• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama saçlarımı turunculuktan nasıl kurtarırım bilen varmı?

elfidaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2010
481
3
96
Amasya
arkadaşlarım saçlarım koyu kahveydi ilk önce palette yoğun açıcıyla iki kez 15 gün arayla açtım sonra 10.0 açık sarıya 2 kez boyadım şimdi tupturuncuyum ve şimdi bu turunculuktan kurtulup sarı yapmak istiyorum lütfen ya bilen varsa yazssın çıldırcam artık ben sarı yapmaya çalıştıkça turunculaşıyo çok moralim bozuk..:sinifsinif:

aynı sorunu yaşadım en sonun da saçım yandı keşke uğraşmasaydım hevesimi aldım ama saçımı kestirmek zorunda kaldım tabi yandığı için koyu renge boyadım şimdi bin pişmanım keşke turunculuklar kalsaydı da uzun sarıya yakın saçım olsaydı fazla uğraşma derim ben çok üzgünüp bukadar uğraşıp mahvettiğim için aynen iki kere açtım 3. de seninde yanar ama boyaylada turunculuk geçmez bir kaç ay beklemelisin bu arada bal köpüğü rengini kullanabilirsin loreal castingin hm yıpratmıyor hem hoş renk üstelik akıcı olduğu için saçını rahatça daha sonra sarı yaparsın

canım aynı şey yakın arkadasımın basına geldı.kuafore sorduk suan sen sacını sarı bıle yapsan akar ve alttan yıne turuncu cıkar.tek bı care var o da koyu bı renge boyamak.arkadasımın sacını kestaneye boyadık turunculuktan kurtuldu.

canım aynı şey yakın arkadasımın basına geldı.kuafore sorduk suan sen sacını sarı bıle yapsan akar ve alttan yıne turuncu cıkar.tek bı care var o da koyu bı renge boyamak.arkadasımın sacını kestaneye boyadık turunculuktan kurtuldu.
evet bende o akmasıyla baş edemedim ren tuhaflaşıp kızıllığa dönüyordu ve durmadan boyamak saçımı mahvediyordu görenler ne oldu sarı saçına renk tuhaflaşmış diyordu orealle açılan saç daha çabuk akar macera bitti saçımı koyu renk yaptım rahatladım düzeldide ama keşke hemen uzasa bakımlarla tek sorunum o kaldı aman bidha açık renkmi asla ben siyahçıyım okadar açtırmadan sonra yine siyah yaptım ama mutluyum öyle

Canım, aynı sorunu bende şu an yaşıyorum. Saçlarım bildiğin turuncu oldu. Evde sarı yapmak hele ki koyu renk saçlarda tam anlamıyla HAYAL.. Tek yolu kahverengine boyamak.Kahverengini seçerkende çok dikkatli olmak gerek bu seferde turuncular kızıl olabiliyomuş. Ben araştırıyorum hangi kahve tonuna boyayacağımı.. Sarıdan da vazgeçtim... :(:(:(:(

zamanla geçirebilirsin ancak...

benim kasım ayında saçım bakır karameldi...bildiğin turuncu renkti yani...beğenmeyen çok olmuştu..bende küllü bir renge boyadım ve ilk boyamada olsa turunculuklar kayboldu...

sana tavsiyem hemen koyu renge boyama..madem açmışsın o kadar....15 gün arayla açık küllü kumrala boya...tam sarı olmasada sarıya yakın bir ton...hem turunculuklar kapanır hemde sarıya yakın bir ton olur..

turuncuyum resmen ve artık evde bile saçımı bişeylerle kapatıyorum çok kötü oldu yaa keşke kuaföre gitseydim koyu yapmak istemiyorum turuncuyu kapasam şimdilik yeter sonra kuaföre gitcem ama yanar diye şimdi gidemiyorum çok berbat bir renk bu yaa aynalara bakamaz oldum açık küllü kumral nasıl olur ki?grileştirir diye korkuyorum çıkmazdayım kısaca...

koleston açık küllü sarı 11.1 tavsiye ederim ilk başta belki yeşilimsi olur ama 2 veya 3 yıkamada renk oturur kuaföre gidip saçlarını mahvetme turuncu saç renginden iyidir bence.

kestaneye boyatman gerekli.aktığında çok güzel bir renk olabilir.

yeşil olmasın yaa küllü kumral yapsam nasıl olur yine yeşerirmiki?arkadaşlar yeşermeden nasıl hallederim koyu bir renkte istemiyorum sarı renk istiyorum çıktım bu yola sonuç iyi olsun çektiğim sıkıntıya değsin

Saçında sarı röfleler varsa sakın küllü renkler deneme.. Ya gri yada yeşil oluyomuş.
Turuncu-Bakırı kapatmak istiyorsan kahve tonlarına mahkumsun.
İllede sarı siyosan sakın evde deneme, benim saçlarım acayip iyi olmasına rağmen kopmalar oldu.. Üstelik sen sarıya boyadıkça saçların daha da çok turunculaşacaktır.
Bence iyi bir kuaförde dene sarıyı, yada evde kahve tonları.. Yoksa ne denersen dene o turunculuk daha da coşacak..

turunculasan bi saç da bende var arkadaslar galiba açılınca üstüne boya tutmuyo bi sekilde turuncu çıkıyo allahtan kendi saçlarım geliyo da artık baglıyorum 5 aydır boyamıyorm sonrada kumrala boyucam insallah biter bu macera

yani evde sarı yapamam bumudur?kuaföre gitsem çok yıpranmazmı?üst üste çok boyadım bide kuaför çok kötü olmazmı saçlarım?

zamanla geçirebilirsin ancak...

benim kasım ayında saçım bakır karameldi...bildiğin turuncu renkti yani...beğenmeyen çok olmuştu..bende küllü bir renge boyadım ve ilk boyamada olsa turunculuklar kayboldu...

sana tavsiyem hemen koyu renge boyama..madem açmışsın o kadar....15 gün arayla açık küllü kumrala boya...tam sarı olmasada sarıya yakın bir ton...hem turunculuklar kapanır hemde sarıya yakın bir ton olur..

mavigeceye katılıyorum. bi saçı turunculuktan çıkarmanın tek yolu küllü bi renkle boyamaktır. kül ne kadar yoğun olursa o kadargüzel oluyo. ilk boyamada koyu bir renk oluo külden dolaayı ama korkmayın çünkü yıkadıkça kül akıp gidiyo. zaten arientli saçta boya akıp gittiğinden saç belli bir süresonra turuncusuz sarı halini alıyor. farmacolorun küllü sarısı vardı onu kullanmıştım ve çok işe yaramıştı. diğer markadalrı bilemiycem kül yoğunluğunun yüksek olmasına özen gösteriniz saç düzelecektir sengözlerimebaksanab

çok saolun kızlar yaa küllü kumrala boyayacağım ama 10 gün sonra az dinlansin saçlarım sonucu yazarım

mavigeceye katılıyorum. bi saçı turunculuktan çıkarmanın tek yolu küllü bi renkle boyamaktır. kül ne kadar yoğun olursa o kadargüzel oluyo. ilk boyamada koyu bir renk oluo külden dolaayı ama korkmayın çünkü yıkadıkça kül akıp gidiyo. zaten arientli saçta boya akıp gittiğinden saç belli bir süresonra turuncusuz sarı halini alıyor. farmacolorun küllü sarısı vardı onu kullanmıştım ve çok işe yaramıştı. diğer markadalrı bilemiycem kül yoğunluğunun yüksek olmasına özen gösteriniz saç düzelecektir sengözlerimebaksanab

çok doğru bir yorum katılıyorum.
ayrıca sarı istiyorsun ama kumrala boyayacağım diyorsun.bencede sen iyi bir kuaföre git.
saç zeminin koyu demekki boya turunculuk veriyor bendede aynı oluyor ama küllü boyalarla bu sorunu çözüyoruz saç illaki ilk başta koyu ve yeşilimsi oluyor ama arkadaşın dediği gibi zamanla saç sarılaşıyor.
benim arkadaşım açık kumraldı saçını ilk önce 12.1 koleston çok açık küllü sarı ile boyadık saçı açıldı ve sonrası 11.1 yaptık ve güzel bir sarı elde etti.aynı boyayı kullanarak bir sarı saç elde ediyor.

saç zeminin koyu ise evde sapsarı bir saç elde edemezsin canım

shodowgirl arkadaşım sarı olsun ama önce şu havuçluktan kurtulmak istiyorum eşimden bile utanıyorum evde başımı bağlayıp geziyorum düşün yani o kadar şimdi bir küllü kumrala boyayıp bu renkten kurtulmak istiyorum sarı için sonra artık bu kadar deneyimden sonra anladımki evde sarı yapmak imkansız gibi bir şey saç koyuysa çok zor en iyisi kuaför bence..meldam evet bende küllü kumral diyorum ve bu macerayı şimdilik bitiriyorumsenağlama

Regina75 rumuzlu arkadaşın sorusuna cevap veriyorum. Henüz 50 mesajı doldurmadığım için cevap maili yazamıyormuşum sanırım.
11.1 boyanın çeyreğini %6 (20 volume) oksidasyonla ama çok az yaklaşık 2 çorba kaşığı kadar karıştırdım. Üzerine yaklaşık 3 çorba kaşığı kadar saç kremi ve 1 çorba kaşığı kadar su ekledim. ıyice karışrtırıp sürdüm.10-12 dk. bekletip, yıkadım. Volumu yüksek olmadığından su ve saç kremi ile inceltildiğinden saçın rengini de açmıyor. Kızıllığımı aldı. Uyguladığım bu işlemi kuaförüme söyledim. Doğru 1 işlem olduğunu saçta kızıllıklar çıkınca bu cila ile onu pastel hale çevirebileceğimi söyledi. Ben memnun kaldım uyguladığım ciladan. Ama siz yine de isterseniz kuaförünüze de danışabilirsiniz. Pastel küllü, yeşilimsi dediğimiz röfle rengi doğal bebek saçı gibi oluyor. Normalde oryalin o turuncumsu kızıllığı vardı saçımda. Şimdi ise açık kumral renk tonunda oldu.

Eğer turuncu saç rengi tüm saçınızda ise saçın yeşil olmaması için kuaförüm kışkırtıcı kahve ile boyamamı önermişti 4 yıl önce . Denemiştim, başta çok koyu oldu ama 2-3 yıkamadan sonra açık kumrala döndü saç rengim kızıllıklar kapandı. 1 yıl sonra da tekrar röfle yaptırmıştım. Yukarıda yaptığım uygulama ise röfleden kaynaklanan kızıllığı alması için uyguladığım bir yöntemdi.
Regina75 isimli kullanıcaya da hemen cevap veremedim,özür dilerim. Uzun süredir foruma giriş yapmamıştım.Açıkçası direk olarak da yazdığım açıklama bu arkaaşımıza gitmiyor ...Umarım bilgiler faydalı olur.

Back