• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Saçlarım hiç uzamıyor ve şampuan sorunsalı

2si1arada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2012
1.637
755
123
Kızlar saçlarım doğru düzgün uzamıyor geçen seneki boyuyla şuanki boyu aynı hatta 1-2 cm kısa bile. 4 kez uçlarından aldırdım sanırım o da bir cm falan.

Bakım yapıyorum , hindistan cevizi bakımı .

Ayrıca aktardan aldığım bir karışım daha var.

Haftada iki gün bazen üç gün yapıyorum ama genel olarak iki gün.. Ama neredeyse 2 haftadır falan yapmadım bebe şampuanı alıp içine yağlardan kattım onunla bakım yaptım sadece...

Önerebileceğiniz başka bir şey var mı ?

Ayrıca da ;
Sls ve paraben içeren şampuanlar almıyorum 1 senedir. Ama market şampuanları saçımı çok daha iyi yapıyor bunu iki gün önce keşfettim tekrardan.

Anneanemlere şehir dışına gittiğimde orada elseve şampuan vardı benim daha önce kullandığım şampuanım arı sütlü çok severdim onu kullandım ve saçlarım sanki kendine geldi daha canlı gözüküyor ve yumuşak..

Aldığım doğal içerikli şampuanlar saçımı sert yapıyor ki her ne kadar saç maskesi bakım kremi , durulanmayan sprey ve serum kullansam bile güzel olmuyor tüleriyor.

Market şampuanları da gözenekleri tıkıyor eczanede arkadaşımla 2 sene önce falandı test yaptırmıştık onun gözenekleri tamamen kapalı çıkmıştı benim ona göre daha iyiydi ben o sırada arada market arada doğal içerikli şampuan kullanıyordum sanırım nude kullanıyodum. Ama saçlarım daha iyi uzuyordu kızlar...

Saçlarım anca düzleştirince bir şeye benziyor aslında düz ama değişik bir hale geliyor duştan çıkınca tüleriyor kabarıyor ki eskiden saçlarım fönlü gibiydi oriel mahvetti koyuya döndüm . Sizce tekrar market şampuanlarına dönsem mi aranızda market şampuanlarından kullananlar yorum atarsa sevinirim anneannemde 2 kere kullandım en son dün yıkandım ve şuanki saçlarımdan memnnunum. Sizce döneyim mi market şampuanlarına ?

bu konuda herhangi bir uzmanlığım yok sadece yaşanmışlıklarımdan dolayı fikir verebilicem sana. ben yıllarca boya kullandım koyu açık farketmeden. saçımda boya olduğu müddetçe hiç uzmadı saçlarım. her seferinde daha da kısaldı. kötü oldukça ya da uzasın diye kestirdikçe hiç işe yaramadı üstüne üstlük daha da kısaldı.
ne bitkisel yağlar şampuanlar vs vs neler neler kullanmadım.
bi ara yağlı bile bıraktım yıkamadım besliyor dediler diye. yine olmadı.
boyadan saçın dengesi bile değişti. kıvırcık saçlarım iğrenç bir şekilde keçeli düze dönüştü.
mecbur düzleştiriyordum ya da fön çektiriyordum hep güzel gözükmesi için.
e bunları yaptıkça daha çok yıpranıyordu ve kırılıyordu kısalıyordu.

son çarem saçlarımı kısacık kestirmekti. çok zor bi durumdu ama yapmak zorunda kaldım.
sonrasında uzarken ne bir fön ne bir düzleştirici ne bir boya hiç bir şey kullanmadım.
iki senede göğüslerime kadar uzadı ben bile şaşırdım. doğal olunca uzaması da hızlandı . güçlendi eskisi gibi kırılmadı da.
en önemlisi eski kıvırcıklığına kavuştu ve parlaklığı geldi.

eğer cesaret edebilcekseniz kestirin doğal haliyle uzatın. fönden falan bi süre uzak durun. kendi haline bırakın boğmayın saçı az da olsa toparlar ama boyattıkça bu sorun hep olacaktır.

bu konuda herhangi bir uzmanlığım yok sadece yaşanmışlıklarımdan dolayı fikir verebilicem sana. ben yıllarca boya kullandım koyu açık farketmeden. saçımda boya olduğu müddetçe hiç uzmadı saçlarım. her seferinde daha da kısaldı. kötü oldukça ya da uzasın diye kestirdikçe hiç işe yaramadı üstüne üstlük daha da kısaldı.
ne bitkisel yağlar şampuanlar vs vs neler neler kullanmadım.
bi ara yağlı bile bıraktım yıkamadım besliyor dediler diye. yine olmadı.
boyadan saçın dengesi bile değişti. kıvırcık saçlarım iğrenç bir şekilde keçeli düze dönüştü.
mecbur düzleştiriyordum ya da fön çektiriyordum hep güzel gözükmesi için.
e bunları yaptıkça daha çok yıpranıyordu ve kırılıyordu kısalıyordu.

son çarem saçlarımı kısacık kestirmekti. çok zor bi durumdu ama yapmak zorunda kaldım.
sonrasında uzarken ne bir fön ne bir düzleştirici ne bir boya hiç bir şey kullanmadım.
iki senede göğüslerime kadar uzadı ben bile şaşırdım. doğal olunca uzaması da hızlandı . güçlendi eskisi gibi kırılmadı da.
en önemlisi eski kıvırcıklığına kavuştu ve parlaklığı geldi.

eğer cesaret edebilcekseniz kestirin doğal haliyle uzatın. fönden falan bi süre uzak durun. kendi haline bırakın boğmayın saçı az da olsa toparlar ama boyattıkça bu sorun hep olacaktır.

Kestiremem düğünüm var zaten öyle çok kırığım da yok ama boya var sadece tabi .

mecburen boyuyorum aslında oriel olduğundan dolayı akınca kötü duruyor renk geçişleri oluyor saçımda. düzleştirici ayda iki kez falan kullanıyorum saçlarımı kurutmuyorum bile .

eskidende boya vardı ama yine de uzuyordu saçlarım :(

tam bir bensinn :D . bende kestirdikten sonra uzasın diye gözünün içine baktım düğünümde kısacık saç kalmasın ne kadar uzun olursa iyi diye.iyice kısa kestirdikten sonra hiç uçlarından aldırmadığım uçları bakımsız berbat bir saçla gelin başım oldu . ama toplanmasından dolayı hiç göstermedi kötülüğünü. sonrasında da oturup kendim kestim uçlarından :D kıvırcık olduğu için çaktırmıyor :D

Kendi yaptigim kürümden bahsetmek isterim B12 eksikliği vardı kansızlık saçık o yüzden pek uzamamisti 2 sene önce yarım şampuan içine 1 yemek kaşığı cam terebentini attım saçımi hep o şekil de yikadim 3.4 ay kullandım iyi geldi sonra ise sinameki kurune geçtim ayda 2.3 cm uzattı benim saçımi

tam bir bensinn :KK70: . bende kestirdikten sonra uzasın diye gözünün içine baktım düğünümde kısacık saç kalmasın ne kadar uzun olursa iyi diye.iyice kısa kestirdikten sonra hiç uçlarından aldırmadığım uçları bakımsız berbat bir saçla gelin başım oldu . ama toplanmasından dolayı hiç göstermedi kötülüğünü. sonrasında da oturup kendim kestim uçlarından :KK70: kıvırcık olduğu için çaktırmıyor :KK70:

Kıvırcık saç zaten havalı duruyor :KK59: benimkiler sönük ve cansız bu halde bile berbat kısa olunca kimbilir nasıl olurum zaten bana hiç yakışmıyor kısa saç kullanamam ,ki şimdi göğüslerimin birazcık altına değiyor belime kadar uzatmak hedefim.

Benimki uzun saç seviyor bende uzun saç seviyorum ama uzamıyor uzamıyor güya düğüne kadar uzatacaktım saç ürünlerine verdiğim paralarla neler yapardım neler alırdım hiçbir işe yaramadı hepsi elimde patladı ......

Bu arada cevapların için teşekkür ederim:KK39: sen hangi şampuanı kullanıyorsun market şampuanı kullanmak hakkında ne düşünüyorsun geçen sene haziran ayında kuaförün gazabına uğradım belimdeki saçlarımı göğsüme kadar kestirdim tekrar kestirmeyi göze alamıyorum :(

Oysa ben ekim ayından göğüs hizamın biraz üzerinden hazirana kadar belime kadar uzatmıştım belime kadar uzayınca da dedim değişiklik yapıp rengini açayım ama saçlarımı berbat etti o zamandır uzamıyor işte :( offf offf :)

Kendi yaptigim kürümden bahsetmek isterim B12 eksikliği vardı kansızlık saçık o yüzden pek uzamamisti 2 sene önce yarım şampuan içine 1 yemek kaşığı cam terebentini attım saçımi hep o şekil de yikadim 3.4 ay kullandım iyi geldi sonra ise sinameki kurune geçtim ayda 2.3 cm uzattı benim saçımi
Teşekkür ederim bende de vardı kansızlık demir b12 eksikliği ferritinim bile 2 ydi düşün ama tedavi oldum şimdi öyle sorunum yok ama yine de uzamıyor çam terebentin kattım şampuanıma...

Sinamekiyi yıllar önce denemiştim çok uğraştırıcı gelmişti gözüme . Sanırım bir kez yapmıştım iki de olabilir.

İşe yarayacağını bilsem yaparım gene ama sinameki saçı çok kurutuyormuş saçlarım zaten kuru serumlarla nem veriyorum sinameki de hepten kurutursa ......
Ayrıca akıtıyor boyayı , oriel olduğu için akınca kötü duruyor tekrar boyamak durumunda kalıyorum ve daha da yıpranıyor... İki ucu b.klu değnek dedikleri bu olsa gerek . :KK61::KK71:

Teşekkür ederim bende de vardı kansızlık demir b12 eksikliği ferritinim bile 2 ydi düşün ama tedavi oldum şimdi öyle sorunum yok ama yine de uzamıyor çam terebentin kattım şampuanıma...
O zaman badem yağıyla masaj yapacaksin dustan önce ya da 9

Sinamekiyi yıllar önce denemiştim çok uğraştırıcı gelmişti gözüme . Sanırım bir kez yapmıştım iki de olabilir.

İşe yarayacağını bilsem yaparım gene ama sinameki saçı çok kurutuyormuş saçlarım zaten kuru serumlarla nem veriyorum sinameki de hepten kurutursa ......
Ayrıca akıtıyor boyayı , oriel olduğu için akınca kötü duruyor tekrar boyamak durumunda kalıyorum ve daha da yıpranıyor... İki ucu b.klu değnek dedikleri bu olsa gerek . :KK61::KK71:

Duştan önce Badem yağıyla saçına masaj yap özellikle saç diplerine bide sıcak zeytinyağı kuru var mis ılıtıp sürmek oda çok iyi diyorlardı ayrica sinameki bana iyi geldi.. içine saç bakım yağı falan koyuyordum

benim eşimde uzun saçı sevdiğini söylemişti. postij alıp takmıştım bir sene boyunca hiç çıkarmadan banyo yapar yapmaz geri takardım.ama kestirdiğime en çok o sevinmişti. ve şimdiki saçlarımın doğallığına bayılıyor.

ben de ilk başlarda özel şampuanlar alıyordum. hiç market şampuanı almazdım. yok keratinliymiş de yok boyalı saçlara özelmiş de bilmem ne falan.genel olarak da pahalı şampuanlar hepsi. sonradan anladım ki hiçbir işe yaramıyorlar. belki de bende yaramadılar bilmiyorum.
sonra market şampuanlarına döndüm. ama uygunu bulana kadar da çok değiştirdim.kimi kepek yaptı kimi erken yağlandırdı falan.
son iki haftadır dove markasının yağ bakımı şampuanını kullanıyorum. saçlarıma çok çok iyi geldi.elle hissedilir bir yumuşama var baya hoşuma gitti.deneyebilirsin onu fiyatı da uygun 12 liraydı yanlış hatırlamıyorsam

Duştan önce Badem yağıyla saçına masaj yap özellikle saç diplerine bide sıcak zeytinyağı kuru var mis ılıtıp sürmek oda çok iyi diyorlardı ayrica sinameki bana iyi geldi.. içine saç bakım yağı falan koyuyordum

Zeytinyağını bende düşünüyorum .

Hindistan cevizi yağı kullanıyorum ama o sanki benim saçlarımı daha da sertleştiriyor halbuki organik olandan aldım the lifeco markası ..

Sarımsaklı zeytinyağı düşünüyorum ,hindistancevizi bitsin buna başlıcam inşallah.

Sinameki akıtmasa boyayı yapmak isterim gerçi yağlar da akıtıyor....

benim eşimde uzun saçı sevdiğini söylemişti. postij alıp takmıştım bir sene boyunca hiç çıkarmadan banyo yapar yapmaz geri takardım.ama kestirdiğime en çok o sevinmişti. ve şimdiki saçlarımın doğallığına bayılıyor.

ben de ilk başlarda özel şampuanlar alıyordum. hiç market şampuanı almazdım. yok keratinliymiş de yok boyalı saçlara özelmiş de bilmem ne falan.genel olarak da pahalı şampuanlar hepsi. sonradan anladım ki hiçbir işe yaramıyorlar. belki de bende yaramadılar bilmiyorum.
sonra market şampuanlarına döndüm. ama uygunu bulana kadar da çok değiştirdim.kimi kepek yaptı kimi erken yağlandırdı falan.
son iki haftadır dove markasının yağ bakımı şampuanını kullanıyorum. saçlarıma çok çok iyi geldi.elle hissedilir bir yumuşama var baya hoşuma gitti.deneyebilirsin onu fiyatı da uygun 12 liraydı yanlış hatırlamıyorsam

Aynen o şampuanlar fasa fiso yeni aldım otacı hem içeriğinde zararlı madde yok hemde fiyatı biraz ucuz diye bu sefer bundan alayım dedim çünkü artık fazla para yatırmak istemiyorum iyi gelse tamam ama sonuç yok...

Dove un şampuan ve saç kremini kullanmıştım çok önceden özellikle saç kremi çok iyi gelmişti yumuşacık yapmıştı arkadaşlarımdan ikisi de kullanmıştı onlar da söylemişti ...

Teşekkür ederim şimdiki şampuanım bitsin bakıcam ama benim en sevdiğim elseve arı sütlü sende denemediysen sana da öneririm. :)

benim bir arkadaşım bana dax supergro diye bir yağ karışımlı kür önermişti. watsonslarda saılıyor. onun saçlarını uzatmış.benimkine pek bir etkisi olmadı. araştırıp onu da deneyebilirsin.

benim bir arkadaşım bana dax supergro diye bir yağ karışımlı kür önermişti. watsonslarda saılıyor. onun saçlarını uzatmış.benimkine pek bir etkisi olmadı. araştırıp onu da deneyebilirsin.
Ahh ah onu da kullandım....... :halay:

İlk kullandığımda iki haftada falan bir cm uzatıp beni şaşırtmıştı fakat daha sonra etki görememiştim onda da.. Evde birazcık kaldı arındırmasını sevmiyorum zaten etki de alamadım koydum bir köşeye kimbilir nerede :-)

Ahh ah onu da kullandım....... :halay:

İlk kullandığımda iki haftada falan bir cm uzatıp beni şaşırtmıştı fakat daha sonra etki görememiştim onda da.. Evde birazcık kaldı arındırmasını sevmiyorum zaten etki de alamadım koydum bir köşeye kimbilir nerede :-)

insan artık almaktan da kullanmaktan da çok sıkılıyor.. :(

çok üstüne düşme ama bir yerden sonra bu kadar çok bakımdı yağ falan da iyi gelmiyor. kendi haline bırak bakalım biraz da :/

çok üstüne düşme ama bir yerden sonra bu kadar çok bakımdı yağ falan da iyi gelmiyor. kendi haline bırak bakalım biraz da :/
Bir hafta önce bebe şampuanı alıp içine yağlardan kattım acaba tek bunu mu yapsam?

Öyle haklısın ama bırakınca da hepten beter olursa diye düşünüyorum . :KK53:

tek bir şey kullan ozaman. şampuan sa şampuanda kalsın bakım yağlarıydı kremdi serumdu vs vs belkide yoruyordur saçı bilmiyorum tabi :/

Back