• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saçlarımı nasıl düzeltebilirim?

_Joey_

Guru
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2011
1.592
721
323
kızlar çok kötüyüm ne zamandır para biriktiriyorum.
dün güzel bi güzellik salonuna gidip saçımı boyattım.
saçımda önceden kahverengi olduğu için biraz oryal biraz doğal açısı kullandığını söyledi adam.
doğal bi kumral istiyordum.
uçları sarıya doğru açık olsun istiyordum.
adam dediğim gibi yaptı ama uçları fazla sarı olmuştu.
eve gelince cahilce uçlarını boyadım ama hemen 30 saniye kadar tuttum ve yıkadım.
uçları kahverengi oldu üstleri sarı :S delirmek üzereyim
sabah kalktığımda ise saçımın her tarafının böle simli gibi yanık yanık durduğunu gördüm.
güneş ışığında turuncuya kaçan bi havası var.
ne yapmam lazım. kendi hatam olduğu için gidip düzeltin de diyemiyorum.
eğer her ay saçımı orta kumral tarzı bi renge boyasam düzelir mi kızlar nolur yardım edin

Keşke hiç evde boyamasaydın saçlarını tekrar... ama geçmiş artık yapacak bir şey yok şu an sakın bir süre saçlarını boyama bol bol bakım yap anladığım kadarıyla baya yıpranmış saçların altta oriel olduğu için o boyadığın yer zaten çabuk akacaktır sonra ise evde ama en azından 15 gün ya da 1 ay sonra küllü kumral'a boyarsın saçlarında turuncu parlama varsa küllü kullanman daha iyi olur

Son düzenleme:
teşekkür ederim cevabınız için.
evet resmen bi anlık cahillikle davrandım.
sen o kadar para ver sonra bunu yap.
bugün bir kuaföre gideceğim çok para istemezse düzeltmesini isteyeceğim :(
inşallah düzelir.
hiç hayalimdeki gibi saçlarım olmuyor :(

Evde tekrar boyamanız kötü olmuş. Beyaz sabunla uçlarını yıkayın belki biraz akar. Bir de bakım yapın, kurutmasın sabun.
Kuaförün hatası değil malesef, düzelteceğini sanmam.

saçına boya sürersen 1 kere daha yanar lastık gıbı olur dınlendır saçını bu şekilde mecbursun bırakmaya

canim biraz dinlendir sacini 1 hafta kadar, bu sirada bol kremli bakim yap ustune yaptigin boyanin buyuk kismi akacak zaten zemin orealli oldugu icin. tam istedigin gibi acilmazsa kuafore gidersin bir sampuanla boya akitiyorlar ondan yaptirirsin oreal degil yani yalnizca ustteki boyayi akitiyor. sorun yok yani panik yapma :))

tanıdık bir kuaföre sordum
sizin de aklınızda bulunsun.
boyayı akıtmak istiyorsan sadece uçlarına deterjanlı şampuan sürüp çitile dediği.
dediğini yaptım gerçekten bayağı farketti.
bir kaç kere daha böyle yıkarsam olacak sanırım :))

evet öyle dedi biraz zarar verebilir ama işe yarar dedi.
denedim gerçekten işe yarıyor :)

Sen ne yaptığının farkında mısın?
Şu an uyguladğın bu şey saçını oryalden daha kötü bir hale getirebilir.
Çünkü kimyasal bir madde'
Nasıl bir mantık ya bu?
Allah'ım daha neler göreceğiz, neler duyacağız!
Sana o aklı veren kuaförün bence kesinliklikle bir İQ testi yaptırması lazım.
Şu an bu uygulamayı yapnaya devam edersen 1 hafta sonra burada açıcağın konunun başlığı gözümün önünde!
Yardım edin! Kuaförün verdiği tavsiye saçlarımı mahvetti!
Kuaför yüzünden saçlarımdan oldum!
Saçımı deterjanla yıkadım saçlarım döküldü!
Vs vs vs.

İstediğin kadar saçının dibine kullanma.
Saç uçları diplerdeki saça göre çok çabuk daha kırılıp, kopar.
Yaptığın kesinlikle akla mantığa sığar birşey değil.
Onun yerine kepek şampuanı kullan, beyaz sabun kullan, bol bol saç kremi kullan.
En azından saçların kafanda durur..

Bildiğimiz deterjanlamı yıkadın sen şimdi saçlarını? Bir kuaför nasıl böyle bir şey söyleyebilir inanamıyorum tek kelimeyle şaka gibi daha çok şey söylerdim ama neyse... orielden daha berbat bir şey arkadaşın dediği gibi uçların rengini açayım derken saçlarından olacaksın hadi diyelim kuaför söyledi sen ne diye böyle bir şeyi yapabiliyorsun? Biraz mantıklı düşünmek lazım ya.

abartmaya gerek yok bence.
daha önce denenmiş bişey.
ben de denedim bir kereye mahsus bişey olmadı.

Deterjanin da aslinda sabun ve sampuandan pek farki yok. Deterjana da ellerimizi degdirebiliyoruz, bir sorun olmuyor. Sac diplerine degmedigi sürece bir sey olacagini sanmiyorum ama yine de sonucunu bilmedigin bir sey yerine sabunu kullanman daha dogru olur. Onun saci sertlestirmekten baska bir zarar vermeyecegini biliyorsun ne de olsa.

Deterjanin da aslinda sabun ve sampuandan pek farki yok. Deterjana da ellerimizi degdirebiliyoruz, bir sorun olmuyor. Sac diplerine degmedigi sürece bir sey olacagini sanmiyorum ama yine de sonucunu bilmedigin bir sey yerine sabunu kullanman daha dogru olur. Onun saci sertlestirmekten baska bir zarar vermeyecegini biliyorsun ne de olsa.

zaten 1 kere yaptım sadece sabun gibi sertleştirdi o da bidahaki yıkamada geçer sanırım.
mecbur kalmadıkça böle şeler kullanmamak lazım zaten

1 ay bekleyip yeniden kuaföre gidin. saçlarınza oryal kullanıldığı için yeteri kadar yıpranmıştr zaten siz 1 ay boyunca bol bol bakım yapın

1 ay bekleyip yeniden kuaföre gidin. saçlarınza oryal kullanıldığı için yeteri kadar yıpranmıştr zaten siz 1 ay boyunca bol bol bakım yapın

sabah uçları koyu olan saçlarım bol bol yıkayınca uçları açıldı şuan çok güzel duruyor :) ama sanırım yıkadıkça sarıya dönecek o yüzden gidebilirim öbür ay.

kızlar bir soru daha sorayım rengi oturtmak kaç boyayla olur

Back