Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçta egzama

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Merhaba arkadaslar gecen haziran ayında saç dökülmesi tedavisine başladım cildim çok kuru banyo yağlarıyla kasıntım gidiyor son iki aya kadar herşey normaldi son iki aydır bi anda kaşımda kaşıntı gözümden acayıp bir yanma ve aşırı bir pullanma oldu. Resmen yazı yazdığım kağıda kaşlarımla birlikte pullarım da dökülüyor. kaşlarımda cildim bukadar kuru olmasına ragmen nasıl egzama oluyor?normalde makyaj yapmam aşırı abartı bişiyle beslenmem.2 doktorumda kortizon kullanmadan geçmiycegını soyluyor başka yerlede de kesinlikle kullanılmaması gerektiğini uzun vadede çok fazla yan etkisi olacagını iyileştirici etkisinin yok olacagını yazıyorlar. Kullanırım problem olmaz ama etkisizleşecekse sonra napıcam? bir sürü ot losyon krem adı da yazıyorr ama sonradan düzeltme yazıp kısa süreli işe yaragını söyluyorlar ? Mesela herkeste işe yarayan core satın sarı losyon benim kaşlarımdali kızarıklıkları daha da azdırdı. Ömür boyu geçmez hatta her yere bulaşır diye çok korkuyorum. Nolur lütfen bana yardım edin bişiler yazın moralim çok bozuk

Merhaba arkadasım ,yıllardır aynı sorunla ugrasan biri olarak
birincisi market şampuanlarını ,içinde parfüm olan şampuanları tamamen hayatından çıkarmak gerek,
Alkol kullanımını azaltmak lazım ,alkol ,parfüm seberoık dermatiti tetikliyor ,tedaviyi zorlaştırıyor ,
Şampuanı sıkça değiştirmek gerekiyor, saç derinin bağısıklık kazanmaması lazım ,yoksa bidahaki sefer o şampuana bosuna para vermiş oluyorsun ..
haftada bir zeytinyağı ,hındıstan cevızı yagı ,çay ağacı yağı gibi egzamaya iyi gelen yağları saç derine sürmek saç derisini rahatlatıyor ..
aslında doğal sabun bızım rahatsızlıgımız ıcın en iyisi ama ben alıştıramadım kendimi malesef..
sevdiğim şampuanlar 1. sırada favorim selsun blue pahalı ama değer
2.vich dercos 3.sedolin şampuan 4.kadolin ,pirdolin ,ceradolin şampuanları dönüşümlü kullanmak (yani her banyoda farklısını kullanmak )
5.saç dökülmesi için haftada bir davines şampuan iyi geliyor ,mevsim geçişlerinde dökülmeyi engelliyor
(davines kuru saç maskeside güzel konu ile ilgili değil ama onuda severim :) )

en ucuz yolu doğal sabun galiba :) bunlar kendi deneyımlerim umarım yardımcı olmusumdur ,geçmiş olsun..

Ben de yıllardır seboreik dermatitle uğraşıyorum. En son gittiğim doktor konazol şampuan ve bir losyon verdi. Buna ilaveten sebovium adındaki şampuanı alırsam çok rahatlatacağını söyledi. Kullanmaya başlayalı 2,5 ay oldu faydasını gördüm diyebilirim. Ama kaşlarımda ve kulaklarımın içinde kabuklanmalar ve kaşıntılar oluyor. Kış aylarında cildimiz kuruduğu için daha fazla kabuklanma oluyor.
Şikayetler çeşitli ürünlerle hafifliyor ama tamamen geçmiyor malesef. Hindistan cevizi yağını saçta kaşınan bölgelere mi uyguluyorsunuz?

Arkadaşlar lütfen yardım. kızımın saçlarında egzama (seborik dermatit) oluşmuş. saçlarının %90 ı döküldü. yeni çıkan saçlarda ince ve cansız. doktor doktor dolaşıyoruz. m-furo veya momecon veriyorlar. ketoral şampuan veriyorlar. kan testleri yapıldı herşey yolunda saç telini incelemey gönderdiler normal. losyonu bırakırsam dökülme devam ediyor. lütfen yardım edin neler yapabilirim. bu arada bepanten evigen bemiks ampüllerden kızıma kullansam bir zararı olur mu. bi fayda sağlar mı.
Öncelikle çok geçmiş olsun size bu konuda yardımcı olabilirim isterseniz. Her kullanan memnun üstelik doğal ve sertifikali ürünlerle.
aynı sorunu yaşadım dermatolog medicade diye bir şampuan önerdim zigavsu medi cade şampuan resmen tedavi etti.eczanelerden bulabilirsiniz.saç derisini nemini sağladı tamamen klinik bir ürün..

Arkadaşlar lütfen yardım. kızımın saçlarında egzama (seborik dermatit) oluşmuş. saçlarının %90 ı döküldü. yeni çıkan saçlarda ince ve cansız. doktor doktor dolaşıyoruz. m-furo veya momecon veriyorlar. ketoral şampuan veriyorlar. kan testleri yapıldı herşey yolunda saç telini incelemey gönderdiler normal. losyonu bırakırsam dökülme devam ediyor. lütfen yardım edin neler yapabilirim. bu arada bepanten evigen bemiks ampüllerden kızıma kullansam bir zararı olur mu. bi fayda sağlar mı.
O ampullerle hakiki zeytinyagi argan yagi badem yagi karistirin maske gibi uygulayin.

X