• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım dökülüyor

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

yenieleman

iyi insan. iyi ki geldin..
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
1.185
362
323
:50:çoğu insan gibi benimde saçlarım dökülüyor.hikayem şu ki 6 yıl önce istanbuldan akdenize taşındık.istanbulda ikamet ederken saçlarım normaldi.herkesinki gibi dökülürdü..
ama akdenize taşındığımız andan itibaren saç dökülmeleri başladı.yanı sıra hiç kepek bilmeyen saçlarım kepeklenmeye ve yağlanmaya başladı..
şuan öyle bir durumdaki banyo yaparken dökülüyor.yetmiyor kuruyor tarıyorum dökülüyor.yetmiyor giydiğim kıyafetlere sarıldığım kişilerin üzerlerine odamdaki halının üzerine (-ki ben hep lavaboda tararım saçlarımı sırf orada burada saç görmeyim temiz olsun her yer diye) sabah uyandığımda yatağımda yani kısaca her şekilde her halde dökülüyor.
bitkisel şampuanlar,bitkisel yağlar,bioblas,bioxsin,saç dökülmelerine karşı setler..aklınıza ne geldiyse nerdeyse hepsini kullandım.hepsi kısa süreliğine az bi şekilde engel olmaya yettiler o kadar.yemek yapmayı seven bi insan olmama rağmen mutfağa girmekten kaçar oldum.sırf yemeğede gelmesin diye.
çünkü ne kadar toplarsam toplayım kar etmiyor.en sonunda bıktım kazıtıyım saçlarımı usandım dedim o dereceye geldim.yoruldum.kimseye kalmaya oturmaya gidemez oldum.heryerde saçlarımı buluyorum utanıyorum çünkü. baya uzattım ama önerisi olan var mı bu duruma?
:50::14:

hava değişiminden ya da su farklılığından olabilir. bende akdenizdeyim mesela dediğin gibi memlekete gittiğim zaman burda hergün yıkadığım saçlarım orda daha uzun süre temiz kalıyo sanki. yaklaşık 10 gündür dermarollerla minoxil kullanmaya başladım 1 haftadan sonra dökülmesi yarı yarıya azaldı diyebilirim. daha yeni banyodan çıktım taradım saçlarımı önce tarak saçtan gözükmezdi :((( ama şimdi 10-15 saç vardı elimi attığımda boş yoktu şimdi o kadar elime de gelmiyo bilmiyorum çok erken tabi daha 10 gün oldu ama 3 haftadır falanda şampuanıma sarımsak rendeledim bepanthene ampül kırdım onu kullanıyorum.

biotin güzellik vitamini diye de geçiyo H vitamini saç cilt ve tırnak için. solgarın 5mg olanından aldım içiyorum 1 aydır günde 1 tane. sarımsağıda burda okudum araştırdım sütte kaynatınca kokmuyo demişler. bende kaynattım çok az sütte kaynattım derken hani 3-5 dk en fazla yumuşuyo hafiften sarımsak fazlada kaynatmak istemedim. en başta bende korktum kokacak diye ama saçımdan önemli mi koku dedim gözümü kararttım bide bu ara evdeyim zaten ama hiç koku olmadı annemede koklattım yok dedi kokmuyo yani az bişey kaldı şampuanın dibinde yeni kutuyada yapcam sarımsaktan.

bi kutu şampuana kaç sarımsak rendeliyorsun peki? bende sarımsakla mı başlasam acaba? bir o kaldı

şampuanım 400 mllik yarısı kalmışmıştı kutuda ben yaptığımda 7-8 tane rendeledim attım içine yıkanırkende saçımda bekletiyorum hemen durulamıyorum.

Back