sadece anlatmak istedim

başka bir konu olsaydı yazdıklarınızın bir kısmına katılabilirdim
fakat yazdıklarınızın bu konuya kesinlikle uygun olmadığını düşünüyorum
size de saygılar

Uzun bir süre ben yaşadığımın ergenlik bunalımı oldugunu, yaşadıklarımın abartılacak sorun yaratıcak şeyler olmadıgını ,yaşadıklarımın sadece üzüntü olduğunu düsündüğüm için tedavi olmak istemedim, kendi kendine geçer dedim. Hala arada düsünüyorum özellikle kendimi değersiz hissettiğimde aklıma gelir. Ilaç kullanmaya başlamadan önce 2,5 yıl her hafta bazen haftada iki kere terapiye gittim o yüzden hemen ilaçlara sarıldıgımı düsünmüyorum. Ve içtenlikle söyleyebilirim bu zamana kadar gerçekten iyileşmek için uğraştım. Bazı şeylerin insanın kendinde bittiğini düsünmüyorum.

Şiddete gelince bazen burda şiddet görenlerin yaşadıklarını okuyorum ve ağzım açık kalıyor ama düzeyi az da olsa ben de annemden siddet gördüm. Tabi bana anne dayağı şiddete girmez diyenler olabilir ki ben dayak değil de psikolojik şiddetten muzdariptim daha çok. 1. Sınıftan itibaren beni döverken elinden kaçarsam kardeşimi tutup gelmezsen onu döverim derdi paşa paşa gider dayağımı yerdim. Babamdan nefret etmeme sebep olmuştu akıl almaz iftiralarla baban bana şuan yaptı bunu yaptı seklinde küçükken babamdan nefret etmeme sebep oldu. Bir insan 14 yaşındaki kızına neden yata odasında neler yaşadıgından bahseder? Babasını kotü göstermek adında cinselliği ima ederek baban istemediğim şeyler yaptı der?
12 yasında ben meme kanseriyim kimseye söyleme diye beni aylarca ağlatmıştı sonradan bişi cıkmadı neden yaptı hiçbir fikrim yok.
Zaten evliliklerindeki en büyük sorun annemin bizle ilgilenmemesiydi ve işyerindeki biriyle -babama göre- fazla samimi olmasıydı ki o zamanlar babamı suçlardım anneme iftira atıyor diye. Ama boşandıktan 6 ay sonra adamla aynı apartmandan ev aldı sonra da evlendiler. Ki ben yine de kendi hayatı babamla arasındaki beni ilgilendirmez dedim destek oldum akrabalarına benim yardımımla söyledi evlenecegını. Koskoca kadın dügün yaptı gelinlik giydi ben destek oldum içinden geliyorsa yap diye. Ama dügününde kardeşimle bana ayak altında dolanmayın ayıp olur dedi utandı bizden. En son kardeşimin notlarına laf etti kocası bi hakkı varmış gibi ben sinirlendim görüşmeyi kestik sonea kocası hastanelik oldu annem orda 1ay hastanrde kaynanasından görümcesinden yemediği laf kalmadı yine ben kıyamadım gittim yalnız hissetmesin diye. Kaynanası geldi kendi evinde uğursuzsun dedi oğlumun başını yaktın dedi ağzını açamadı onun yerine ben susturdum kadını.
Bunun üzerine gelip de bu haftasonu durduk yere her şeye ağlarken, sen bizle ilgilenmedin hiç dediğimde sen her şeyi maddiyata bağlamışsın al nafaka vericem babana rahatlarsın dediğinde çok koyuyor insana.

Şimdi niye anlattım bilmiyordum da insan söyledikçe söyleyesi geliyor. Neyse tekrar teşekkürler cidden rahatlıyorum yazdıkca

Bazen sıkıntılarımızı tanımadığımız insanlarla paylaşmak rahatlatır
Belliki cok yipranmissin bu genc yaşına kadar

Artik silkelen at bu geçmişteki yaşadıklarını unutulmayacak şeyler yasamissin ama unutmak silmek senin elinde sürekli geçmişe dönüp kendini yiyip bitirmesine izin verme aklına geldigi zaman tam tersini düşünmeye başka seylerle uğraşmaya çalış bu senin hayatın kurtulmakta senin elinde

"İnsanın kendisinde biter" dememiz gerçekten kolaycı bir yaklaşım haklısınız. Bunu söyleme sebebimiz aslında size cesaret vermek, sizin gibi genç bir insan bu kadar zor bir durumda olunca insanın içinden ister istemez öğüt vermek, sen iste yeter demek geçiyor yoksa kesinlikle "bu durumu abartma kendi kendine çöz" demek için değil bunlar. (İnsan böyle bir sorunu kendi kendine nasıl çözsün?! O zaman terapi neden var psikiyatri bilimi neden var?) Veya durumunuzu küçümsemek için. Bu yüzden yanlış anlamayın. Bir de siz de istekli olun, pes etmeyin anlamında. Yoksa "şımarıksın şusun busun" asla böyle düşünmeyin.

Bence terapi size çok büyük bir içgörü yeteneği vermiş veya var olan iç gözlem yeteneğinizi çok geliştirmiş gibi duruyor. Çok akıllı bir kızsınız, inşallah annenizin hatalı davranışlarının ruhunuzda açtığı yaraları onaracaksınız. Yani içimden bir ses yıllar içinde bunu çok iyi başaracağınızı söylüyor...

Dini inancın nedir bilmiyorum ama müslümansan ibadet edip dini kitaplar ve hikayeler okumanı tavsiye ederim. Senin gibi bir arkadaşım vardı. Halen arkadaşız. Aynı zamanda akrabamız. Çok ağır ailevi sorunları vardı. Her yeri kesik içindeydi. O da senin gibi intihar etmek isterdi. Neşterle her yerini keserdi. Psikiyatriste falan giderdi. İbadet etmeye başlayınca düzeldi. 1 ay sonra düğünü var hatta. Herkes onu küçük görür aşağılardı, şimdi takdir ediyorlar.

Canim benim, icime isledi yazdiklarin, bir kismida tanidik geldi. Sarilmak istedim sana inan ki cok üzgünüm bütün bunlari yasadigin icin. Sevgi eksikliginden oldugunu düsünüyorum. Ama bu konuyla ilgili bilgilerim ne yazik ki yetersiz. Allah yardimcin olsun.

Ilk yazımı okuyup yorum yapan destek olmaya çalışan herkese teşekkür ederim. Şu aralar birileriyle konusmaya, karşılıklı olmasa bile, iletişim halinde olmaya o kadar ihtiyacım var ki.
Yeni konu açmak istemediğim için buna eklemeye yapıyorum. Okuyan herkese şimdiden tesekkürler.
Biraz erkek arkadaşımdan bahsetmek istiyorum. Annemle babamın boşandığı yazdan önceydi. Biz sınıf arkadaşıydık ama bir dönem hiç konuşmadık tesadüfen konusmaya basladık yakın arkadaş olduk. 3,5 yıl boyunca her derdimi dinledi çözüm bulmaya çalıştı beni güldürmek neşelendirmek icin uğrastı. Derslerim oldukça kötü olduğu için her yazılıdan önce bana konu anlatırdı mesela uzun uzun. Sehir dısında oturuyorlar yatılı okuyordu, dogumgünümde sırf hediye vermek için geldi verdi hediyeyi geri döndü eve. En beklemedigim anda minik hediyeler vs.
Bizim 3.5 yılımız öyle gecti sonra gecen Ekim ayında hislerinin arkadaştan fazlası olduğunu söyledi. 4 ay düsündüm ben sonra çıkmaya başladık her şey ondan sonra oldu zaten.
Onu sevdiğime eminim, hem arkadaş olarak hem de fazlası olarak. Onun bana olan hislerinden hiç süphem yok güven sorunumuz yok ama yapamadım ben bir türlü. Bulustuğumuzda vs cok iyiyiz ama o da onun zorula oluyor sürekli. Neden bilmiyorum bi sebebi yok ama ben sürekli ayrılmak istiyorum. Hani gerçekten tek bir mantıklı sebebim olsa bitirirdim ama sebep de yok.
O bana açılmadan bir süre önca başlamıstım kendime zarar vermeye, bu konuda da çok destek oldu. Ama ondan sonra benim mental sorunlarım arttı. Ailemden uzaklasmaya hayattan uzaklasmaya vs başladım, depresyonum kötülesti ve çevremde kimse kalmadı. Zaten sosyal bi insan degilim ama dershanede insanlara katlanamamaya başladım. Mesela 2 kisi konusup gülüsüyorsa benle alay ediyorlar gibi geliyordu. Dershaneye gidip tuvalette vs ağlamaya basladım şimdi hic gitmiyorum ya da gidip ilk derse girip eve dönüyorum.
Buraya yazdıktan sonra tekrar psikiyatrist ve psikoloğa gittim. Psikolog 566 soruluk bi test verdi onu yaptım tekrar gittim test geçersiz dedi. Neden bilmiyorum tekrar yapman gerek dedi ve benim sinirlerim çok bozuldu ondan beri daha da kötüyüm. Cidden bi an canıma tak etti o suan mantıksız gelse de.
Erkek arkadaşımla aramız iyice kotulesti, o hala anlayışlı destek oluyor ama o nasılsın diye bile sorsa deliriyorum ben sinirden. Her söylediği batıyor aradığında bağırıp çağırıyorum ya da telefona uzun süre bakmıyorum vs. Bilmiyorum bu iliskiye mental açıdan hazır değilken mi başladım ya da sadece bazen olmayınca olmuyor mu. Ya da etrafımda kimse kalmayınca tüm sorunlarım ona mı patlıyor? Aylardır ailem dısında tek konuştuğum insan o çünkü. Buraya kadar sabredip okuyan varsa teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…