Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçsız Bir Kız Olma Yolunda

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
peki su dogum kontrol haplarini sampuana koyup kullananlar warmis duydunuzmu saci gürlestirip sac dökülmesini önlüormus
Onu çok söylediler de denemedim ben. Bir yıldır ısırgan otlu şampuan kullanıyorum. Ve içine çam terebentin atıyorum iki kapak kadar. Saçlarım hiç dökülmüyor Allaha şükür. Biraz sabırlı olmak lazım bu konuda. Önce doktor ve kan tahlili. Eğer sorun yoksa bitkisel şampuanlar çam terebentin öneririm.

neredeyse bütün tahlillerim yapıldı, tiroid, vitaminler, demir vs. D vitaminim çok düşük çıkmıştı bir tek, 3 çıkmıştı ilaç kullandım onun için de şu an hangi seviyede bilmiyorum ama d vitamini eksikliğinden olduğunu da sanmıyorum zaten :KK43: D vitamini hariç her şey normal
Canım ben var ya bu saç dökülmesinden 8 yıl çektim günde 500 tele varan dökülmelerim vardı psikolojim bozulmuştu dışarı cıkmak istemiyordum gitmediğim doktor kalmamıştı herşey normal çıkıyordu geçen sene d vitamini eksikliği tespit edildi ve kullanmaya başladım inanır mısın saç dökülmem tamamen durdu meger 8 senedir durduramadığım bitmek bilmeyen saçlarımın 4te 3unu kaybetmeme neden olan sebep dvıtamini eksikliğiymiş. Evet yeni saçlarım yerine gelmedi ama psikolojim düzeldi ve normal yaşantıma dönmüştüm. Yeter ki dökülmesin kalan saçlarıma da razıyım diyip halime şükrediyordum. Yani demem o ki senin ki de kesinlikle d vitamini eksikliğindir bir an önce kullan ve kurtul şu illetten.......

Bende sıgır iliği yapmaya karar verdim zaten yapmadıgım kür yok ben bu sac dokulmesi mevzusundan kurtulayım yenı saclarım cıksın kurban kesecem

inşallah fayda eder :)

Nasi yani bildigin dontor sigir iliginimi yap dedi sacna onu bende duymustum ama bi ise yaramaz die yapmadm
normal hastanedeki gibi doktor değil, islam tıbbı üzerine çalışıyorlar ama tıp okumuş bilgili insanlar. Sonuç alan bir sürü insan var sizde de işe yarar eminim :)

Ben de minoxil kullandım bir süre, faydasını çok gördüm. Hani derler ya sonradan dahao çok dökülüyor diye bende öyle olmadı 3 5 ay kullandım sonra bıraktım. Şuan baya gür saçlarım.
Hormon, vitamin,kan, demir testleri yapıldı mı? Ben de bu sorunu çözdüm önceden çok az saçım vardı şuan 3 katına falan çıktı çok şükür.
Ona göre tavsiye vereceğim..
bütün testlerim yapıldı nerdeyse, d vitamin eksikti o da 45 şu anda normal yani. Saç dökülmem azaldı ama hala baya dökülüyor. Sığır iliğine başladım ben de

Canım ben var ya bu saç dökülmesinden 8 yıl çektim günde 500 tele varan dökülmelerim vardı psikolojim bozulmuştu dışarı cıkmak istemiyordum gitmediğim doktor kalmamıştı herşey normal çıkıyordu geçen sene d vitamini eksikliği tespit edildi ve kullanmaya başladım inanır mısın saç dökülmem tamamen durdu meger 8 senedir durduramadığım bitmek bilmeyen saçlarımın 4te 3unu kaybetmeme neden olan sebep dvıtamini eksikliğiymiş. Evet yeni saçlarım yerine gelmedi ama psikolojim düzeldi ve normal yaşantıma dönmüştüm. Yeter ki dökülmesin kalan saçlarıma da razıyım diyip halime şükrediyordum. Yani demem o ki senin ki de kesinlikle d vitamini eksikliğindir bir an önce kullan ve kurtul şu illetten.......
D vitaminim 3 tü ilk kontrolde şu an 45, düzeldi yani ama saç dökülmem devam ediyor eskisi kadar olmasa da malesef, saç derim görünüyor bazı yerlerde. Alnımın yanları baya açıldı yeni minik saçlar var ama çok cansız ve çok açık sarı renkte. Umarm ilerde düzelir

inşallah fayda eder :)

normal hastanedeki gibi doktor değil, islam tıbbı üzerine çalışıyorlar ama tıp okumuş bilgili insanlar. Sonuç alan bir sürü insan var sizde de işe yarar eminim :)

bütün testlerim yapıldı nerdeyse, d vitamin eksikti o da 45 şu anda normal yani. Saç dökülmem azaldı ama hala baya dökülüyor. Sığır iliğine başladım ben de

D vitaminim 3 tü ilk kontrolde şu an 45, düzeldi yani ama saç dökülmem devam ediyor eskisi kadar olmasa da malesef, saç derim görünüyor bazı yerlerde. Alnımın yanları baya açıldı yeni minik saçlar var ama çok cansız ve çok açık sarı renkte. Umarm ilerde düzelir
Ben şampuanını değiştirmeni öneririm. Hatta içine çam terebentin katabilirsin. Benim avuç avuç dökülen saçlarım artık çekince bile gelmiyor. Sığır iliğini pek bilmiyorum bana zahmetli gelmişti :KK70: onun yerine şampuanı değiştirdim sadece

Bn artk kurtulmak istiorum biktim usandim bu saclarmda en son kazitacam o olacak:KK61:saclarmda uzun belimde ..:KK42:su sigir iligini nasil kemikten cikariyolar haslayarakmi

25 yasindayim artik biktim usandim yapmadigim kur kullanmadigim ilaç kalmadi bugün üniversite hastanesine gittim dermatolojiye direk capilactif şampuan losyon önerdi kullan dedi sadece bakmakla erkek tipi diyip geliştirdi ailemde herkesin saclari gür abimin ablamin amcalarimin annemin en son doğumundsn sonra hormon sikintisiyla seyreklesmis ama yasina gore o kadar iyi ki ben kafayi yiyecem niye az yarinda endokrine gidecem dermotolojide is cikmadi Allah yar ve yardimcimix olsun çok zor herkesin sacina bakmak konuşurken incelemek çok zoruma gidiyor

Benimde cnm Allahm sifa wersin bizlere gercekten artk yoruldum bu sac dòkülmelerimden banyodan sonra dòkülür onla kalmaz ewin heryeri sac olur elimi her attgmda gelir we yanlarimda azalmalar acilmalar war:KK43: ben 26 yasndayim ve neredeyse 5 yildir cekiorum bunu bende dogum yaptm 1 yil oldu sadece hamileyken sac dökülmesinden kurtulmustum dökülmüodu oda hormonlar tawan yaptgi icin dökulmuomus dogum yaptm yine basladi :KK17: benimde denemedigim ilac kullanmadgm yag kalmadi yha abartsiz 10 defa gitmisimdir doktora uuuufff :KK61:

Endokrinoloji ye gidip saçla ilgili bütün değerlere hormonlara baktırsam tahlil için adetin 2. Veya 3. Günü mü olması gerekiyor?

Öncelikle konumun saç bölümüne taşınmamasını rica ediyorum çünkü çare, ilaç tavsiyesi, bakım yağları, şampuan ismi vs aramıyorum artık ümidimi kestim, sadece içimi döküp belki benim gibi olanlardan moral bulmaya, dertleşmeye geldim.

Merhabalar, ben 20 yaşında bir genç kızım, 4-5 yıl önceki saçlarımın (abartmadan söylüyorum) yarısını belki de yarısından çoğunu kaybettim. O zamanlar saçlarım aşırı derecede gürdü o yüzden şimdi dökülmüş hali insanlara normal geliyor, bir de kabarık olduğu için saçlarım az olduğu pek belli olmuyor.

Zaten kendimi bildim bileli saçlarım az çok dökülürdü ama çok önemli bir miktar değildi, son yıllarda iyice dökülmeye başladı saçlarım her yere saçlarımı bırakıyordum insanlar kızıyordu bana artık al şu saçlarını diye. Geçen yaz banyodayken saçlarımı elime bir attım, resmen yumak yumak elime geldiler. O zaman dank etti bana hemen doktora gittim. İlaç verdi kullandım ama düzelmedi saçlarım, düzenli kullanmamışsın dedi tekrar aynı ilacı yazdı. Ama saçlarımda hala bir değişiklik yok, o kadar çok dökülüyor ki eğer düzelmezse 25 yaşımda saçlarım olmayacak kafamda. Abartmıyorum inanın, hatta önceki fotoğraflarımı bulabilseydim karşılaştırma için fotoğraf bile koyacaktım.

Demin aynaya bakarken farkettim saç derim açılmış bazı yerlerde, bildiğiniz deri gözüküyor yani. Nasıl moralim bozuldu anlatamam. Saç dökülmemin duracağına inanmıyorum artık :KK61::KK61: Bugün tekrar gittim ve bi şampuan verdi bana, hiç umudum yok gerçi ama.

Beni önceden beri tanıyanların aa saçların ne kadar azalmış kedi tüyü kadar kalmış demesinden, yeni tanıştıklarımın da adeta saç fışkıran kafaları için ''ayy benimki de dökülüyor cnm yhaa'' demesinden bıktım usandım. Saçım dökülüyor diyen insanların kafasında benimkinin 3 katı kadar saç var.
Hıc bır seyı kafana takma bende de oyle sorun var ve Allahdan saçım kabarık.ben bır maske uyguladım ve netıcesı super sana da onerıcem sımdı. Haftada ıkı kez uygula sana bır resım yukluycem o benım kullandıgım ana maske ama ondan yalnız bır cay kasıgı koyuyorum ıcınde acı bıber var yakıyor.maskeden bır cay kasıgı sonra saca ıyı geleceyını dusunduyun her sey zeytın yagı,mayonez,sırke,cevız yagı,argan,hamur mayası,yumurta,bal elının altında ne varsa kata bılırsın saca ıyı gele bılecek.haftada ıkı kez uygula ve sacını ayrı yıka gozlerın kapalı madkede acı bıber var fena yakar vucuduna ve gozune deymesın. Dene ve bana dua et bır ay sonra

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    6,3 KB · Görüntüleme: 495
neredeyse bütün tahlillerim yapıldı, tiroid, vitaminler, demir vs. D vitaminim çok düşük çıkmıştı bir tek, 3 çıkmıştı ilaç kullandım onun için de şu an hangi seviyede bilmiyorum ama d vitamini eksikliğinden olduğunu da sanmıyorum zaten :KK43: D vitamini hariç her şey normal
Genetik mi canım.

Kaç çıkmıştı d vitamini düzeyi?

Ben tekrar gittim Dr A bu sefer endokrinoloji bölümüne. Demir ve biotin eksikti haplarını aldım bitirdim hala dökülüyor aşırı bir şekilde. Dün endokrinoloji ye gittim hormon dahil demir, biotin, çinko, D vitamini, tiroit hatta ultrasonda bile tiroite bakıldı belki gizli vardır diye . test sonuçlarının bir kısmı çıktı Tiroitim yok. Demir ilacı kullanmama rağmen hala aynı seviyede düşük ferritin 15 civarı. D vitamini İlk defa bakıldı 16 en az 40 olmalıymış. Çinko ve biotin henüz sonuçlanmadı. Testosteron prolaktin normal. Bi hormon tahlili daha var oda çıkmadı henüz. Hormonlarda sıkıntı yoksa bu kadar aşırı dökülmesi yıllardır ne sebepten olabilir vitamin eksiklikleri bu kadar döker mi? ciddi seyrelme var.

Ben tekrar gittim Dr A bu sefer endokrinoloji bölümüne. Demir ve biotin eksikti haplarını aldım bitirdim hala dökülüyor aşırı bir şekilde. Dün endokrinoloji ye gittim hormon dahil demir, biotin, çinko, D vitamini, tiroit hatta ultrasonda bile tiroite bakıldı belki gizli vardır diye . test sonuçlarının bir kısmı çıktı Tiroitim yok. Demir ilacı kullanmama rağmen hala aynı seviyede düşük ferritin 15 civarı. D vitamini İlk defa bakıldı 16 en az 40 olmalıymış. Çinko ve biotin henüz sonuçlanmadı. Testosteron prolaktin normal. Bi hormon tahlili daha var oda çıkmadı henüz. Hormonlarda sıkıntı yoksa bu kadar aşırı dökülmesi yıllardır ne sebepten olabilir vitamin eksiklikleri bu kadar döker mi? ciddi seyrelme var.
Sadece son postunu okudum şuan için birazdan ilk sayfadan itibaren bakıcamda bir şey sormak istedim, demir ölçümü yaparken demir bağlama oranınada bakıyorlar mı?

Sadece son postunu okudum şuan için birazdan ilk sayfadan itibaren bakıcamda bir şey sormak istedim, demir ölçümü yaparken demir bağlama oranınada bakıyorlar mı?
Buraya değil de farklı sayfalara yazdım sanırım. O kadar çok sayfaya bakıyorum ki dökülmeyle ilgili artık karıştırıyorum. Ferritin ne bakıldı bide tam kan sayımına.tam kan sayımının içeriği baya geniş. Demir bağlama oranını bilmiyorum ya da farkında değilim.

Buraya değil de farklı sayfalara yazdım sanırım. O kadar çok sayfaya bakıyorum ki dökülmeyle ilgili artık karıştırıyorum. Ferritin ne bakıldı bide tam kan sayımına.tam kan sayımının içeriği baya geniş. Demir bağlama oranını bilmiyorum ya da farkında değilim.
Benim doktorum demir baktırcağı herseferinde özellikle demir bağlama oranınada bakılcak diye belirtiyor, vücudun alınan demirin ne kadarını kullanabileceğini görmek için, doktorunuza hatırlatın bir dahaki sefere :) Belki ilaç kullanmanıza rağmen hala değerlerin yükselmeyişi onunla alakalıdır

Yaptıklarından işe yaradığını gördüğün bi yöntem var mı ? kerastase densifique saç çıkartıyomuş 1.700 tele kadar deneyen var mı ben denemeyi düşünüyorum ama biraz pahalı verdiğim paraya değer mi

Yaptıklarından işe yaradığını gördüğün bi yöntem var mı ? kerastase densifique saç çıkartıyomuş 1.700 tele kadar deneyen var mı ben denemeyi düşünüyorum ama biraz pahalı verdiğim paraya değer mi
Sanmıyorum her şey para tuzağı. Saç. Çıkaran bi tek minoxsilmiş onu da ömürboyu kullanmak gerekiyor. Bırakınca eski haline dönüyor.

D vitamini Eksik çıkınca ilaç aldım bakalım bende de kesecek mi dökülmeyi. Hayvanseverdost Hayvanseverdost Arkadaşımız ne kadar sürede etki gösterdi acaba cevap yazarsa çok sevineceğim.

merhaba arkadaşlar benim saçlarım ince telli ama önceden ince telli ve gürdü şimdi ne yazıkki seyrek ve yağlı bi saç tipim var bir senedir uğraşmadığım yapmadığım şey kalmadı kan hormon vs bütün testlerim normal eczane şampuanı kullandım serum kullandım falan ama etki etmedi dökülme durmadı en son artık sığır iliği kürünü gördüm ve memnun olmayan nerdeyse yok denecek kadar az denemekten bişey kaybetmem diye düşündüm çünkü artık dökülmesin ve saçlarım çıksın istiyorum kullanmaya başlayalı iki hafta oldu ve saçlarım inanılmaz ama 3 4 cm uzadı farkedebiliyorum onu da saç örgüsü yaparken anladım henüz dökülmem durmadı hatta daha fazla dökülmeye başladı çünkü kafamıza yeni bişey sürüyoruz ve alışması biraz zaman alıcak sakın korkmayın eğer denerseniz, bırakın dökülsün inanın denemediğim hiçbi şey kalmadı ve her yeni şeyde saçlarım biraz daha fazla döküldü o yüzden korkmuyorum ve bunu da ilaç gibi düşünüyorum ayrıca hiç zararlı ve bilmediğimiz bi maddede yok şampuan olarak aktarda satılan doğal terebentin özlü şampuan kullanıyorum ki dökülmemin şampuanla alakası olduğunu düşünmüyorum çünkü birçok eczane şampuanı hatta dalin bile kullandım malesef bişey değişmedi ve hattaa zeytinyağlı sabunda denedim o da saçlarımı keçe gibi yaptı hani alışır falan diye 2 hafta yıkadım ama daha kötü oldu daha çok döküldü evet arkadaşlar bende bu durumda olan herkese yardım etmek bütün tecrübelerimi aktarmak istiyorum çünkü çok zor bi durum yaşamayan anlayamaz gerçekten o yüzden umarım bu sığır iliği gerçekten işe yarar sizede fotoğraflarla göstererek umut vermiş olurum sakın stres yapmayın takmayın unutun çünkü streste çok döküyor allah yardımcımız olsun uzun gür ve sağlıklı saçlarımız olsun inşallah :)

X