• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saçlarımı boyamalı mıyım? Saç boyaları ile ilgili hiç bir fikrim yok.

demetanne

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2011
324
31
68
Diğer
Saçlarım beyazladı. Genetik olarak erken beyazlıyor bizde. Erken mi, onu da bilmiyorum 30 yaşındayım. Özellikle sağ tarafta bir tutam halinde beyazım var. Üniversitedeyken başlamıştı, doğum sonrasında iyice arttı. Şu anda emziriyorum daha birkaç ay var bir çözüm bulmama.

Her gören "aaa, saçların beyazlamaya başlamış,diyor. Saçıma sadece bir kere kına yakmıştım yıllar önce, hiç boyatmadım yani. Boya, röfle vs. ile ilgili pek bilgim yok. Saçlarım açık kahve, güneşte ve denizde rengi açılıp sararıyor.

Tamamını boyatmadan, beyazları gizlemek için ne yapılır sizce? Röfle nedir, onun da farklı renkleri mi var? Neden bazı kadınlar röfle yaptırınca yaşlı görünür, öyle görünmek istemiyorum. Doğallığı seviyorum. Yani birşey yaptırayım ama doğal görünsün istiyorum. Aslında benim pek umrumda değil beyaz olmuş, olmamış. Ama çalışma ortamında bazı şeylere uymak gerekiyor. :119:

Sayfalar dolusu saç boyası forumu var. Kimse cevap yazmamış. Kimse röfle yaptırmamış demekki(?) Teessüf ederim kadınlar.

illa röfle yaptırmanıza gerek yok beyazları kapatmak için. çok güzel kahve tonları da var değişik boya markalarında. onlar da beyazları kapatabiliyor ve kalite olarak iyiler. röfle ise biraz zahmetli, çünkü saçı çok incelttiği için (saç açıcı oryal kullanılıyor, saçı yakma ihtimali de çok yüksek o nedenle çok iyi bir kuaför bulmak lazım) saça bakım yapmak lazım, sonra dip boya ister röfle falan... bir de röfle fiyat olarak daha pahalıdır ve kuaför yapmak için birkaç saat uğraşır. tabi röfle yaptırmayı çok istiyorsanız birşey diyemem ama, ben yine de bildiklerimi anlattım. karar size kalmış :10:

teşekkür ederim, çok aydınlatıcı oldu. saçlarımın zarar görmesini istemem. ben röfleyi daha basit bir işlem sanıyordum.

Röfle gölge gibi işlemler açıcı kullanarak yapıldığı için saça çok zarar verir. üstelik beyazlarınızı tam olarak kapatmayabilir. İlk yaptığınızda çok zarar vermiş görülmesede dip boyası gelip tekrar açtırdığınızda zarar çok daha fazla olacaktır. Saçlarınızı açmadan kendi renginde boyatmak düşündüğünüz kadar zarar vermez. Özellikle eczanelerde satılan doğal boyaları tavsiye ederim.

Back