Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçta egzama

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

kuzununannesi

Oğlum doğdu kızım abla oldu
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2013
2.927
2.520
Arkadaşlar lütfen yardım. kızımın saçlarında egzama (seborik dermatit) oluşmuş. saçlarının %90 ı döküldü. yeni çıkan saçlarda ince ve cansız. doktor doktor dolaşıyoruz. m-furo veya momecon veriyorlar. ketoral şampuan veriyorlar. kan testleri yapıldı herşey yolunda saç telini incelemey gönderdiler normal. losyonu bırakırsam dökülme devam ediyor. lütfen yardım edin neler yapabilirim. bu arada bepanten evigen bemiks ampüllerden kızıma kullansam bir zararı olur mu. bi fayda sağlar mı.

Doğal bir şampuana zeytinyağı ilave edip kullanabilirmişsiniz, ibrahim saraçoğlunun tarifinde görmüştüm. Bir zararı olacağını düşünmüyorum, zeytinyağı saça çok iyi geliyor. Ve şu market şampuanlarını kullanmayın..

Sevgili fsh13 aynı problem bende de mevcuttu yaralar oluyordu ve kaşıdığımda parmak uçlarım hep kan oluyordu. Belki çok basit bişey olacak ama bana çam katranını söylediler. Bildiğin zift gibi kokuyor. Baya araştırdım ve Mustafa Bağcı markalı çam katranının sabununu buldum ilk başlarda pek bir etkiye rastlamadım ama düzenli kullanımdan sonra bende ki tüm egzama yi geçirdi diyebilirim. Şuan sadece ankara da satılıyor çağdaş marketten alıyorum. Denemeni tavsiye ederim internete de mustafa bağcı sabun yazdığın zaman bilgilerini bulursun. Inşallah bi yararı olur.

İşinize yarar mı bilmem, ama aynı sorunu yaşayan bir arkadaşım kendisine sadece sebamed şampuanın iyi geldiğini söylüyordu, belki denemek istersiniz.

ben bikaç aydır saçımdaki egzama yüzünden berbat haldeydim ne kullansam olmadı felaket kaşıntı ve saç diplerimdeki o yaralardan bi türlü kurtulamamıştım en son prozinc womanı denedim bi umutla ilk kullanımdan itibaren kafa derimi çok yatıştırdı şimdiyse çok şükür ne kaşıntı ne yara ne kepek umarım kalıcı olur neler çektim denemenizi tavsiye ederim

Salicade ve prozinc şampuan kullanın.
Bende de aynı sorunun başlangıcı var.
Salicade katran içeren bir şampuan ve prozinc de bu soruna yönelik saçlar için gayet iyi.
Bana ikisi tek başına yeterli olmuyor ve bir şişe içerisine yarım şişe prozinc mor şampuanı, geri kalanına salicade koyarak karıştırıp kullanıyorum.
1 yıldır kendime böyle bir çözüm buldum, umarım sizde de işe yarar.

geçmiş olsun arkadaşlar size de benim kızımda da yağlı egzama vardı ama kızımı rahatsız etmiyordu. sadece saçları döküldü. tıp a götürdüm ve dökülmesinin egzama ile alakası olmadığını söylediler. saçlarının uçlarından aldırmıştım muhtemelen kuaförden mikrop kaptı. çok şükür şimdi kızımın saçı çıktı. gayet sağlıklı ve güzel uzuyor. sizde şifa bulursunuz inşalalh. bu arada yağlı egzamada kendiliğinden geçti. filmdelisi strawberrylips K kitty28 - Janna - eyyay @beyazgül1965 braindamage

Öncelikle çok geçmiş olsun size bu konuda yardımcı olabilirim isterseniz. Her kullanan memnun üstelik doğal ve sertifikali ürünlerle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seboroik egzama kortizonsuz tedavi edilemeyen bir illet olarak bilinir. Aslında yüzde yüz de tedavisi yoktur fakat kullanılan kortizonlu ilaçlar yardımıyla şiddeti azaltılabiliyor. Benim de eşimde uzun zamandır saç dipleri, burun kenarı ve kaşlarında vardı. Ne denediysek (kortizonlu şampuan ve ilaçlar, kepek şampuanları,...) bir türlü fayda etmedi. Fakat, geçen ay yakın bir arkadaşımın tavsiyesi ile Aloe Vera içerikli şampuan, özel bir sprey ve krem kullanarak ciddi iyileşme sağladık. Eşim şu anda gayet memnun, üstelik kortizonlu ilaçları kullanmayı da bıraktı.

Egzama/Sedef/Mantar dahil dermotolojik rahatsızlıkları bulunanlar lütfen benimle iletişime geçer misiniz? Aloe Vera – tamamen doğal – patentli ve Sağlık Bakanlığı ve Dermotest onaylı ürünlerle bunlar artık bizim kabusumuz değil…

...

Egzama/Sedef/Mantar dahil dermotolojik rahatsızlıkları bulunanlar lütfen benimle iletişime geçer misiniz? Aloe Vera – tamamen doğal – patentli ve Sağlık Bakanlığı ve Dermotest onaylı ürünlerle bunlar artık bizim kabusumuz değil…

...

...

merhaba. sırf bu konu için üye oldum. elimdeki egzamaya kayısı çekirdeği yağı çok iyi geldi. bir haftada nerdeyse tamamen geçti. denemenizi tavsiye ederim. yatmadan önce , sabah, öğlen mutlaka sürün. saçlarınızada sürebilirsiniz hem saçı besler hem egzamayı kurutur.

Bende 3 yıl seborik dermatit ile uğraştım nerdeyse piyasada ki bütün şampuanları denedim bir hafta geçiyor sonra tekrar başlıyordu dermatologlara gittim ama hiçbiri çözüm olmadı daha sonra vıchy nin anti dandruff şampuanını kullandım içi şeffaf olanı bitene kadar kullandım işe yaramadı sonra eczaneden tekrar aldım ve bu sefer yanlış şampuanı almışım içi turuncu idi ama bu saçımdaki tüm kaşıntı ve kepeği geçirdi 4 şişe kullandım hala yok saçımda tamamen geçirdi yaklaşık 3 hafta kadar başka şampuan kullanmıştım onda biraz kaşıntı başladı şampuanı Bırakınca tekrar çıkıyor sanırım umarım sizinki de geçer

Sırf bunu paylaşmak için üye oldum kaç senedir bu sorunu yaşıyorum aklınıza gelebilecek her şeyi deneyip sayısız doktora gittim. Artık vazgeçip akışına bırakmıştım. Sonra erkek arkadaşımın yabancı forumlardan araştırması sonucu bana zorla hindistan cevizi yağı kullandırdı. İnanılmaz bir şekilde bir haftada geçti ne kaşıntı var ne kızarıklık. Şimdi sürekli olarak kullanıyorum cildim bebek gibi oldu. 20 TL falan fiyatı araştırıp her yerden bulabilirsiniz.Paylaşmayı borç bildim kendim çok çektiğim için kesinlikle deneyin!

erbHABA
merhaba 2 aya kadar hiç bir şeyim yoktu bir anda kaşlarımda kepeklenme kaşıntı gözlerimde acayip bir yanma başladı moralim yerlerde Hindistan cevizi yağından kesin bir sonuç alabildiniz mi acaba tecrubeye ve şiddetli tavsiyeye ihtiycım var. İyi günlet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…