• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçtaki Çitişmeyi Önlemek

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Proserpine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2008
295
4
116
İstanbul
Saçı uzun olanlarda sanırım büyük bir sorun bu...

Saç uçlarım aşırı derecede çitişiyor, tarayıp açmaya çalışırken uçları da koparıp kırıyorum. Devamlı tarasam da çitişiyor ve devamlı taramak da daha fazla uçları kırıyor, bir yandan uzatıp bir yandan kırılıp kopup kısalıyorlar gibi oluyor biraz..

Uçlarına ne sürersem süreyim illa çitişiyorlar. Saçımı da zaten kreme boğuyorum şampuanlandıktan sonra...Yalnız uçlarına biraz gül yağı, menekşe yağı ve çilek yağı da sürdüm, biraz olsun çitişmeyi önlüyor ve güzel kokuyor fakat gene çitişiyor gene çitişiyor...!

Nedir bu saç çitişmesini önlemenin yolu?

herbal essences diye bir şampuan var. piyasada pek yok bulunması zor ama onu tavsiye ederim. hiç bir yağla uğraşmana gerek kalmaz. ipek gibi yapıyor saçları hatta fön mü çektirdin derler bana. ama malesef bulunmuyor.

canım ilk defa duydum bu deyimi, ama güzelmiş tam da öyle oluyor çünkü... bayodan sonra glissin spreyi var onu kullanabilirsin.. değişik markaların serumları var onlar gideriyor..

benim saçlarım da çitileşiyor hepsi butun butun tel tel olmuyor şekillendirici avonn durulanmayan bakın kremi ve ipek 7 24 kullanıyorum ama şu anda saçım doklduğu için onlarada cesaer edemiyorum malesef tülerik geziyorum

bndede bu sorun wardı,sırf bu yüzden kestirdim saçlarımı,şimdi düzenli olarak serum kullanıyorum umarım artık olmaz ve kestirmek zorunda kalmam

Arkadaşlar saçlarınızı kuruyken taramayın sakın,o zaman bir sürü saç kopuyor...Zeytinyagıyla da bakım yapın...

işte ya tam benim sorunum..sen uğraş binbir zahmetle uzat uzayıncada başka dert çıksın ortaya..bende pantenin kremini sürüyorum ama ne fayda şimdilik mecburen uçları çatal çatal olmasın diye sadece ucuna fön çekiyorum..dalgalı olsa sal bırak gitsin..ama benimkiler dümdüz uçları süpürge giibi oluyo..o şampuanı bulursam alayım bak..iyiki rastlamışım..bulamazsamda dovenin koparak dökülmelere karşı yeni şampuanı çıkmış..aylardır dove kullanıyorum fena değil değiştirmekte istemiyorum mecburen onu alırım artık..bide mevsim dönümü ya kısalı uzunlu koparak dökülüyo deli oluyorum..bağdem yağıyla bakım yapıyorum ama oda fayda etmiyo şuan bile saçımda var yağ yıkıycam birazdan..kullanıpta işe yarayan bişi olursa yazın kızlar olurmu..

normal saçınızı yıkayıp kremleyin durualyın çıkın. şampuan değiştirmek işe yaramıyor. benim saçım hem kıvırcık hemde çok karışır. banyodan çıkınca bir ürünün bakım spreyi var onu sürüp tarıyorum. daha sonraki günlerde durulanmayan saç kremini sürüp tarıyorum gayette güzel taranıyor. bende çok şey denedim olmadı.

bunun sebebi saçlarda oluşan nemsizlik olabilir vücudunuza daha çok su almak için bol miktarda su için,muhtemelen saçlarınızın ucunun kuru olmasından kaynaklanıyorda olabilir.yeni çıkan saçlarıın uzaması ve hepsinin aynı sveiyede olmamasıylada kaynaklı bahsettiğiniz deyim kıvırcıklanma zannedersem..bu saçlarınızı nemlendirme ile gider zannediyorum.sadece uçlarına bol miktarda duş sonları günlük durulanmayan krem yap ve saç uçlarına sonra dokunmamaya çalış..genelde biz bayanlaraın eli saçından gitmez oynar da oynarız ayırır sağa atar sola atar,ucuna bakar elimizle bi türlü rahat bırakmayız..dikkat etmek gerek buna da.

çitişmek ne ya :) adı çitişmekmidir bilmiyorum ama benim saçlarımda çok çabuk dolaşıyo önde tarıyım arkaya atayım hemen dolaşmış ama ben hiç uğraşmıyorum kremde sürmüyorum aman saçımın yapısı böyle ne yapayım diyip saçlarımı olduğu gibi seviyorum :) kendinizi sevin bayanlar bu kadar çok incelemeyin :)

cahilliğime verin de kızlar bu çitişmek acep noluyoki?

hani böyle saç uçları birbirine dolanır, düğümlenir, tararsın bir dakika sonra onlar dolanmıştır birbirine gene :) Blendax reklamında da vardı, erkek, kız arkadaşının saçlarının arasına elini sokuyor, sonra çıkaramıyor elini oradan, tam o işte :)

Bu soruna çözüm buldum ben, taşındığı için unutmuştum bu konuyu, maya ve zeytinyağı maskesiyle yapılan bakım bunun üstesinden geliyor.

Back