Doğal Saç Bakım Kürleri saçlarınızın güzel kokması

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

poliyana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2013
1.299
124
123
Bartın
kızlar saçlarınızın güzel kokması için kulladığınız bakım kremleri yada yağlar neler ya menekşe yağı çoğunlukta güzel diyorlar ama kararsız kaldımm yardımcı olur musunuz ?

Canım, merhaba gene senin sorularına ben denk geliyorum herhalde. Ya da fazla bitkisel yağlarla haşır neşir olduğumdandır. :1:
Ben saçım için dediğin gibi menekşe yağını kullanıyorum. Ama içerisine susam yağıda ekliyorum maksat hem bakım yapsın, hemde güzel koksun diye. 1 kaşık menekşe yağı, 1 kaşık susam yağı koyup karıştırıyorum saçlarıma masaj şeklinde uygulayarak 1 saat bekletiyorum, yıkıyorum. Sonucu; saçlarımı çok güzel besliyor farkındayım, koku olarak pek bir özelliğini görmedim. İlk sürdüğümde evet güzel kokuyor fakat bir kalıcılığını göremedim. Saç dökülmelerini durduruyor.

Canım, merhaba gene senin sorularına ben denk geliyorum herhalde. Ya da fazla bitkisel yağlarla haşır neşir olduğumdandır. :1:
Ben saçım için dediğin gibi menekşe yağını kullanıyorum. Ama içerisine susam yağıda ekliyorum maksat hem bakım yapsın, hemde güzel koksun diye. 1 kaşık menekşe yağı, 1 kaşık susam yağı koyup karıştırıyorum saçlarıma masaj şeklinde uygulayarak 1 saat bekletiyorum, yıkıyorum. Sonucu; saçlarımı çok güzel besliyor farkındayım, koku olarak pek bir özelliğini görmedim. İlk sürdüğümde evet güzel kokuyor fakat bir kalıcılığını göremedim. Saç dökülmelerini durduruyor.

:1::1::1: bende sardım fena halde bu konuyla ilgili konuları okudum ama hiçbiri ggüncellenmemiş :( kimisi şampuanla beraber karıştırıp uygulamış kafam karıştı öylemi yapsam yoksa sadece uçlarına mı yedirsem yada suuya ekleyip azıcık fısfısmı yapsam yada senin yaptığın gibimi kararsız kaldım yasemin vanilya çilek yağlarıda var ama önce menekşe yağını yada esansını alıcam sanırımmm
ama uygulama konusunda kararsızım :5:

Sen hangi yağda karar kıldın önce onu belirle sonra uygulamaları dene hangisinde saç daha net kokuyu bırakıyor. Ona göre o yönteme karar kılınca devamlı onu yap

kızlar selam ben sacım için fesleğen esansı alıyorum avucuma biraz damlatıp nemli sacıma sürüyorum bir daha yıkayana kadar asla cıkmıyor kokusu ve sabunumsu bir kokusu var çok temiz ve fresh bir koku fesleğenle alakası yok. öneririm bir deneyin bence.

kızlar selam ben sacım için fesleğen esansı alıyorum avucuma biraz damlatıp nemli sacıma sürüyorum bir daha yıkayana kadar asla cıkmıyor kokusu ve sabunumsu bir kokusu var çok temiz ve fresh bir koku fesleğenle alakası yok. öneririm bir deneyin bence.

hemen araştırmaya koyulalım muhakkak başka bi faydası daha vardır bi taşta 2kuş :)
canım sen nerden aldın bu esansı aktarda olur mu acaba :26:

evet aktardan aldım canım. 3 tl. ordaki kadın bana menekse esansı önerdi ama ben çiçek kokularını sevmıyorum hacı yagı gibi agır kokuları oluyor genelde çiçek esanslarının. bunu yıllardır kullanıyorum. sacımı actıgımda herkes sorar mis gibi kokuyo sacların napıyorsun dıye. ha bide uniq one marka sıvı sac kremi kullanıyorum onun da etkısı olabilir o da müthiş ötesi bir kokuya sahip. yastıgım bile mis gibi kokuyor sabah kalkınca.

Son düzenleme:
Yillardir bir suru kur denemis-icad etmis biri olarak diyorum ki menekse yagi tek basina bile yeterlidir. Ben soyle yapiyorum:

Banyodan once menekse yagini sac iplerime suruyorum uclara da saf zeytinyagi ama gercek olacak ben gemlikten aldim markettekilerden cok farkli neyse zeytinyagini uclara suruyorum bir saat hatta istersem daha fazla duruyorum. Yumusacik oluyor ve besliyor. Bazen sadece menekse yagini tum saca uyguluyorum.

Bazen de saclarim koksun diye menekse yagini banyodan sonra iki uc damlayi elimde ovusturup sacimin ustune suruyorum. Sonra kurutuyorum gun boyu mis gibi kokuyor ve sac daha guzel duruyor.

Bende sampuanima karıştırıyorum menekse yağını
Kokusu gerçekten harikaa:16:
Sac derisine de iyi geliyor:34:

Son düzenleme:
Back