilim çok şükür
obezlikle ilgisi yok mamanın benim kızım 4. ayından beri içiyor şu anda 6 aylık 6400 gr
zayıf bile ama isterdimki en 1 yaşına kadar emsin kısmet değilmiş
şu anda tek sorun ben onu emzirmeyi çok özlüyorum o çok farklı bir duygu

2 Aylık bir bebeğim var.Doğduğumuz 3. günden itibaren mamaya başladık ve hala öyle devam ediyoruz maalesef.bebeğimin emmesi çok güzel.Emdikçe artar dediler.hep emzirdim hala da emziriyorum ama sütüm 40-50 cc yi hiç geçmedi.hele ilk başlarda 10 cc falandı da sarılık oldu.Hala ara ara sağıp bakıyorum arttı mı sütüm diye ama nafile.ancak 5-6 saat emzirmezsem dediğim miktara ulaşıyoruz zaten.bebişim de tatlı niyetine ve çok ağladığı zamanlarda içiyor anne sütünü.mama üstüne.
benimle aynı durumda olan var m ı merak ettim.Sanki tek gibiyim.herkes anne sütüyle besliyor ya da en fazla takviye yapıyor.
Şimdi bizim bebişlerimiz sağlıksız mı olacak:((( ya da obez mi olacak:(((:1no2::1no2::1no2:
canım benim kızım hiç emmedi ilk günler uğraştık hatta 40 gün mücadele ettim olmadı sağdım sonra bitti 40 gün 50 cc en fazla süt içti hep mama şu an 3 aylık Aptamil Comformil ve SMA plus kullanıyorum.şu an 6.500 kilosu çok iyi 3300 doğmuştu.birde günde 30 cc su veriyorum.yalnız değilsin yani

Benim kızım prematüre doğdu,hastanede biberonla beslendiği için çıkınca emmedi,bende bir an önce toparlanması için zorlamadım açıkçası sağarak verdim,şimdi verince emiyor ama biberon gibi emmeğe çalışıyor o da benim göğüs uçlarımı çok acıtıyor ve kanıyor arada,ben de her zaman tutturamıyorum,sütüm azaldı zaten,bitene kadar idare edeceğim artık.Benim eşim de mamayla büyümüş,filinta gibi valla,1.90 boyunda,kilolu da değil,maşallah diyeyim doğru düzgün hasta olmaz,gayette zeki...Her anne bebeğine anne sütü vermek ister, ama şartlar el vermeyince yapacak bir şey yok...

3 buçuk aylık kızım var ve bende çoğu bayan gibi mama takviyeli büyütüyorum yavrumu sütüm az üstüne üstlük emince hemen çıkarıyo mama yediğinde bu kadar kusmuyo ve bende buna çok üzülüyorum kendimi kötü hissediyorum sütüm su gibi vicdanım çok rahatsız ne yapmalıyım sizce :çok üzgünüm::çok üzgünüm:

canım benim hiç dert etme bendede o sorun vardı üstüne bide göğüs ucum olmadığından hiç emziremedim doğumdam itibaren mamaya başladım sağarak veriodum oda seninki gibi aparatif niyetine oluyodu süt gelmiyodu 20 gün mama verdim ama snra kraftın elektrikli sağma makinasını aldım sütümü tahmin edemeyeceğin kadar çok artırdı maşallah diimde nazar olmıyım:)ilk günlerde makineylede çok az geldi ama sabırla 2 saatte bir sağdım şuan 2 saatte bir 200cc ye kadar geliyo bebişim 40 günlük 17 gündür hiç mama yemiyor sadece sütümü veriyorum bu makineyi şiddetle öneririm bi araştır makinede bebek emme refleksiyle emiş ayarları var beb çok memnunum

canım benim hiç dert etme bendede o sorun vardı üstüne bide göğüs ucum olmadığından hiç emziremedim doğumdam itibaren mamaya başladım sağarak veriodum oda seninki gibi aparatif niyetine oluyodu süt gelmiyodu 20 gün mama verdim ama snra kraftın elektrikli sağma makinasını aldım sütümü tahmin edemeyeceğin kadar çok artırdı maşallah diimde nazar olmıyım:)ilk günlerde makineylede çok az geldi ama sabırla 2 saatte bir sağdım şuan 2 saatte bir 200cc ye kadar geliyo bebişim 40 günlük 17 gündür hiç mama yemiyor sadece sütümü veriyorum bu makineyi şiddetle öneririm bi araştır makinede bebek emme refleksiyle emiş ayarları var beb çok memnunum

canım göğsünü 2 saatte bir kaç dakika sağdın?.benim de sütüm çok az çok üzülüyorum,humananın çayını,rezene,ısırgan falan içiiyorum ama nafile..teşekkürler

Son düzenleme:
selamlar,
bizim de 48 günlük bi bebeğimiz var. düşük kilolu doğdu, meme ucu problemi sebebiyle emziremedim, silikon başlıkla emdiği dönemde de sütüm yetmediği için doğduğu ilk günden itibaren mama takviyesi yapıyoruz. son zamanlarda biberonla verdiğim için artık hiç emmiyor beni. ben göğsümü sağıp vermeye çalışıyorum anne sütünü ama maalesef sütüm çok az. ne yaptımsa fayda olmadı.
en son dün avent'in manuel süt sağma pompasını aldım. buradan çok memnun kalanlar olduğunu duydum çünkü.
ancak ne kadar uğraşsam ancak 50cc geliyor.
acaba sadece sütümü sağmaya devam etsem artarmı? yoksa hepten kesilirmi???

canım süt bebeğin emdikçe çoğalıyor ama sağmanıda öneririm ben sağıyorum ve bol sıvı al rezene çayı iç havuç ye sütü arttırıyor tatlım 50 cc bile olsa sağ bebeğin anne sütünü alsın

bildiğim ve bilmediğim her tür şeyi denedim ama maalesef faydasını göremiyorum:( bu iş tamamen psikolojik bir süreç onun da farkındayım ama çocuğum söz konusu olunca endişem artıyor ve bunu kontrol edebilmem pek mümkün olmuyor.. en son bu sağma pompasını deniyorum bakalım inş. faydası olur.
kaç dakika sağmak gerekir acaba??

canım 15 20 dakka sağ süt gelmesede sağ 2 saat arayla
bende biriksin öyle emzireyim diye bir hataya düştüm ve kesildi
sürekli sağki sütün çoğalsın

banada hep emzir artar dediler hep emzirdim bebğim doyuyo sandım ama çocuk doymuyomuş tam 8 gün kaka yapmadı mama takviyesi yapıyodum baştan beri ama emzirirken fazla kullanmamıştım sonra mama öğününü fazla tuttum düzeldi ve aptamil 1 kullanıyorum içim rahat buarada bn emzirmeye devam ediyorum

canım sen bu alttakı fotoları nasıl yaptın? bir sitede yapılıyor bunlar?

canım süt bebeğin emdikçe çoğalıyor ama sağmanıda öneririm ben sağıyorum ve bol sıvı al rezene çayı iç havuç ye sütü arttırıyor tatlım 50 cc bile olsa sağ bebeğin anne sütünü alsın

Canım sen alttakı fotoları nasıl yapıyorsun?
bir sitedmi?

Back