Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçsız Bir Kız Olma Yolunda

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Stresden saç dökülür.Hatta saç kökünü kaybederseniz bir daha çıkmayada bilir. Benim mesela yumurtalama ve adet dönemimde saçlarım epey dòkùlùr. ama yerine yenileri de geliyor. bir ara abartmıştım bütùn gùn dökülen saçlarımı saymıştım. evet evet bildigin tek tek saydım. kardeslerim delirdigimi falan düşünmüşlerdi. Doktorlar günde 100 tel saçın dökülmesini normal buluyorlar. Benim 80 tel falan dòkùlüyordu. şimdi dökülmem azaldı.

Saglikli beslenmediginiz icinde olabilir , ben cok sagliksiz beslenirim bu yuzden benimkiside cok dökülür.
Bi arkdsm var asiri meyve fln yer kizin saçı 2 haftada 1cm fln uzuyor ve çok sık.

bildigim kadariyla siz alopecia hastaligindan bahsediyorsunuz.istanbuldaysaniz cerrahpasa hastanesi dermatolojiye gidin.sac bolumleri var ve biyopsi yapilip canli hucre sayisi vede bag doku olusumuna bakiyorlar.duruma gore tesaviye basliyorlar.
cok cok gecmis olsun.
sormak istediginiz bir sey olursa bilgilendiririm eger alopeci taniliysaniz.

ciddi oranda döküldü benim de şu son bir iki ay içinde. zaten azıcık saçım vardı iyice azaldı.tüm saçım 1 avucuma sığıyor. tarayınca tarak saçtan görünmüyor. yatağım, yastık, çarşaf hep saç... :KK43:

Öncelikle konumun saç bölümüne taşınmamasını rica ediyorum çünkü çare, ilaç tavsiyesi, bakım yağları, şampuan ismi vs aramıyorum artık ümidimi kestim, sadece içimi döküp belki benim gibi olanlardan moral bulmaya, dertleşmeye geldim.

Merhabalar, ben 20 yaşında bir genç kızım, 4-5 yıl önceki saçlarımın (abartmadan söylüyorum) yarısını belki de yarısından çoğunu kaybettim. O zamanlar saçlarım aşırı derecede gürdü o yüzden şimdi dökülmüş hali insanlara normal geliyor, bir de kabarık olduğu için saçlarım az olduğu pek belli olmuyor.

Zaten kendimi bildim bileli saçlarım az çok dökülürdü ama çok önemli bir miktar değildi, son yıllarda iyice dökülmeye başladı saçlarım her yere saçlarımı bırakıyordum insanlar kızıyordu bana artık al şu saçlarını diye. Geçen yaz banyodayken saçlarımı elime bir attım, resmen yumak yumak elime geldiler. O zaman dank etti bana hemen doktora gittim. İlaç verdi kullandım ama düzelmedi saçlarım, düzenli kullanmamışsın dedi tekrar aynı ilacı yazdı. Ama saçlarımda hala bir değişiklik yok, o kadar çok dökülüyor ki eğer düzelmezse 25 yaşımda saçlarım olmayacak kafamda. Abartmıyorum inanın, hatta önceki fotoğraflarımı bulabilseydim karşılaştırma için fotoğraf bile koyacaktım.

Demin aynaya bakarken farkettim saç derim açılmış bazı yerlerde, bildiğiniz deri gözüküyor yani. Nasıl moralim bozuldu anlatamam. Saç dökülmemin duracağına inanmıyorum artık :KK61::KK61: Bugün tekrar gittim ve bi şampuan verdi bana, hiç umudum yok gerçi ama.

Beni önceden beri tanıyanların aa saçların ne kadar azalmış kedi tüyü kadar kalmış demesinden, yeni tanıştıklarımın da adeta saç fışkıran kafaları için ''ayy benimki de dökülüyor cnm yhaa'' demesinden bıktım usandım. Saçım dökülüyor diyen insanların kafasında benimkinin 3 katı kadar saç var.
Canim bak zigavuc kullan birde saçına kına yak benimki seninkinden beterdi ama elhamdulilah duzeldi

CANIM OZAMAN STRES DÖKÜYOR BENİMDE KENARLARIM AÇILDI AMA BENİMKİ KANSIZLIKTAN VE TROİDDEN DÜZELTTİM AMA GENEDE DÖKÜLÜYOR NAPALIM BAŞKA SAĞLIK SORUNU OLMASIN

neredeyse bütün tahlillerim yapıldı, tiroid, vitaminler, demir vs. D vitaminim çok düşük çıkmıştı bir tek, 3 çıkmıştı ilaç kullandım onun için de şu an hangi seviyede bilmiyorum ama d vitamini eksikliğinden olduğunu da sanmıyorum zaten :KK43: D vitamini hariç her şey normal

D vitamini dökülmenin ve saç teli incelmesinin nedenidir 5 yıldır saçlarımın yarısını kaybettim artı saç çapında inanılmaz incelme var doktor doktor gezdim herşeyim normal çıkıyordu ilk kez bu kış d vitaminime baktırdım neredeyse sıfıra yakın çıktı..d vitamini %80-90 güneşten alınıyor .verdikleri d vitm iğnesşi damlası vs yada aldığımız gıdalar yoluyla çok az bir miktar etkiliyor ..siz bol bol güneşe çıkın

Benimde zamanında aralarından kesiyorum fazlasıyla gür cünkü sacların derlerdi simdi resmen onun yarısı bile kalmadı artık delirecem o boyuttayım Rabbim şifa versin bize.

aynı durumdayız.

3 sene öncesine kadar gür ve kıvırcık saçlara sahiptim. herkesin maşallah dediği, çok beğendiği saçlardan şu anda nerdeyse kedi kılı kadar kalmış, incelmiş ve ypranmış saçlara geçiş yaptım. bunun sebebini boyaya bağlıyorum, 6-7 senedir de aralıksız tarçın bakıra boyuyorum. renk çok yakıştığı için, ve kıvırcık saçlarımla çok değişik durduğu için vazgeçemedim ama saçlarımdan oldum resmen :KK43:

şu anda biyotin takviyesi alıyorum, parabensiz şampuanlar, bakım yağlarıyla canlandırmaya çalışıyorum ama saçlarımın kıvırcığı bile söndü ya :KK43: kabarık ve az saçım var şu an.

minoxil kafanızdan başka yere sürmediğiniz sürece tüylenme yapmaz, bence tüm tahlileri yaptırdıktan sonra son çare olarak minoxile başlayın.ben 2 senedir kullanıyorum ve çok memnunum saçlarım çıktı ve hızlı uzuyorlar ancak hayatım boyunca kullanıcam en büyük eksisi bu olsa gerek

minoxil kafanızdan başka yere sürmediğiniz sürece tüylenme yapmaz, bence tüm tahlileri yaptırdıktan sonra son çare olarak minoxile başlayın.ben 2 senedir kullanıyorum ve çok memnunum saçlarım çıktı ve hızlı uzuyorlar ancak hayatım boyunca kullanıcam en büyük eksisi bu olsa gerek
Siz hangisini kullanıyorsunuz ben %5 lik aldım bioxsinin vardı onu aldım sac cıkısı yasadıktan sonra %2 gececektım ama bende muthıs bır dokulme yaptı bıraktım acaba bırakmasamıyım :/

Arkadaşım 1 hafta önce kafayı yicektim sacsiz kalcam diye . Avuç avuç dokuluyordu saclarim. Eczaneden bioxcin aldım onunla yıkayıp durulama suyundada ısırgan otunu kaynatıp onun suyunu kullanıyorum. İnan ne hissettiğini anlıyorum resmen çöküo insan üzüntüden ama soylediklerimi bi dene bişey kaybetmezsin benm ki suan normale döndü . Tabi yine dökülüyor ama eskisi kadar değil geçmiş olsn
canim isirgan otu tarifini verir misin benim de cok dokuluyor :KK43:(

Siz hangisini kullanıyorsunuz ben %5 lik aldım bioxsinin vardı onu aldım sac cıkısı yasadıktan sonra %2 gececektım ama bende muthıs bır dokulme yaptı bıraktım acaba bırakmasamıyım :/
%5lik vermişti doktorum bana, ilk aylarda bende de çok dökülme yaptı bence bırakmayın etkisini göreceksniz :)

Malesef saç dökülmesi çok yıpratıcı hele ki açılma olmuşsa. Benim ki baya baya açıldı çareler çözümler arıyorum fayda etmiyor. Şu 80 tel dökülüyor diyenler dökülme görmemiş.

Öncelikle konumun saç bölümüne taşınmamasını rica ediyorum çünkü çare, ilaç tavsiyesi, bakım yağları, şampuan ismi vs aramıyorum artık ümidimi kestim, sadece içimi döküp belki benim gibi olanlardan moral bulmaya, dertleşmeye geldim.

Merhabalar, ben 20 yaşında bir genç kızım, 4-5 yıl önceki saçlarımın (abartmadan söylüyorum) yarısını belki de yarısından çoğunu kaybettim. O zamanlar saçlarım aşırı derecede gürdü o yüzden şimdi dökülmüş hali insanlara normal geliyor, bir de kabarık olduğu için saçlarım az olduğu pek belli olmuyor.

Zaten kendimi bildim bileli saçlarım az çok dökülürdü ama çok önemli bir miktar değildi, son yıllarda iyice dökülmeye başladı saçlarım her yere saçlarımı bırakıyordum insanlar kızıyordu bana artık al şu saçlarını diye. Geçen yaz banyodayken saçlarımı elime bir attım, resmen yumak yumak elime geldiler. O zaman dank etti bana hemen doktora gittim. İlaç verdi kullandım ama düzelmedi saçlarım, düzenli kullanmamışsın dedi tekrar aynı ilacı yazdı. Ama saçlarımda hala bir değişiklik yok, o kadar çok dökülüyor ki eğer düzelmezse 25 yaşımda saçlarım olmayacak kafamda. Abartmıyorum inanın, hatta önceki fotoğraflarımı bulabilseydim karşılaştırma için fotoğraf bile koyacaktım.

Demin aynaya bakarken farkettim saç derim açılmış bazı yerlerde, bildiğiniz deri gözüküyor yani. Nasıl moralim bozuldu anlatamam. Saç dökülmemin duracağına inanmıyorum artık :KK61::KK61: Bugün tekrar gittim ve bi şampuan verdi bana, hiç umudum yok gerçi ama.

Beni önceden beri tanıyanların aa saçların ne kadar azalmış kedi tüyü kadar kalmış demesinden, yeni tanıştıklarımın da adeta saç fışkıran kafaları için ''ayy benimki de dökülüyor cnm yhaa'' demesinden bıktım usandım. Saçım dökülüyor diyen insanların kafasında benimkinin 3 katı kadar saç var.
canm senin bu yazdigin yazi aynen beni anlatiyor benimde saclarm 20 yasnda dökulmeye basladi ve 25 yasndaym hala elimi attgim her zaman elime saclar gelir yerlere hep saclarm dökülür biktm artk gitmedigm doktor kullanmadgm yaglar kalmadi ama dökülü yanlarm seyreklesti bi bayan icin cok zor önceden 3 kafaya yetecek sacm wardi insanlar bile öle derdi nazarmi deydi diorum bazen :KK70:

canm senin bu yazdigin yazi aynen beni anlatiyor benimde saclarm 20 yasnda dökulmeye basladi ve 25 yasndaym hala elimi attgim her zaman elime saclar gelir yerlere hep saclarm dökülür biktm artk gitmedigm doktor kullanmadgm yaglar kalmadi ama dökülü yanlarm seyreklesti bi bayan icin cok zor önceden 3 kafaya yetecek sacm wardi insanlar bile öle derdi nazarmi deydi diorum bazen :KK70:
Merhaba :)

Ben başka bir doktora gittim ve bana sığır iliği kürünü önerdi, dün ilk kürümü yaptım. Forumda topik var hatta bu kür için oraya bakmanızı tavsiye ederim. Google da sığır iliği kürü maceram diye aratırsannız bu kürü 6 ay boyunca yapan bir kadının saçlarının ne kadar gürleştiğini görebilirsiniz blogunda yazmış :) ben bir kere yaptım ama çok ümitliyim size de tavsiye ediyorum şiddetle :) hiç kokmuyor ben hindistanceviziyle yapmıştım :)

Ben başka bir doktora gittim ve bana sığır iliği kürünü önerdi, dün ilk kürümü yaptım. Forumda topik var hatta bu kür için oraya bakmanızı tavsiye ederim. Google da sığır iliği kürü maceram diye aratırsannız bu kürü 6 ay boyunca yapan bir kadının saçlarının ne kadar gürleştiğini görebilirsiniz blogunda yazmış :) ben bir kere yaptım ama çok ümitliyim size de tavsiye ediyorum şiddetle :) hiç kokmuyor ben hindistanceviziyle yapmıştım :)
Bende sıgır iliği yapmaya karar verdim zaten yapmadıgım kür yok ben bu sac dokulmesi mevzusundan kurtulayım yenı saclarım cıksın kurban kesecem

Nasi yani bildigin dontor sigir iliginimi yap dedi sacna onu bende duymustum ama bi ise yaramaz die yapmadm

Stresi etkileyen şeyler okul hayatı, ailem vs. Bir kenara atabileceğim şeyler değil :KK43:
Demirime baktırdım, tiroide de sürekli baktıyoruz annemde guatr olduğu için tetikteyiz hepsi normal. D vitaminim için tekrar gitmiştim kontrole sonuçları alamadık hala.

Bir kere bi doktor bana minoxil sprey vermişti, şimdiki doktorum da minoxil tüylenme yapar ayırca erkek tipi dökülme için falan dedi. Her doktora da güvenilmiyor ki, ama iyi bir tane araştırıp gitmek istiyorum. Teşekkür ederim yorumlarınız için.
Ben de minoxil kullandım bir süre, faydasını çok gördüm. Hani derler ya sonradan dahao çok dökülüyor diye bende öyle olmadı 3 5 ay kullandım sonra bıraktım. Şuan baya gür saçlarım.
Hormon, vitamin,kan, demir testleri yapıldı mı? Ben de bu sorunu çözdüm önceden çok az saçım vardı şuan 3 katına falan çıktı çok şükür.
Ona göre tavsiye vereceğim..

X