Canım yaklaşık 1,5 yıl önce yaşadıklarımı hatırlattın bana.normalde kendi saç rengim (kumral) üzerine röfle kullanıyordum yıllardır.Sonra birgün kuaför nerden estiyse kış günü yoğun platin röfleler attı, arada kendi saçlarım görünmez oldu, bembeyaz bir kafayla kalakaldım.2 gün sonra tekrar kuaföre gittim, o da bu sefer komple 9.5 boya attı platinin üstüne, o beyazlık gitti sarı oldu ama aradaki tek tük koyu saçlar da sarı oldu.Bu kez sapsarı bir kafayla kalakaldım, ,ki ben 2 renk saç seviyordum, 6 ayda 1 röfle yaptırırken bu düz sarıyla 2-3 haftada diplerim çıktı.Ben de nasılsa düz renk diye kendim 9 numara ile boyamaya başladım, ilk 1-2 ay hoşuma gitti ama dipten gelen açıcı görmemiş kısım uzadıkça bu kısmın daha doreli-turuncumsu, platin üstüne boyanan yerlerin ise daha küllü renk olması gözüme battı.
Ben de bulunduğum şehrin en ünlü kuaförüne gidip hikayemi anlattım, kendi kumral saçımın üzerine doğal sarı röfleye nasıl dönerim dedim.O da bana diplerdeki turunculuğu alıp dipleri koyultmayı önerdi.
Diplerimi papatyalı, yavaş açan bir açıcı ile açıp turunculuğu aldı, sonra bu kısımları kumral boyadı, uçlara da dialight ile rengin tonuyla oynadı, dipten uca açılarak açık kumraldan sarıya doğru güzel bir geçişle koyudan açığa giden saçlarım oldu.Sonra kendisinde dip boyaya devam ettim ve bir süre sonra dip rengini biraz daha koyulaştırdı, kendi saç rengimle aynı tona geldi dip kısım.
Birkaç boyada 1 de yine uçlara dialight cila atıp rengi canlandırdı.
Şu an saç rengimden çoook memnunum.Tek renk değil ama uyumlu tonlar, orantılı bir geçişle güneşten açılmış gibi çok doğal duruyor.3 aydır dip boya yaptırmıyorum, çünkü ihtiyaç yok.Kumral kısım fazlaca uzayıp beni rahatsız edince aralara balyaj attıracağım.Şu an için ihtiyaç yok, rengimin tadını çıkarıyorum.
Seni de rahatsız eden aslında 2 renk olması değil, bu iki rengin uyumsuz olması olabilir.
Benim gibi dipleri koyultmayı seçebilirsin.bu birinci seçenek.Habire ibi dibi gelmez boyanın ve daha az boyanacağı için daha sağlıklı olur saçın, bende böyle oldu.
İlle de tek renk dersen, dipteki renk mi uçtaki mi hoşuna gidiyor buna karar ver.uçtaki hoşuna gidiyorsa dip boyanı saçını açtırmak suretiyle yaptırırsın.
Yok eğer dipteki renk iyi, hem dip boyamı kendim yapmaya devam ederim diyorsan, açıcılı kısma boyadan önce ön boyama-pigmentasyon yaptırmak suretiyle dip-uç aynı rengi elde edebilirsin.
Her 3 seçenekte de iyi bir kuaför ziyareti şart.dipleri koyultmak veya uçları diplerle aynı tona getirmeyi seçersen, bu kuaför ziyareti bir kerelik olabilir, sonra kendin devam edebilirsin boyamaya.O yüzden parayı gözden çıkarıp gidebileceğin en iyi kuaföre gitmeni öneririm.