Regina75 rumuzlu arkadaşın sorusuna cevap veriyorum. Henüz 50 mesajı doldurmadığım için cevap maili yazamıyormuşum sanırım.
11.1 boyanın çeyreğini %6 (20 volume) oksidasyonla ama çok az yaklaşık 2 çorba kaşığı kadar karıştırdım. Üzerine yaklaşık 3 çorba kaşığı kadar saç kremi ve 1 çorba kaşığı kadar su ekledim. ıyice karışrtırıp sürdüm.10-12 dk. bekletip, yıkadım. Volumu yüksek olmadığından su ve saç kremi ile inceltildiğinden saçın rengini de açmıyor. Kızıllığımı aldı. Uyguladığım bu işlemi kuaförüme söyledim. Doğru 1 işlem olduğunu saçta kızıllıklar çıkınca bu cila ile onu pastel hale çevirebileceğimi söyledi. Ben memnun kaldım uyguladığım ciladan. Ama siz yine de isterseniz kuaförünüze de danışabilirsiniz. Pastel küllü, yeşilimsi dediğimiz röfle rengi doğal bebek saçı gibi oluyor. Normalde oryalin o turuncumsu kızıllığı vardı saçımda. Şimdi ise açık kumral renk tonunda oldu.
Eğer turuncu saç rengi tüm saçınızda ise saçın yeşil olmaması için kuaförüm kışkırtıcı kahve ile boyamamı önermişti 4 yıl önce . Denemiştim, başta çok koyu oldu ama 2-3 yıkamadan sonra açık kumrala döndü saç rengim kızıllıklar kapandı. 1 yıl sonra da tekrar röfle yaptırmıştım. Yukarıda yaptığım uygulama ise röfleden kaynaklanan kızıllığı alması için uyguladığım bir yöntemdi.
Regina75 isimli kullanıcaya da hemen cevap veremedim,özür dilerim. Uzun süredir foruma giriş yapmamıştım.Açıkçası direk olarak da yazdığım açıklama bu arkaaşımıza gitmiyor ...Umarım bilgiler faydalı olur.