Şimdi sizinle saçımla ilgili bir sorunumu paylaşacağım, son 1-2 senedir aklıma geldikçe hüzünlendiğim bir konu çünkü ve artık çözümünü bulmak istiyorum.
Hiç değilse birileri saçımın şeklini şemalini söylesin istiyorum.
Hikayeyi anlatayım;
Saçlarım kesimi dahil olmak üzere düzdü.
Saçlarım ince telli & seyrektir bu arada (gerçi artık eskisi kadar değil)
Bir kuaföre gideyim dedim, saçlarımı kestirdim ve kuaför bana '' saçların çok hareketsiz, katlı keselim mi? '' dedi ve ben de katlı saçın ne olduğuna dair bir fikrim yoktu ama yenilik olsun vs. diyerek olur dedim.
Sonrası hüsran......
Daha sonrasında katlarımdan kurtulmak amacıyla 1 sene sonra başka bir kuaföre gittim, ama sanırım tüm katlarımı kesmemiş, tam anlayamadım, hala bir yerlerde kat varmış gibi geliyor bana. Kimisi '' hayır, katın yok diyor '' Annem ise '' şurada var sanki, ama uzar '' vs. bir şeyler diyor.
Saçlarım düzdü, ama böyle uçları dalgalandı sanki........
Bir yerlerde okudum zaten, saçı düz olanların bazıları saçlarını katlı kestirince saçları dalgalanmış falan.
Bende de aynısı oldu, uçları dalgalı oldu ve ben eskisi gibi uzun, düz saçlarımı istiyorum.
Size saçımın birkaç fotoğrafını koyarak, durumu açıklayacağım.
Banyo yaptıktan sonra saçım dümdüz oluyor -her yeri-
Sabah olunca -çok kıpırdanarak yattığımdan galiba- uyandığımda dalgaları görüyorum yine.
Tarayınca düzgün bir görüntü alıyor.
Ama iki rüzgar görsün, dışarı çıkayım yine saçların hepsi ayrı telden çalıyor. (o görüntüyü biliyorsunuzdur belki, evin içinde düzgün ama dışarı çıkınca saçlar ayrı ayrı dağınık bir şey oluyor.)
Neyse, sonuç olarak; saçımın eskisi gibi düz kesim olmasını +o dalgaların gidip, düzelmesini istiyorum.
Ve o çılgın dağınık görüntüden kurtulmak istiyorum.
Ama saçımı kestirmek istemiyorum, çünkü kütün bana yakışmayacağını biliyorum ve tam olarak kat var mı bilmiyorum. Eğer var ise (fotoğraflarda gördüğünüz kadarı ile) acaba kendi haline bıraksam kat müsveddesi uzasa, eski düz haline gelir mi diye düşünüyorum.
Lütfen saçtan anlayan birileri yardımcı olsun, fikirlerinizi bekliyorum arkadaşlar.
O dalgalanmanın nedeni saçın kesiliş şekli eğer jiletle yada jilet uçlu makasla kesilmişse olur. Kuaförüne uçlarını incelteme makasla kes küt olsun uçları dersen düzeltir :)
Önerileriniz için teşekkür ederim.
Saçlarımı uzattıktan sonra kestirmeye karar verdim, bundan ötürü bugün aktara gidip Fiyto Sarmaşık Özlü şampuan aldım, yanında losyonu da vardı ve toplam 18 lira tuttu, umarım faydasını görürüm. Aslında sarımsak özlü bir şampuan alacaktım ama saç uzattığı yazınca dayanamadım, ondan aldım. Ama eve geldikten sonra birkaç yerde saç döktüğünü okuduğum ve moralim bozuldu, saçı dökülmeyen de varmış, dökülen de. Ki benimki genelde dökülüyor. Umarım faydasını görürüm.