Poğaçalar Sade Ve Peynirli Acma (Resimli)

gullerdiyari

hayat beni nden yoruyosun
Kayıtlı Üye
30 Mart 2009
3.315
1
Arkadaslar bu acmayi bir ay önce tatile Türkiye ye giderken yolda yememiz icin arkadasim bize yapip getirdi yol boyunca yedik cok hosumuza gitti sagolsun. gelir gelmez hemen tarifini aldim ve bugün yaptim afiyetle yedik tavsiye ederim tel tel yumusacik oluyor.

tereyagimizi önceden buzdolabindan cikaralim yumusak olmasi gerekiyor.
merdanemizi falanda hazir edelim.

1 su bardagi ilik su
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi sivi yag
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi seker
1 adet yas veya kuru maya
aldigi kadar un asagi yukari 1 kg
hamura sürmek icin tereyagi
üstü icin 1 yumurta

öncelikle su süt sivi yag 1 t. kasigi tuz 2 t.kasigi seker ve mayamizi bir kabin icine hazirlayalim güzelce karistirdiktan sonra yavas yavas yedirerek unumuzu ilave edelim hamurumuzu yoguralim normal büyüklükte su bardagina asgi yukari 1 kg un yeterli oluyor.
hamurumuzu 15- 20 dakika kadar bekletelim fazla bekletmeyin yaptiktan sonra tepside bekletecegiz sonra yumurta büyüklügünde bezeler yapalim merdane yardimi ile uzunlamasina acalim oda sicakliginda hazir ettigimiz tereyagini bicak yardimi ile sürelim arzuya göre peynirde koyabiliriz sadede yapabiliriz ben peynirli yaptim
daha sonra tereyagi sürdügümüz hamuru yuvarlayarak hamura düyüm atiyoruz bu sekilde firin tepsisine siraliyoruz ve ene önemlisi en az yarim saat mutlaka tepside bekletiyoruz.
yumurtasinida sürüp önceden 200 derecede isittigimiz firina veriyoruz kizarincaya kadar pisiriyoruz ben yarim saat falan pisirdim ama bu her firin icin deyisebilir.
afiyet bal seker olsun arkadaslar...

önce bezelerimizi yapalim

bu sekilde tereyagimizi sürelim

peynirimizide koyalim

daha sonra bu sekli verelim

ve düyümümüzü atalim

yarim saat bu sekilde tepside bekletelim

firindan cikma vakti

vee servis zamani afiyet bal seker olsun arkadaslaropuyorumnanaktan

açma o resimleri açma..çok açım kapaaa:gitme:cokacimcoookya neden sen benim komşum değilsin nedennnmafoldumbeno zaman bu leziz yemekleri silip süpüren arsız bi komşu olmazmıydım offf offf:nazar:ellerine sağlık gülüm vallaha süpersin:lepi:

açma o resimleri açma..çok açım kapaaa:gitme:cokacimcoookya neden sen benim komşum değilsin nedennnmafoldumbeno zaman bu leziz yemekleri silip süpüren arsız bi komşu olmazmıydım offf offf:nazar:ellerine sağlık gülüm vallaha süpersin:lepi:

_Aso_m bidenem acmis bulundum:teselli:
sana bi önerim var kiz ben seni evlatlik alyim komsudan daha iyi olmazmi:asigim:yerimseniben
tatlim tavsiye ederim inan cok güzel oluyoryerimseniben
bu güzel yorumun icin cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktana.s.

:eek:lmaz:tam dicekdim yani yazicadim böylesine bir tarifin varda neden ögretmedin diye ama birde okudum yeni ögrenmissinCADIARZUkaydirigubbakcemile3
hadi yine yirttin
:1shok:seklini semalini görünce aynen böle oldum:1shok:
cokacimcoookben cok seviyorum böyle tadlari yacokacimcoook
:kedi:eek: yüzden böyle puff puff ve yumusacigim ya:kedi:
:nazar:eline koluna saglik yengosum:nazar:
insallah denicem bende ve en az senin kadar basarili olurum umariima.s.

:eek:lmaz:tam dicekdim yani yazicadim böylesine bir tarifin varda neden ögretmedin diye ama birde okudum yeni ögrenmissinCADIARZUkaydirigubbakcemile3
hadi yine yirttin
:1shok:seklini semalini görünce aynen böle oldum:1shok:
cokacimcoookben cok seviyorum böyle tadlari yacokacimcoook
:kedi:eek: yüzden böyle puff puff ve yumusacigim ya:kedi:
:nazar:eline koluna saglik yengosum:nazar:
insallah denicem bende ve en az senin kadar basarili olurum umariima.s.

oh neyseki yirtmisimhihoyyyt
TR ye giderken arabada hem yedim hemde bu sekli nasil vermis diye hindi gibi düsündüm ama cözemedim-tatlicadiarzu-
tarifi alirken sordum dügüm atiyorum dedidelikafadulden
bende anlattim nasil yaptigini cözemedigimi bayaa güldük:roflol:
deneyince umarim begenirsin zaten basarili olacagina eminimkaydirigubbakcemile5
bu güzel yorumun icin cok tesekkür ederim bidenemopuyorumnanaktan:asigim:

oyy Allahım o neguzel bı goruntu oylee.. cokacimcoook yaa felaket acım valla.. cokacimcoook ablacım ayıp degıl mı bole ınsanların duygusal saglıgıyla oynamak.. :çok üzgünüm: yapıyorsun guzel guzel ondan sonra ac olunca cok kotu oluyor.. mafoldumben varya harıka olmus ellerıne saglık.. Şeniz ben acmaya bayılırım.. :lepi: hatta bırde patatelı olursa ohhhhhhhhhh :nazar: okul zamanın da az mı para doktum.. :nazar: yalnız bısı dıycem bunun peynır yerıne patates koysak olur mu.. yerimseniben :jeyyar:

oyy Allahım o neguzel bı goruntu oylee.. cokacimcoook yaa felaket acım valla.. cokacimcoook ablacım ayıp degıl mı bole ınsanların duygusal saglıgıyla oynamak.. :çok üzgünüm: yapıyorsun guzel guzel ondan sonra ac olunca cok kotu oluyor.. mafoldumben varya harıka olmus ellerıne saglık.. Şeniz ben acmaya bayılırım.. :lepi: hatta bırde patatelı olursa ohhhhhhhhhh :nazar: okul zamanın da az mı para doktum.. :nazar: yalnız bısı dıycem bunun peynır yerıne patates koysak olur mu.. yerimseniben :jeyyar:

berencim daha var tatlim hemen gel birde cay yaparim yeriz birlikte:içelim:
:kedi:ama ama sey ben sizde yapin bende sizin tariflerden yapayim dediydim:kedi::teselli:
canim sanirim patatesliside olur arkadasim sade yada peynir nasil istersen dedi ama neden olmasinki aklima gelseydi birazinida patatesli denerdim tavsiye ederim canimyerimseniben
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktana.s.

berencim daha var tatlim hemen gel birde cay yaparim yeriz birlikte:içelim:
:kedi:ama ama sey ben sizde yapin bende sizin tariflerden yapayim dediydim:kedi::teselli:
canim sanirim patatesliside olur arkadasim sade yada peynir nasil istersen dedi ama neden olmasinki aklima gelseydi birazinida patatesli denerdim tavsiye ederim canimyerimseniben
cok tesekkür ederim canimopuyorumnanaktana.s.

tamam ozaman anlastuk.. vereliniortak :jeyyar:

süper olmuş canım... :lepi: harika görünüyorlar... :lepi: mantarlı lazanyanı denedim süper oldu... zemuszemus kesin bu da süper olur ama ben senin gibi becerebilir miyim acaba? :sinifsinif: denemek lazım ama ya o düğümleri atamazsam... :kedi: elin kolun ağrımasın... a.s. :1hug:

süper olmuş canım... :lepi: harika görünüyorlar... :lepi: mantarlı lazanyanı denedim süper oldu... zemuszemus kesin bu da süper olur ama ben senin gibi becerebilir miyim acaba? :sinifsinif: denemek lazım ama ya o düğümleri atamazsam... :kedi: elin kolun ağrımasın... a.s. :1hug:

sagolasin canim lazanyayi begendigine sevindim benimde en cok sevdigim yemeklerden birisiyerimseniben
deneyince umarim bunuda begenirsin zor deyil canim yapacagina eminimkaydirigubbakcemile5
güzel yorumun icin tesekkür ederim canimopuyorumnanaktan

bal bacım
ellerine sağlık çok güzel görünüyor
en kısa zamanda allahın izniyle denemek lazım..
çok teşekkür güzel paylaşımın için..

çokk süpper görüyorr ahh bu elim gece gece hamur işleri bölümüne girerse böyle olur işteee nasıl da canımm çekti ellerinee saglıkkk canımmmm

X