• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sadece mama yiyor yardım

tebessum77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2007
2.523
30
158
İstanbul
kızım 15 gündür hiç ek gıda yemiyor sadece biberon mamsı yiyor. ek gıdaları en fala 1-2 kaşık yedirebiliyorum

neyapmalıyım??
aç bıraksamda yemiyor

evet canım bizde aynı durumdayız sadece biraz yoğurt yiyor o kadar dişten mi kaynaklanıyor mamalarınımı beğenmiyor anlamadım damakları çok kaşınıyor gerçi 4 dişi çıktı ama..
ben birşey yerken elimden kapmaya çalışıyor tuzlu diye yediklerimden veremiyorum.

Bebeklerin ek besin almaları için belli gıdaları zorlamak yerine neyi yemek istiyorsa ondan verilmeli. Yiyeceklerin ayrı ayrı tatlarını alıp yemesini daha doğru buluyorum. Örneğin sabah kahvaltılarında yumurta, cicibebe, pekmez vs. ile karıştırılan mamalar yerine hepsini ayrı ayrı ağız tadına uygun şekilde verilmeli. Ben o karışımı severek yiyemiyeceğim gibi bebeklerde yiyemeyecektir. Hazır mama veya çorbalarda da aynı şey geçerli.

valla zevk meselesi ben bu yaşımda o karışımı severek yiyorum. ayrıca zaten iştahsız bebek anneleri iki kaşık yedirebilmek için denemedikleri yol kalmıyor illa karışık yesin diye diretmiyorum ayrı yesin kendi yesin yerlere döksün birinin tadını sevmediyse ötekini yesin yeterki yesin....

Bebeklerin ek besin almaları için belli gıdaları zorlamak yerine neyi yemek istiyorsa ondan verilmeli. Yiyeceklerin ayrı ayrı tatlarını alıp yemesini daha doğru buluyorum. Örneğin sabah kahvaltılarında yumurta, cicibebe, pekmez vs. ile karıştırılan mamalar yerine hepsini ayrı ayrı ağız tadına uygun şekilde verilmeli. Ben o karışımı severek yiyemiyeceğim gibi bebeklerde yiyemeyecektir. Hazır mama veya çorbalarda da aynı şey geçerli.

zaten karışık hiç yemedi hep ayrı ayrı yedi eline verdim kaşıkla verdim elimle verdim. ama nafile

bende kendim yiyemiyeceğimi bebeğime vermem

canım illa ki sevdiği bir yiyecek vardır benim naçizane tavsiyem herşeye sıfırdan başlaman ve bunu yaparken de sakin olman
öncelikle bebeğin aç olmalı en az 2 saattir birşey yememiş (gerçi15 gündür yemiyormuş zaten) mama falan da içmemeiş olmalı , sevdiği yiyeceği (biberon mamasını seviyorsa o da olur)bebeğinin daha önce hiç görmediği bir tabağa koy ve yine daha önce hiç görmediği bir kaşığı da içine koy mama sandalyesine oturt kaşığa biraz tabaktaki yiyecekten al ve bebeğinin göz hizasında beklet sonunda ağzını kendiliğinden açana kadar bekle bu sırada hiç konuşma ağzını açınca mamayı ver sonra bir daha bekle ta ki o sıkılıncaya ya da doyuncaya kadar
bir kaç gün sadece sevdiği mamayı bu şekilde yedir zamanla kaşığı görünce ağzını açmayı öğrenecek sonra ynı şekilde aynı kaba bu sefer yemediği ek gıdayı koy ve yine ağzını açmasını bekle asla zorlama kendisi istesin biraz sabır gerektirir ama işe yarayacağını umuyorum kolay gelsin bebeğine ve sana sağlıklı günler dilerim

canım illa ki sevdiği bir yiyecek vardır benim naçizane tavsiyem herşeye sıfırdan başlaman ve bunu yaparken de sakin olman
öncelikle bebeğin aç olmalı en az 2 saattir birşey yememiş (gerçi15 gündür yemiyormuş zaten) mama falan da içmemeiş olmalı , sevdiği yiyeceği (biberon mamasını seviyorsa o da olur)bebeğinin daha önce hiç görmediği bir tabağa koy ve yine daha önce hiç görmediği bir kaşığı da içine koy mama sandalyesine oturt kaşığa biraz tabaktaki yiyecekten al ve bebeğinin göz hizasında beklet sonunda ağzını kendiliğinden açana kadar bekle bu sırada hiç konuşma ağzını açınca mamayı ver sonra bir daha bekle ta ki o sıkılıncaya ya da doyuncaya kadar
bir kaç gün sadece sevdiği mamayı bu şekilde yedir zamanla kaşığı görünce ağzını açmayı öğrenecek sonra ynı şekilde aynı kaba bu sefer yemediği ek gıdayı koy ve yine ağzını açmasını bekle asla zorlama kendisi istesin biraz sabır gerektirir ama işe yarayacağını umuyorum kolay gelsin bebeğine ve sana sağlıklı günler dilerim

tavsiyen için sağol canım kızımın derdi kaşıkla değil yemekle sanırım ek gıdadan birkaç kaşık yiyor kaşıkla sorunu olsa ağzını hiç açmaz

her öğüne en az 3 çeşit yemekle oturuyorum hangisini yerse diye

sürekli değişik kase ve kaşık kullanıyorum

her öğün 30-40 dak. sürüyor ağzını açmasını bekliyorum.

yaşasınnnnnnnn
kızıma akşam sebze püresini yoğurtla karıştırdım birkaç kaşık yedi sonra yemem dedi kşığı tutup döküyor.avuçluyor . sürekli kaseye saldırıyor belki kaseyi tutarken yer diye tutmasına izin verdim kaseyi tutu ağzına götürmeye çalışıyordu izin verdim baktım benimki içiyor resmen bende yardım ettim yarım kaseyi hoopp bitirdi.

inşallah bir seferlik birşey değildir artık yemeye başlar

tavsiyen için sağol canım kızımın derdi kaşıkla değil yemekle sanırım ek gıdadan birkaç kaşık yiyor kaşıkla sorunu olsa ağzını hiç açmaz

her öğüne en az 3 çeşit yemekle oturuyorum hangisini yerse diye

sürekli değişik kase ve kaşık kullanıyorum

her öğün 30-40 dak. sürüyor ağzını açmasını bekliyorum.

anladım canım kaşığı farklı kullan dememin sebebi o kaşığı görünce daha önce zorladıysan yine zorlayacağını düşünüp baştan kendini kasmasın diyeydi ama sen zaten zorlamıyormuşsun valla bilemiyorum inşallah düzelir canım kolay gelsin:lepi:

anladım canım kaşığı farklı kullan dememin sebebi o kaşığı görünce daha önce zorladıysan yine zorlayacağını düşünüp baştan kendini kasmasın diyeydi ama sen zaten zorlamıyormuşsun valla bilemiyorum inşallah düzelir canım kolay gelsin:lepi:

çok sağol canım bugünde kaşıkla sebze püresi vermeye başladım 2. kaşıkta kaseye elini attı verdim kaseden içti yesinde nasıl yerse yesin valla benden mutlusu yok şimdi

Back