Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımdaki değişim

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Grincheuse

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2014
5
0
86
Merhaba arkadaşlar :)
Ben yaklaşık 7,5 yıldır saçlarıma düzleştirici ile şekil veriyordum taa ki saçlarımın kendi şeklini kaybedip aşırı derecede dökülmeye başladığını tam anlamıyla kavrayana kadar..
Saçlarım normalde kıvırcık ve şekil almıyordu.. şu an saçlarımın üst kısımları da hafif dalgalı...
3 ay önce saçlarımı kestirdim ve bir daha düzleştirici kullanmamaya karar verdim (özel günler de yine yaptığım oldu)
Onun dışında saçım için neler kullandım:
-Syoss keratinli şampuan : Bu şampuanı kullanınca saçımdaki dökülmenin azalmaya başladığını farkettim. Bundan önce saç tipime uymayan ne kadar şampuan varsa kullandığımı farkettim.

-Gliss kur - hair repair ultimate oil elixir : Banyodan sonra ıslak saça uygulanıyor ve dolaşmış saçların kolay açılmasını ve taranmasını sağlıyor. Böylece yıpranmayı azaltıyor.
-Bu ürün-

- Balea - Sonnen schutz spray : Saçların güneş ışınlarından korunmasını sağlayan bir sprey. Bu bana almanyadan gelmişti. Yine bizim burda da farklı marka olsun bu tarz bir ürün bulabilirsiniz diye düşünüyorum.

- Gliss kur - Total repair express-mousse : Saç kırılmasını önlüyor ve saçı ağırlaştırmıyor.

-Gliserin : Gliserini eczaneden aldım. 1 çay bardağı su ile 1 kapak gliserini (kutusunun kendi kapağı ile) karıştırdım. Püskürtmeli bir şişeye doldurdum ve saçlarıma sıktım. Bu da saçlarımın kabarmasını önledi. Gerçekten çok işe yarıyor. :)

Ek olarak: Saçlarımı banyodan sonra hiç kurutmadım. Geniş dişli tarak kullandım ve kesinlikle havluyla saçlarımı kuruturken saçımı kıracak hareketler yapmadım. Yani havluyla saçınızı ovuşturmayın. Mutlaka banyoda şampuanladıktan sonra saç kremi de kullandım.
Ayrıca ben saçlarımı ıslak haldeyken topluyorum üstlerinin düz olup altarının hafif dalgalı olması hoşuma gidiyor bu yüzden istediğim şekli yakalıyorum.

Son olarak: Saç dökülmesini azaltmak ve gürleştirmek amacıyla çam terebentini uygulamasına başladım. Şampuanıma karıştırım onu kullanmaya başladım. Henüz 1 kere yaptım bu yüzden onun için bir şey söyleyemiyorum:)

Yani ben bu şekilde saçlarımı daha az yıprattığıma inandığım için sizlerle paylaşmak istedim biraz uzun oldu sanırım :)
Resim de eklemek istiyorum saçımın önceki hali yok ama internetten bulduğum bu resim saçımın önceki haline çok yakın (üst kısımlar özellikle) :

Şimdiki (doğal) hali:

Son düzenleme:
maaşallah çok sağlıklı ve hoş duruyor saçlarınız,
benzer hikayelerimiz var saçlarla ilgili,
paylaşım için teşekkürler, ilgimi çeken öneriler buldum
ek olarak ben de syoss (keratinli) kullanıyorum ve yorumunuza katılıyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…