Saçlarınız yanmış ve maşadan bahsediyorsunuz...
Acı biberle baklava yemek gibi tezat bir şey bu.
Bence acilen saçlarınızı biraz biraz kestirin ve o yanıklardan tamamen kurtuluncaya kadar saçlarınıza fön dahil hiçbir ısı işlemi uygulamayın.
ama insanlar nasıl şekil veriyor.. o zaman kremle falan düz bırakayım tokayla döndürerek dalga vereyim....
Kesinlikle ısıya maruz bırakmayın saçınızı da, bu şekilde istediğiniz biçimi verin farketmez.
Saçlarınızı çektiğinizde bir sünme lastik gibi hafif uzama durumu oluyorsa ya da ıslakken sanki deniz süngeri gibi vıcık bir hal almışsa oldukça fazla yanmış demektir.
Her ay gıdım dıdım kestirin, evde doğal bakımların uygulayın saçlarınıza.
Eğer çok değilse yanık, 3-4 aya tamamen kurtulmuş olursunuz o görüntüden ve sağlıksız saçlardan.
öyle sünger gibi durmuyor aslında ama ıslakken kopma oluyor çok çekersem evet
aslında çabuk uzar saçım, en iyisi gidip kestireyim
badem yağı vs vs şeylerden sürüyorum, bol krem kullanıyorum duşta
yanık çok olmasa bile geçmesi mümkün değik ama dimi? illa ki kestirerek atmam lazım o saçları?
Aynen öyle, en sağlıklısı kestirerek onlardan kurtulmak.
Şanslısınız ki sadece uçlarında varmış bu sorun, genelde saçlarını açtıranların(işin ehli yapmıyorsa) neredeyse kulak seviyesinden itibaren yanıyor.
Her ay 1 cm kestirirseniz zaten boyunda bir değişiklik olmaz, siz kısaldığını bile farketmezsiniz. (uzama ve kesme oranı ile)
Benim de saçlarım çok uzundur ve şöyle söyleyeyim, çok nadir kusaföre giderim ya da kendim işlem yaparım.
Gözüm gibi baktığım bir şeyi sürekli yıpratmaya uğraşmak mantıklı gelmiyor.
Düzgünce kurutup, önünüze atıp azcık krape yaptığınızda zaten kuaförden çıkmış gibi hem hacimli hem de doğal duran saçlar oluşuyor.
Ya da yatmadan önce örmeyi, burgu toplamayı deneyin, ertesi sabaha romantik dalgalarınız olur.
Lütfen mecbur kalmadıkça kıymayın o güzelim saçlarınıza
hayatında ilk kez böyle bi işlem yaptırdım saçıma hevesimi aldım daha da asla yapmam
allahtan şu an evdeyim okula çok gitmeme gerek olmuyor, iş hayatı sırasında olsa çok üzülürdüm..
ben zaten omuzdan biraz aşağısında kestirmek istiyordum daha kolay oluyor uğraşması.. en iyisi yarın hemen gidip kestireyim
ben balıksırtı örüp yatardım, sonra açardım. ya da saçı döndürerek toplayıp gece yatınca, sabaha hafif bi dalga falan oluyordu en iyisi öyle takılayım, allahtan kış geliyor bere falan takıyorum zaten
of aslında kuaföre gitmek istemiyorum, ay yanmış ay şöyle olmuş böyle olmuş deyince moralim bozulacak iyice. kendim mi kessem ki? bildiğin yöntem nedir? saçımda kat var zaten, tepeden at kuyruğu yapıp kesince katlı kesim oluyor diyorlardı? hiç kuaföre gitmek istemiyorum ya nefret ettim
Varsa beceriniz kendiniz kesin ama Dimyat' a pirince giderken evdeki bulgurdan da olmayın derim...
İsterseniz kestirmeyin şuan, ama mutlaka 3-4 hafta sonra gidin kestirin bir güzel.
Bu sürede saçınız biraz daha kendini toplar ve siz de saçınız konusunda psikolojik olarak daha iyi durumda olursunuz.
Hem çevrenizdeki insnaların gittiği iyi bir kuaför öğrenebilirsiniz bu süreçte.
Acil karar vermeyin, daha da kötü bir şey olmasın da.
Valla benim içim cız etti bu konuda, hakikaten kötü bir şey olursa artık size kızarım
saçımı 2 ay önce katlı kestirmiştim tam istediğim gibi yapmıştı kuaför, (saçımı o boyamadı)
şimdi kestirmek için yine ona giderim kötü kesmez saçımı ama, ay yanmış falan filan diyecekler sinirim bozuluyor
ama haklısın şeklini bozmayayım şimdi yamuk falan keserim gerek yok..
of sağol valla, ama iyi ders oldu bana bi daha işim olmaz böyle açma işlemi falan filan, yaza kadar toparlansın da okul bitince normal haline dönmüş olsun inşallah
off moralim bozuluyor ya sanki dünyadaki en çok yanmış saça ben sahibim gibi hissediyorum asla uyuyamam bu gece
bakım olarak ne önerirsin fikrin var mı? her gün yağ vs ile bakım yapsam çok mu fazla gelir saçıma? haftada 1 2 kez yeter mi yoksa?
Bu bilinen susam, badem,zaytinyağı, yumurta akı gibi kürler saçı gerçekten çok besliyor.
Hergün kesinlikle zararlı olur, hafta bir bile çok aslında ama 10 günde bir en iyisi.
Saçınıza çok fazla saç kremi kullanmayın derim, zeytinyağlı doğal sabun bulursanız sadece uçlarını şampuandan ayrı bir de öyle yıkayın duştayken.
Gliss in bir duş sonrası spreyi vardı, aldım ama çok kullanmadım.
Krem yerine onu kullanabilirsiniz, benim kullanmama nedenim üşengeçlik tamamen
Duştan çıkınca ıslakken sıkılıp hafif emince kurutuluyordu, uğraşamadım o kadar bile.
Aslında en güzeli kendi haline bırakmak, onlar yollarını buluyor biz el atmazsak
Moral bozulacak bir şey gerçekten yok, azıcık uçları yanmış o kadar.
Gerçekten bu kadar az hasar olması büyük şans olmuş.
Herbirimizin saçında ısısı ayarlanamamış fönlerde oluşan yanıklar gibidir diye tahmin ediyorum şuanki hasarınızı.
Hiç ama hiç üzülecek bir şey yok, kestirdiğinizde zaten tümden kurtulacaksınız bu durumdan.
ayy aynı sorunu ben de yasıyorum .benım durumumada cevap verırsenız sevınırım .
kızlar ben de 1 ay once sacımı actırdım sonra tekrar koyu yaptım .
sacımı actırdıktan sonra da uclardan 1-2cm aldırdım neyse
kopma fılan yok ama uclarım bı garıp .puskul puskul duruyo
dumduz fon kullanamıyorum .hanı duzduz fonde sac sırtına yapısır yaa
benım oyle olmuyor,uclarım dikik bi şekılde havada kalıyo bı garıp duruyo .
nıye boyle oldu kı ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?