Saç Rengi ve Saç Boyama saçlarım ~

NuR96

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ekim 2012
47
0
selamu aleyküm öncelikle derdim saçlarım 17 yaşındayım saçlarımı boyatmak istiyorum aslında ben doğal saçtan yanayım çünkü daha önce boyattım ve pişman oldum ama şimdi boyama sebebim var saçlarım çok beyazlıyo mecbur yani artık herkez söylüyo saçımı açınca saçların beyazlamış diye daha önce boya seçimim iyi değildi saçlarım çok yıprandı sizce hangi marka almalıyım ? bide çikolata kahve yapıcam doğal rengimde kahve tonu zaten. Saç kremi kullanmayı bırakmıştım çünkü çok fazka döküyodu boyadan sonra kullanayım mı ?

bende saçını defalarca boyatıpta pişman olanlardanım ki beyaz yoktu ama girmiştim bir kere boya cehennemine:) .. madem beyazlardan rahatsız oluyorsun ve boya artık senin için son durak o zaman kesinlikle doğal tonları kullan ve kendi saç rengine yakın olanları dediğin gibi.. boya saçı yıpratacağından sonrasında bakım kremi kullanman saçının sağlığı açısından önemli.. ayda 1 kerede sadece uçlara zeytinyağı yada hint yağı ile bakım yap.. mümkün oldukça çok sık boyama ..

Boya önerisinde pek bulunamam ama tavsiyem yaşın çok genç
olduğu için daha az kimyasal içeren, doğala yakın boyaları seçmen.
Uzun yıllar var önünde, hem sen hem de saçların sağlığını yitirmesin.

Bir de saç kremi aslında saçı dökmez. Doğru kullanmak gereklidir.
Şampuanı özellikle saç diplerine uygulayıp, saç uçları ile mümkün
olduğunca kısa süreli temas ettirmelisin. Saç kremini ise tam tersi,
saç uçlarına uygulamalı, saç diplerine uygulamamalısın.

Ben de önceden senin gibi düşünüyordum ama son bir kaç yıldır
sürekli bu tarif ettiğim şekilde kullanıyorum şampuan ve kremi, dökülme
sorunu yaşamıyorum.

Bence ilk boyamayi iyi bir kuaförde yap...
Kuaförede danisirsiniz o zaman hangi boyayi kullanayim diye :KK34:
Sac kreminide kullanmanda bir sakinca yok bence diplere deymesin yeter :KK31:

selamu aleyküm öncelikle derdim saçlarım 17 yaşındayım saçlarımı boyatmak istiyorum aslında ben doğal saçtan yanayım çünkü daha önce boyattım ve pişman oldum ama şimdi boyama sebebim var saçlarım çok beyazlıyo mecbur yani artık herkez söylüyo saçımı açınca saçların beyazlamış diye daha önce boya seçimim iyi değildi saçlarım çok yıprandı sizce hangi marka almalıyım ? bide çikolata kahve yapıcam doğal rengimde kahve tonu zaten. Saç kremi kullanmayı bırakmıştım çünkü çok fazka döküyodu boyadan sonra kullanayım mı ?

evde bu işe hiç girişmeden doğru kuaföre git

17 yaş saç beyazlaması için çok erken değil mi? :26:

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

ORganic Natural Colors diye bi marka var. Kutusu koyu yaprak yeşili. Tamamen bitkisel bir boya, diğer boyaların aksine ağır kimyasal değil tropik meyve kokuyor, hatta tutsun diye bir süre saça ısı vermek gerekiyor kurutma makinesiyle bu boyayı uygularken. Ama saçların inanılmaz derecede yumuşak ve doğal gözüküyor. Ben aşırı işlemden yıpranmış saçıma uygulamıştım acayip memnun kaldım. Tavsiye ederim kesinlikle.

evde bu işe hiç girişmeden doğru kuaföre git

daha öncede boyatmıştım ama kuaförde değil ablam bu işte eli yatkındır ona boyatacam ilk kez boyamıyorum zaten 2. olacak geçen sene boyamıştım sonra ara verdim sadece iyi bir boya markası istiyorum çünkü kullandığım diğer boya iyi değildi.

X