Saçta,yüzde,kulakta kepeklenme, pullanma,kaşıntı, kızarıklık

mermaid2608

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2015
2.860
2.429
133
43
Okullar başladığından birkaç hafta sonra yüzümde, saç derimde,kulaklarımın içinde hep pullanma, kaşıntı, kızarıklık oluyor. Ama öyle böyle değil. Birden yüzüm yanıyor, kaşınmaya başlıyor, arkasından pul pul dökülüyor. Ama hep okul varken. Yazın hiçbirşey yok.her şampuanı denedim, tıbbi şampuanları,sirkeli su,sebamed, head and shoulders intensive care ( 50 tl),her markayı ama çözüm yok.kafama zeytinyağ,bal,limon sürdüm yine yok faydası. Kafayı yiycem, resmen deri değiştiriyorum.

Ayy öğrenci sandım profilinize bakmadan okula gitmeye alerjin vardır evlat yazacaktım

İşinizi seviyor musunuz, streslik durumunu var mı?

Egzama, sedef tarzı bir şeyiniz olabilir. Cildiyeye gitmenizi öneririm.

artık tebeşir de kalmadı ki alerji yapıyor diyelim :)
ne alerji yapabilir bir gözden geçirin.

Sedef,egzama Vs yok.Cildiyeye gittim.Kenazol, ketoral vb şampuanları verdiler. Bir faydası olmadı hatta azdırdı. Okulla ilgisi var kesinlikle. Aşırı bir stresim yok.Sabah çok erken kalkıyorum. Saat 5:30 da.Saat 7:00 de başlıyor okul.Her yıl gözlemliyorum okul ile paralel gidiyor.

Alerji yapacak ne var bilmiyorum ki.Acaba sınıfların tozu mu? Var mı böyle bir alerji türü? Tebeşir yok ama toz var.

Okullarin açılmasıyla ilgili degil mevsimlerle ilgili sorununuz...Vücudunuz asiri kuru ve bu nedenle cildiniz reaksiyon gösteriyor..saciniz icin eczanden COSMED alun kepege karşı etkili olandan ve vücudunun6zu herbanyo sonrasi mutlaka bebek yağı ile nemlendirin.. umarim iyi gelir sizden iyi haberleri merakla bekliyorum

Ayni seyleri bende yasiyorum malesef.
Büyük ihtimalle seboraik dermatit var sizde de.
Benim de yazın hic olmuyor pullanma ne zaman okul baslasin sac derimi kaşıntıdan mahvediyorum,hep yara yara oluyor.
Ayrıca kaşimin arasında da var başlangıcı.
En son vichy dersos anti dandruf kullandım ve tamamen gitmişti pullanma.fakat o da sonradan etkisini kaybetti şimdi böyle devam ediyorum çözümü yok malesef bunun

Büyük ihtimalle seboreik dermatit türü bir hastalığınız olabilir.Bu tür cilt hastalıkları bağışıklığın veya moralin düştüğü durumlarda atağa geçiyor.

Benim yıllardır kortizonsuz ilaçsız idare ettiğim sorunuma çok benziyor.O yüzden kendi çözümlerimi yazayım.
Saçlarıma sadece pullanma dönemlerinde "clear cool sport" şampuan kullanıyorum.Diğer zamanlar normal şampuan.
Yüzümde kızarma kaşınma olunca elma sürüyorum.(Soyduğunuz elmanın kabuklarını sürebilirsiniz).Akşamdan sürüp yıkamadan yatınca,sabah büyük ölçüde geçmiş oluyor.
Bir kez T bölgemde maske gibi kızarıklık ve kabarma olmuştu.Eczacı "bioderma sensibio anti rougeur" krem vermişti çok iyi gelmişti.

Cevaplarınız için teşekkürler. Benimle aynı sorunu yaşayanlar varmış.İçimi rahatlattı bu durum. Dediğiniz bütün çözümleri deneyeceğim. Yüzümde tüp patlamış gibi oluyor. Aynen de T bölgesi.İnşallah geçer.Bağışıklık düşünce olabilir çünkü dediğim gibi erken kalkmak, o kadar saat Ayakta konuşmak eve gidince üzerimden tır geçmiş gibi oluyor.Cumartesileri de kursum var.

arkadaşlar saçların bir anda kepeklenmeye başladı dökülmede normalınden fazla gibi hissetmeye başladım artık, bu konu hakkında bilgisi olan bana yardımcı olabilir mi ???

merhaba,
Seboraik dermatit hastasıydım (hala olabilirim çünkü kesin tedavisi yok), son 1 aydır beni acayip rahatlatan tedaviyi olana kadar.. Adana'da yaşıyorum, prof.dr. hamdi memişoğlunda tedavi oldum.. 15 yıllın sonunda saçım kepeksiz, anlım, burun çevrem ve çenem bembeyaz.. bu duygu tarif edilemez..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…