- 30 Mart 2009
- 3.315
- 1
- Konu Sahibi gullerdiyari
Arkadaslar bu acmayi bir ay önce tatile Türkiye ye giderken yolda yememiz icin arkadasim bize yapip getirdi yol boyunca yedik cok hosumuza gitti sagolsun. gelir gelmez hemen tarifini aldim ve bugün yaptim afiyetle yedik tavsiye ederim tel tel yumusacik oluyor.
tereyagimizi önceden buzdolabindan cikaralim yumusak olmasi gerekiyor.
merdanemizi falanda hazir edelim.
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi sivi yag
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
1 adet yas veya kuru maya
aldigi kadar un asagi yukari 1 kg
hamura sürmek icin tereyagi
üstü icin 1 yumurta
öncelikle su süt sivi yag 1 t. kasigi tuz 2 t.kasigi seker ve mayamizi bir kabin icine hazirlayalim güzelce karistirdiktan sonra yavas yavas yedirerek unumuzu ilave edelim hamurumuzu yoguralim normal büyüklükte su bardagina asgi yukari 1 kg un yeterli oluyor.
hamurumuzu 15- 20 dakika kadar bekletelim fazla bekletmeyin yaptiktan sonra tepside bekletecegiz sonra yumurta büyüklügünde bezeler yapalim merdane yardimi ile uzunlamasina acalim oda sicakliginda hazir ettigimiz tereyagini bicak yardimi ile sürelim arzuya göre peynirde koyabiliriz sadede yapabiliriz ben peynirli yaptim
daha sonra tereyagi sürdügümüz hamuru yuvarlayarak hamura düyüm atiyoruz bu sekilde firin tepsisine siraliyoruz ve ene önemlisi en az yarim saat mutlaka tepside bekletiyoruz.
yumurtasinida sürüp önceden 200 derecede isittigimiz firina veriyoruz kizarincaya kadar pisiriyoruz ben yarim saat falan pisirdim ama bu her firin icin deyisebilir.
afiyet bal seker olsun arkadaslar...
tereyagimizi önceden buzdolabindan cikaralim yumusak olmasi gerekiyor.
merdanemizi falanda hazir edelim.
1 su bardagi ilik su
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi sivi yag
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
1 adet yas veya kuru maya
aldigi kadar un asagi yukari 1 kg
hamura sürmek icin tereyagi
üstü icin 1 yumurta
öncelikle su süt sivi yag 1 t. kasigi tuz 2 t.kasigi seker ve mayamizi bir kabin icine hazirlayalim güzelce karistirdiktan sonra yavas yavas yedirerek unumuzu ilave edelim hamurumuzu yoguralim normal büyüklükte su bardagina asgi yukari 1 kg un yeterli oluyor.
hamurumuzu 15- 20 dakika kadar bekletelim fazla bekletmeyin yaptiktan sonra tepside bekletecegiz sonra yumurta büyüklügünde bezeler yapalim merdane yardimi ile uzunlamasina acalim oda sicakliginda hazir ettigimiz tereyagini bicak yardimi ile sürelim arzuya göre peynirde koyabiliriz sadede yapabiliriz ben peynirli yaptim
daha sonra tereyagi sürdügümüz hamuru yuvarlayarak hamura düyüm atiyoruz bu sekilde firin tepsisine siraliyoruz ve ene önemlisi en az yarim saat mutlaka tepside bekletiyoruz.
yumurtasinida sürüp önceden 200 derecede isittigimiz firina veriyoruz kizarincaya kadar pisiriyoruz ben yarim saat falan pisirdim ama bu her firin icin deyisebilir.
afiyet bal seker olsun arkadaslar...