• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Şaçların dökülmesini durduran ve yeni çıkartan bir ilaç buldum:))

• Konu Sahibi Konu Sahibi jojee
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

jojee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008
119
0
96
36
Çanakkale
araya araya artık deli olucaktım şu saç nasıl dökülmez diye.
bitkisel yağları kullandım ama pek fayda etmedi.
Bende erkek tipi dökülme başlamasına işaretler var.
Bioxcin kullanıyım dedim.Forumları aradım.
Cilthekimi forumunda bioxcin in sadece para tuzağı olduğunu öğrendim.
İsterseniz bakabilirsiniz.
Orda şu ilacı buldum bayada tavsiye ediliyor. sizinlede paylaşıyorum.

Türkiye'de büyük saç ekim merkezlerinin kullandigi, ABD'de "Gıda ve İlaç Kurumu" (Food & Drug Assoc.) den onay alan TEK üründür. %5 Rogaine Minoxidil topical solüsyon, dünyaca ünlü ilaç firması Pfizer tarafından üretilen ve saç dökülmesine karşı etkili olan en iyi ilaç olarak kabul edilmektedir. Orjinal ABD üretimidir. 30 gün içinde dökülmeyi durdurur ve 2-4 ay arasında aynı saçtan çıkmasını sağlar. 1 kutunun içinde 3 şişe vardır; 1 şişe 1 ay kullanılmaktadır. Kokusuz (Sık kullanılma halinde dahi koku bırakmaz). Damlatıcısı ve kullanma kılavuzu ile birliktedir.

Minoxidil’in androgenetik saç dökülmesi nedeniyle küçülmüş olan kıl köklerini büyülterek ve yeniden kuvvetlendirerek etki yapar. Ayrıca kılların büyüme fazını süre olarak uzatarak, belli bir uzunluğa gelmeden dökülmesini engeller. Minoxidil ilk defa damar genişletici etkisi nedeniyle kullanılmaya başlanmış, kıllanmayı artırıcı etkisi gözlenince saçsızlık tedavisinde de kullanılmaya başlanmıştır. Damar genişletici etkisi ile saçlı derideki kan akımını artırdığı için mi yoksa direkt bir etki olarak mı ortaya çıktığı tartışılmalıdır. %2 ve %5’lik konsantrasyonlar halinde piyasada mevcuttur. Minoxidil su, alkol ve glycol karışımının içinde, saçsız bölgeye sürülen bir losyon olarak kullanılmaktadır.

ÜRÜNÜN KULLANIMI
(Rogaine) Minoxidil Nasıl Kullanılmalıdır ?
Sabah kullanımı: Rogaine'i saça uygulanmadan önce saç derinizin kuru olmasına dikkat ediniz. Bundan dolayı saçınızı yıkadıktan sonra havlu ya da saç kurutma makinesi ile iyice kurulayınız.
Kutu ile birlikte gelen tübü(applicator) 1mL çizgisine kadar doldurunuz.
Solüsyonu saça değil deriye uygulayınız . Bunu yapmak için aşağıdakileri dikkat ediniz
Rogaine'i kullanacağınız bölgedeki saçları elinizle toplayarak 1,5 cm aralıklarla ayırın.
Bir elinizle saçları yukarıda tutarak diğer elinizle Rogaine'i saç derisine uygulayın.
Solüsyonu deriye tam olarak uygulamak için parmak uçlarıyla sıvıyı oval hareketlerle deriye iyice yedirin. Bu her zaman için gerekli degildir. Eğer dikkatli bır şekilde tübü kullandıysanız elinizle ovalamaya gerek yoktur.
Rogaine'nin deri tarafından absorbe edilmesi için 15 ile 20 dakika arasında bekleyin. Bu bekleme süresinden sonra saçınız için jole gibi diğer saç bakım ürünlerini kullanabilirsiniz
Akşam kullanımı: Yukaridaki maddelerden 1 den 3 e kadar olani aynen yapin. Uygun ölcüde, yani 1 mL kullanmaya dikkat edin.
Rogaine'den en iyi verimi almak için saça uygulanan solüsyonun tamamen kuruması gereklidir. Akşam kullanımından sonra sonra sıvı kurumadan hemen yatılması durumunda solüsyon yastığa bulaşıp bundan da yüze teması durumunda istenmeyen rahatsızlıklar ile karşılaşırsınız.
Uyumadan önce sıvının tamamen kurumasi için bekleyiniz. En iyi verimi nasıl alırsınız
Sabah ve aksam olmak uzere günde iki kez hergün Rogain'i kullanin ve her seferinde sadece 1 ml kullanin.
Miktarindan fazla ya da günde 2 defadan fazla kullanmak Rogaine kullanımının verimini degistirmeyecektir hatta alacağınız verimi azaltacaktır.
Saç derinizi temiz tutmak icin saçınızı hergün yıkayın.
Uzun dişli taraklar kullanın. Kısa dişli ya da yuvarlak saç fırçaları saçın çabuk kırılmasına sebeb olur. 4.Rogaine kullanımından sonra mutlaka elinizi bol sabunlu suyla yıkayın
Rogaine kullandiktan sonra 4 saat içinde saçlarınızı yıkamayın.
Hergün kullanın. Eger bir gün unutursanız ya da uygulamassanız ertesi gun yine 2 defa uygulayiniz. Unutarak geçirdiğiniz gün içinde 2 defa daha fazla uygulamak alınacak verimi düşürür.
Rogaine'i kulanmaya basladığınız ilk 2 hafta içinde eğer normalinden daha fazla bir saç dökülmesi görürseniz telaşlanmayin. Bu saç hücrelerinin yenilenmesi ile oluşan normal bir durumdur.

sizlerde arıyın internette baya güzel diye duydum.
fiyatı yüksek ama kel kalmaktan iyidir ne bileyim.
sizinde fikirlerinizi bekliyorum.
kullananlar ya da fikri olanlara.s.

mesela şuanda saçımda yağlar var
zeytin,susam,jojoba,ısırgan,sarımsak,badem vs...
hepsini sürdüm 6dan beri bekliyorum.
rogaine de almayı düşünüyorum ama sahte olma olasılığı yüksekmiş
onu araştırmaya başladım şimdi.

ay ay kızlar araştırında bizide bilğilendirin hayra girmiş olursunuz vallaha.s

anladım canım istersen yardımcı olabilirim araştırman konusunda eğer nten araştırıyosan..

evet canım netten araştırıyorum.yardımın için çok teşekkür ederimŞeniz
cilthekiminin forumu var orayada yazdım umarım cevap gelir.
çok iyi şeyler yazmışlar bioxcini tavsiye kesinlikle etmiyorlar.
daha çk saçları dökülmüş.
valla annem gibi olmak istemiyoruım ya tepesinde saçları çok az:delphin:

ablaminda asiri sac dökülmesi var...
bir kac sey kullandi ama fayda etmedi...
simdi italyan bir sampuan var onu kullanacak...
eger etki ederse size adini veririm...
jojee canim kullanmis olanlardan fikir alip sonra kullanmak daha iyi bence...
yada gidip bir doktora veya eczaneye sor bakalim onlar ne diyecek...

canım bu ilaç türkiyede yasaklanmış nedeni belli değil yurtdışından getiriliyor.
ve türkiyede çok fazla sahtesi var.
hala bakınıyorum.şimdiye kadar okuduklarımın hepsi çok iyi diyor.
saç ürünleri.cmda var orasını iyi dediler.
ama emin deilim

bende araştırdım bu solüsyonu çoğunlukla erkekler tercih ediyor ama kadınlarda erkeklere oranla daha başarılı sonuçlar alındığı söyleniyor.yan etkileri yok denecek kadar az..saçlarımın dökülmesini durdurmak için okadar çok şey kullandımki bu kadar şiddetle tavsiye edilen bir ürünü kullanmakta bi mahsur görmüyorum kendi adıma zira amerikan sağlık bakanlığı onaylı bir ürün. maalesefki ülkemizde hem çok pahalı hemde sahte olma olasılığı çok yüksek..amerikada 3aylık kullanım için 30dolar yeterli oluyor ama burda 150ytl yi buluyor fiyatlar...bir kaç aya kadar amerikaya gideceğim orda mutlaka kullancam ama sabırsızlanıyorum internetten sipariş verebilirsem hemen getirtip denemeyi düşünüyorum..çünkü saç çıkarmanın yanı sıra saç tellerini kalınlaştırma gibi etkileride var.. inşallah bu çözüm olur bıktım artık dökülen saçlarım için endişelenmekten kaydirigubbakcemile

arkadaşlar bi eczacı tanıdığımızdan minoxidil in amerikada bikaç kişinin ölümüne yol açtığını duymuştum,bu yüzden yasaklanmış olabilir..bilgilerinize..

Rogaine Minoxidil topical solüsyonun hem erkeklerhemde bayanlar için olanı var.Ben ve eşim kendimize aldık 2 kutu kullandık kullandığımız süreç içerisinde dökülme azaldı hatta durdu.Aradan birkaç ay geçince yine dökülme başladı.Anlayacağınız diğer ürünler gibi oda geçici olarak dökülmeyi durduruyor.bize bir kalıcı olarak faydası olmadı bir başkasına olurmu bilemem.

ben henüz kullanmaya başlamadım ama sipariş ettim amerikadan bir kaç güne kadar başlayacağım.benim doktorum tavsiye etti..bende çok araştırdım bu ürünü.bir arkadaşım ölüme yol açtığını yazmış,eğer böyle bir şey söz konusu ise yanlış kullanım vardır muhakkak.çünkü minoxidilin kullanım dozajı,kullanım koşulları ve kullanım yaşı belirlidir.bunun dışına çıkılınca hızla kana karıştığı kan dolaşımını artırdığı doğrudur.ama şuda var tüm ilaçlar öyledir.talimatlara uymazsanız faydası değil zararı olur..amerikan sağlık bakanlığı fda tarafından onaylı 2 şeyden biridir.özellikle kadınlarda cilt daha geçirgen olduğundan daha faydalı olduğu açıklanmış bu yüzden erkeklerdeki gibi %5 lik değil daha az derişimli olan %2tavsiye ediliyor.düzenli ve ömür boyu kullanım isteyen bir ilaç..ama biz dermatoloğumla konuştuk..gözle görülür bir iyileşme olunca önce dozajı düşürüp ardından içinde minoxidil olmayan ama güçlü içeriğe sahip solüsyonlarla devam edeceğiz...piyasadaki herşeyi denemiş biri olarak denemeye değer buluyorum..merak eden olursa sonuçları yazarım kızlar. a.s

cilt uzmanının saç için tavsiyeler bölümünden yararlanabilirsiniz...Paylaşımın içi teşekkür ederim ama her eczane bir değil bana bu ilaç hakkında sadece saç dökülmesini önlediğini saç çıkartmadığını söylemişti..

iyide canım saçlar döküldükten sonra zaten çıkar ki saç çıkartan ürünler vardır belki ama saç derisi ölmüşse yapılcak bişey yoktur zaten.

kızlar benimde hormonal saç dökülmem vardı...hayatımda ilk kez cildiyeye cıkacak kadar fazla oldu dökülme...200 tel yada daha fazlaydı bilmiyorum ama banyo yapmaktan korkar olmuştum yani...bi bayan için en kötü durum bu herkesin saçına odaklanıyorsunuz ister istemez kendinizi kötü hissediyosunuz yani cidden psikolojiyi bozacak denli yıpratıcı bi rahatsızlık bu...benim çıktığım doktor şansıma çok ilgili bi bayandı...bana söylediği,bi kere psikolojik etkiyi kendin saçım dökülüyo stresinle tetiklersin kafandan atmaya çalış ve ne olursa olsun saç daima içten kanla beslenir...dış bakımlar takviyedir ve kestiğiniz an tekrar başlar...bana pantogarı önerdi şimdi 3cü kutuya basladım doktorum 3kutu bittikten sonra düzelmeler ve gelişmeler tam etkiyi gösterecek dedi bana...ben internetten arastırdığım için minoxidil ilacından bahsettim, bana dediği evet çok etkili ama bir ömür sürekli kullanacaksın ve bıraktığın an saç dökülmesi daha çok oluyor.doktorun eşi kanser tedavisi görmüş uzun müddet saçı çıkmamış ben dermatolog olduğum halde yinede bu ilacı kullandırmadım ona tercih senin istersen kullanabilirsin tabii dedi...cidden ilacı eczaneden aldıktan sonra 1-2 gün düşündüm hep alsammı acaba diye... sonra bu sahtelerininde çok olduğunu duyunca boşverdim amerikada tanıdığımda yok onun vasıtasıyla getirteyim...2 ay oldu pantogar etkisini gösteriyo şükür bu arada beslenmeme de daha dikkat ediyorum tabii... pantogarda ucuz bi ilaç değil ama en azından sahtesinimi alıyorum acaba diye bi şüphem yok...
kızlar herkes istediğini kullanabilir elbette ama ben duydupum bu şeyi söyleme gereği duydum size...bişey daha var, valensey yılan yağı şampuanı var-mış...aslında yok...evet valensey isimli resmi site var hatta her türlü şampuan,sabun,yağlar,kremler var ama valensey snake oil shampoo diye bişey yok...bunuda bi arkadasım söyledi bana sipariş vericem diye hadi ya diyip bi bakayım bakalım dedim...o sampuanı pazarlayan tüm sitelere siz bu ürünü nerden buldunuz kendi sitesinde yok diye mail attım daha hala cevap gelecek...
aman bu saç dökülmesi adı altında iyileşeyim derken tuzaklara düşmeyin kızlar...çünkü insanlarda dürüstlükten eser kalmamış malesef...

canım pantogar nasıl bir ilaç yeniden saç çıkarma gösterdi mi?yoksa sadece saç dökülmesini mi engelledi?

canım pantogar nasıl bir ilaç yeniden saç çıkarma gösterdi mi?yoksa sadece saç dökülmesini mi engelledi?

canım kendi sitesi var bak ordan inceleyebilirsin...doktor ilk önce dökülmeyi durdurma amaçlı verdi bana dediğide şu yazdığım gibi saçi içten beslemesi için...zaten saç kökleri ölmemişse çıkarır heralde...yinede bu tarz şeyleri hekimlere yada eczacılara danışmadan alma derim hepimizin bünyesi farklı...a.s

liberty75 bende priorin kullanıyorum pantagorla aynı özelliklere sahip bir hap 2 ay olcak nerdeyse aynı dökülmem bazen korkuyorum dökülen saçlarım eskisi gibi olmazsa diye acaba doktorun dökülen saçların zamanla eskisi gibi olacak diye bir şet dedimi cevabını bekliyorum canım sevgiyle...

liberty75 bende priorin kullanıyorum pantagorla aynı özelliklere sahip bir hap 2 ay olcak nerdeyse aynı dökülmem bazen korkuyorum dökülen saçlarım eskisi gibi olmazsa diye acaba doktorun dökülen saçların zamanla eskisi gibi olacak diye bir şet dedimi cevabını bekliyorum canım sevgiyle...

canım ben 3 kutu bitirip öyle kontrole gidicem.bana sorduğun konuda birşey sölemedi doktorum.yalnız strees kesinlikle yapma dedi.ben şimdi 3cü kutudayım zamanla kafaya takmamayıda başardım bununda etkisi çok inan.dökülmem bitmiş değil eskiye nazaran her ay dahada bi azalıyo bunu farkediyorum.
saçın iyileşmesi zaman alan bişey olduğunu birden mucize beklemem gerektiğini belirtmişti doktorum.beslenmene dikkat ediyorsan,piorinde iyi bi ilaç düzenli kullanıyorsan zamanla fark mutlaka olur.sabret güzelim
ek takviye olarak ısırgan çayı içebilir yada ısırganı saçlarına tonik olarak kullanabilirsin.bunu konu alan linklerde var kkda...incele bi istersen canım...sormak istediğin birsey olursa yardımcı olmaya çalısırım a.s

çok saol libertycim kesinlikle zaman ve sabır gerektiren durum bu.ben beslenmeme özen haplarımıda tam saatinde içitorum tabi sorunum demir eksikliği anemisi bu da şıp diye tedavi olunmuyor zamanla inşallah canım herşey gönlünce olsun....

evet arkadaşlar malesef hayat_bu haklı.ilaç mümessiliyim ve pfizerde çalışan bir arkadasım 4 yıl önce yurt dışından getirterek kullanmıştı o ilacı ama şu anda işten ayrıldı dolayısıyla ürünüde kullanmıyor ve zaten artık kendiside pes etmiş çünkü ürün kullanılmayı bıraktıktan sonra dökülme tekrar başlamış.doğal sabunları dendinizmi defne yada zeytinyağlı olanlardan iyi sonuç alındığını duymuştum

Back