• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım dökülüyor ama planlarım var.Arkadaş arıyorum :)

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

minnotar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2010
175
1
96
36
Kocaeli
Eskiden mükemmel denilecek saçlarım vardı.Gür,hacimli,parlak...2 kafaya yetecek saçım vardı.Şimdi ise yarı yarıya azaldı.Burada tecrübelerini paylaşan arkadaşları dikkatlice okudum,bazıları kafama yattı ve uygulamaya karar verdim.Ayrıca çoğu uğraştırıcı şeyler de değil.Saç bakım yağlarının sadece parlattığını bir arkadaşımız zaten dile getirmiş bende ona katılıyorum.Kullanmama rağmen pek bir faydasını görmedim.Şimdi benimle bu işe başlayacak birbirimize destek olabileceğimiz,gelişmeleri paylaşabileceğimiz arkadaşlar arıyorum.Çünkü destek bence çok önemli.Bu forumda okuduğum 3 tarif var;1-Karanfilli su 2-Isırgan otlu su 3-Kuru mayalı tarif. Bunların 3 ü nü de kullanmak istiyorum ama nasıl yapacağıma karar veremedim,sonuçta saçı bazı günler dinlendirmek gerek.Acaba 1 hafta ısırgan otunu 1 hafta kuru mayalı tarifi uygulasam yanlarında da her gün karanfilli suyu sıksam nasıl olur diye düşünüyorum. Ya da bir ay birini bir ay birini mi yapsam.Sizin fikirlerinizi almak istiyorum.Ayrıca bir arkadaşımız ısırgan otunu içerek aynı etkiyi almış onu da içmek istiyorum.Bunları birlikte uygulamanın bir sakıncası olur mu sizce.Hem fikirlerinizi hem bu yolda bana eşlik edebilecek arkadaşları bekliyorum.Bu dertten muzdarip herkesin kafasından saçlar fışkırsın inşallah :) Öpüyorum canlar...:15:

çok güzel bir fikir canım :) hem sonuçları paylaşmak açısından hemde yalnız olmadığını bilmek açısından :) ben 4 ay kadar minoxil kullandım, diplerden biraz saçlarım çıkmıştı küçük küçük, sonra kullanım sıklığını azalttım yavaştan, 1 ay günde 1 kere yaptım sonraki ay 2 günde 1 yaptım.bırakmadım yani kullanmayı ama saçlarım birden dökülmeye başladı.önce o çıkan küçük saçlar gitti, sonra halihazırdaki sağlam saçlarım dökülmeye başladı.minoxile devam ettim ama dökülme durmadı.şimdi günde 100 telden fazla saçım dökülüyo :( bahsettiğin yöntemleri bende okudum forumda, ısırgan otuna başladım 1 haftadır, şimdilk bi azalma yok ama devam edicem.karanfile de başlicam gerekirse :)

Teşekkürler selmy bir sen cevap yazmışsın.Bende bugün mayalı tarifi yaptım,saçlarım baya bir kabardı:) Hamur gibi hissettim kendimi,kokusu kötü ama yeter ki dursun bu dökülme.Hem dökülme dursun hem saçlarım çoğalsın istiyorum.İnşallah sende de ve bu derdi olan herkes de işe yarar.Birazdan karanfilli suyu yapacağım ve 3 gün bekleyeceğim pazartesi de pazardan ısırgan otu alacağım hem içip hem sürmeyi düşünüyorum.Bunları belli bir programla yapacağım sende gelişmelerden beni haberdar et olur mu.İnşallah faydasını görürüz.

bence karanfili de ele ordan ben uzun süre kullandım işe yaramadı güzel kokudan başka tabi her saçta aynı etki yapmaz dene istersen ama işe yaramıyo.sertleştirdi bnm saçlarımı.bende bugün 5 liralık bi torba ısıran aldım ona başlıcam yağlardan ına eldi artık artık olsun bu iş yeter dökülenler geri gelsin

Karanfili de hazırladım yazını görmeden artık yapmış oldum bir denerim en azından dediğin gibi güzel kokmuş olur,ama ısırgandan baya ümitliyim bende.Pazartesi başlıcam ısırgana.Bende hem bitkisel bir şampuan aldım hem de saç bakım yağı ikisine 60 tl ye yakın para verdim dökülmesi duracağına daha da arttı :( Isırgan kullanırken sende gelişmeleri yaz olur mu canım.İnşallah kavuşuruz güzel saçlara...

kızlar ben ısırgan kullanmıştım bir ay kadar saçlarımı yıkadıktan sonra bir sprey şişe yardımıyla saçlarıma döküyordum çokda kötü kokmuyordu ama sonraları üşendim kaynatıp soğumasını beklemeye faydasınıda pek görmemiştim sadece saç tellerinizi kalınlaştırıyor parlaklık veriyor oda pek saç falan çıkarmadı yani ama uzun süreli kullanımda belki etkisi olabilir.

Üzüldüm bak şimdi bu yorumu duyunca,boşuna mı uğraşıyoruz dersiniz.:( Diğer sayfalarda ki olumlu yorumları duyunca heveslenmiştim ama...Yine de umudumu kaybetmek istemiyorum deneyip görmek istiyorum.Galiba herkes ısırgan ve karanfil kullanmış maya konusunda kimse yorum yapmadı.Olsun kızlar bir kaç arkadaş deneyelim en azından ben 1 ay falan geçsin öyle karar verip değerlendirmeyi yapıcam zaten bu sayfaya.Umarım etkili olur.

Kızlar ısırganı 4 aydır kullanıyorum neredeyse her yıkamadan sonra kullandım saçlarımda dökülme yok artık ve saçlarımın arttığını hissediyorum tabiki mucize bir artış değil ne yazık ki açıklarımı bir türlü kapatamadım saçlarım küstü bana sanırım :2:

bakın uzun süreli kullanan bir arkadaşımız çıktı en azından dökülme durmuş bunu duyunca bende tekrardan başlamaya karar verdm açıkçası :35:

Son düzenleme:
Aynen olumlu bir sonuç gören birinin bunu bildirmesi çok iyi oldu.Çok sevindim.Artık üşenmek yok ne kadar gerekiyorsa o kadar kullanacağız artık.Umarım saçların artık onlarla ilgilendiğin için bir an önce barışırlar seninle:) Başka uzun süreli kullanan yada şahit olan varsa ve bizi bilgilendirirse çok seviniriz.

Eskiden mükemmel denilecek saçlarım vardı.Gür,hacimli,parlak...2 kafaya yetecek saçım vardı.Şimdi ise yarı yarıya azaldı.Burada tecrübelerini paylaşan arkadaşları dikkatlice okudum,bazıları kafama yattı ve uygulamaya karar verdim.Ayrıca çoğu uğraştırıcı şeyler de değil.Saç bakım yağlarının sadece parlattığını bir arkadaşımız zaten dile getirmiş bende ona katılıyorum.Kullanmama rağmen pek bir faydasını görmedim.Şimdi benimle bu işe başlayacak birbirimize destek olabileceğimiz,gelişmeleri paylaşabileceğimiz arkadaşlar arıyorum.Çünkü destek bence çok önemli.Bu forumda okuduğum 3 tarif var;1-Karanfilli su 2-Isırgan otlu su 3-Kuru mayalı tarif. Bunların 3 ü nü de kullanmak istiyorum ama nasıl yapacağıma karar veremedim,sonuçta saçı bazı günler dinlendirmek gerek.Acaba 1 hafta ısırgan otunu 1 hafta kuru mayalı tarifi uygulasam yanlarında da her gün karanfilli suyu sıksam nasıl olur diye düşünüyorum. Ya da bir ay birini bir ay birini mi yapsam.Sizin fikirlerinizi almak istiyorum.Ayrıca bir arkadaşımız ısırgan otunu içerek aynı etkiyi almış onu da içmek istiyorum.Bunları birlikte uygulamanın bir sakıncası olur mu sizce.Hem fikirlerinizi hem bu yolda bana eşlik edebilecek arkadaşları bekliyorum.Bu dertten muzdarip herkesin kafasından saçlar fışkırsın inşallah :) Öpüyorum canlar...:15:

cnm merba bende sennle aynı sorunları yaşıyorum doktorlar bi tek minoxil öneriyor kullanınca bende işe yapıyor minoxil ama düzenli kullanamıyorum benmde bana destek olacak gaza getireck birilerine ihtiyacım var ve kasımda düğünüm var çıtçıt kullanıyorum ama daha hoş bi görüntü istiyorum istersen buradan birbirimize destek olabiliriz işe yarayacağını umuyorum ben:)

Olmaz mı hiç hemde ne güzel olur Ceren:)Ben şimdi neler yaptığımı anlatayım sana karanfilli suyu yaptım 4 gün bekledi fısfıslı bir şişeye aldım az önce de ilk denememi yaptım saçımın özellikle diplerine ve sonra her yerine sıktım taradım. Hafta da 2 yada 3 kerede kuru mayalı tarifi yapıyorum.Mayalı tarifi 3. denemem.Şu an bir gelişme yok tabi,zaten mucize beklemiyordum sabırla yapmaya devam edicem inşallah...Isırgan olayına henüz başlayamadım bulamadım çünkü,ananeme söylemeyi düşünüyorum benim için toplayıp kurutmasını isticem ona ancak kurban bayramından sonra başlayabilirim.Şimdilik yaptıklarım bunlar bir de ara sıra ayda 2 kere mesela yağlarla bakım yapmayı planlıyorum.Birde pek işe yaradığını düşünmediğim bir bitkisel şampuanım var onunla yıkıyorum saçlarımı kimyasal içeriklilerden iyidir diye düşünüyorum işe yaramasada :( Sende gelişmelerinden haberdar et beni olur mu?Diğer arkadaşlar da deneyimlerini başka yöntemler varsa onları paylaşsın lütfen,çok ihtiyacımız var.Öptüm hepinizi :)

1 haftadır tala yılan yağı kullanıyorum. Yılan yağımın orjinal olduğuna eminim ve kullanım şeklindeki gibi uyguladım. Daha 3 kere uyguladım ama saçımı yıkarken çok döktü.Doğal olarak biraz tedirgin oldum. En başta dökme yapıyor da sonra saç alışınca normale mi dönüyor. Kullanan arkadaşlar yardımcı olur musunuz.

saç işi zor ... bioxin dökülmemi anında durdurdu fakat bırakınca 1-2 ay içinde tekrar dökülmeye başladı. çokta pahalı sürekli kullanılmaz

Olmaz mı hiç hemde ne güzel olur Ceren:)Ben şimdi neler yaptığımı anlatayım sana karanfilli suyu yaptım 4 gün bekledi fısfıslı bir şişeye aldım az önce de ilk denememi yaptım saçımın özellikle diplerine ve sonra her yerine sıktım taradım. Hafta da 2 yada 3 kerede kuru mayalı tarifi yapıyorum.Mayalı tarifi 3. denemem.Şu an bir gelişme yok tabi,zaten mucize beklemiyordum sabırla yapmaya devam edicem inşallah...Isırgan olayına henüz başlayamadım bulamadım çünkü,ananeme söylemeyi düşünüyorum benim için toplayıp kurutmasını isticem ona ancak kurban bayramından sonra başlayabilirim.Şimdilik yaptıklarım bunlar bir de ara sıra ayda 2 kere mesela yağlarla bakım yapmayı planlıyorum.Birde pek işe yaradığını düşünmediğim bir bitkisel şampuanım var onunla yıkıyorum saçlarımı kimyasal içeriklilerden iyidir diye düşünüyorum işe yaramasada :( Sende gelişmelerinden haberdar et beni olur mu?Diğer arkadaşlar da deneyimlerini başka yöntemler varsa onları paylaşsın lütfen,çok ihtiyacımız var.Öptüm hepinizi :)

cnmm bende dün mayalı tarifi yaptım ilk kez saçlarımı dolgun gösterdi gercekten kabarttı ama rahatsız edici bi kabarıklık değildi bu çok hoşuma gitti :) bide ben yağ karışımı kullanıyorum yarında onu kullanacagım yani haftada 1 kere yag iki kere maya yapmayı düşünüyorm umarım işe yarar en kısa zamandada karanfile başlayacagım ya acaba diyorum karanfil durulanmadığı için kuru maya tarifinden sonra hemen uygulasam nasıl olur çünkü saçlarımıdaçok yormak istemiyorum en azından elimdekiler saglam kalsın bide saçıda çok yıkamamak lazımmış kendi yağında beslenmesi lazımmış gerçi ben pek uygulayamıyorum ama :)

1 haftadır tala yılan yağı kullanıyorum. Yılan yağımın orjinal olduğuna eminim ve kullanım şeklindeki gibi uyguladım. Daha 3 kere uyguladım ama saçımı yıkarken çok döktü.Doğal olarak biraz tedirgin oldum. En başta dökme yapıyor da sonra saç alışınca normale mi dönüyor. Kullanan arkadaşlar yardımcı olur musunuz.

Bende saç bakım yağı aldım karışık;bir sürü yağ var içerisinde...Yalnız bende de sanki daha fazla dökülme yaptı.Bu yüzden bıraktım,artık diğer yöntemleri deniyorum canım.

saç işi zor ... bioxin dökülmemi anında durdurdu fakat bırakınca 1-2 ay içinde tekrar dökülmeye başladı. çokta pahalı sürekli kullanılmaz

Aynen bu ürünler pahalı gerçekten,bakalım bizim ev yapımı malzemeler işe yarayacak mı ? :)

cnmm bende dün mayalı tarifi yaptım ilk kez saçlarımı dolgun gösterdi gercekten kabarttı ama rahatsız edici bi kabarıklık değildi bu çok hoşuma gitti :) bide ben yağ karışımı kullanıyorum yarında onu kullanacagım yani haftada 1 kere yag iki kere maya yapmayı düşünüyorm umarım işe yarar en kısa zamandada karanfile başlayacagım ya acaba diyorum karanfil durulanmadığı için kuru maya tarifinden sonra hemen uygulasam nasıl olur çünkü saçlarımıdaçok yormak istemiyorum en azından elimdekiler saglam kalsın bide saçıda çok yıkamamak lazımmış kendi yağında beslenmesi lazımmış gerçi ben pek uygulayamıyorum ama :)

Evet canım çok yıkamamak gerektiğini bende duymuştum.Mayalı tariften sonra kullanmanda bir sakınca olmaz bence,ikisi de doğal ürünler sonuçta...Ben karanfili her gün uygulamak gerekiyor diye biliyordum yanlış mı biliyorum acaba.Haftada 2 maya her gün karanfil diye gidicektim,her gün yapmasam mı ki?

Evet canım çok yıkamamak gerektiğini bende duymuştum.Mayalı tariften sonra kullanmanda bir sakınca olmaz bence,ikisi de doğal ürünler sonuçta...Ben karanfili her gün uygulamak gerekiyor diye biliyordum yanlış mı biliyorum acaba.Haftada 2 maya her gün karanfil diye gidicektim,her gün yapmasam mı ki?

aslında karanfil hergün yapılabilir saçını hergn tarıyosan eger sıkıp tarayabilirsin yada akşamdan akşama yapıp tarayabilirsin ama işte ben hergn taramıyorum açıkçası saçlarım çünkü kolay kolay işlemsizz kalmıyo öaşa yada düzleştirici oluyo genelde

aslında karanfil hergün yapılabilir saçını hergn tarıyosan eger sıkıp tarayabilirsin yada akşamdan akşama yapıp tarayabilirsin ama işte ben hergn taramıyorum açıkçası saçlarım çünkü kolay kolay işlemsizz kalmıyo öaşa yada düzleştirici oluyo genelde

Cerencim ben her gün kullanmaya başladım karanfili bol bol sıkıp tarayıp öyle yatıyorum.Birde ısırgan otlu zeytinyağlı doğal sabun aldım onunla yıkamayı düşünüyorum.Tabi kurutup,karıştırmazsa...Sende durumlar nasıl.Ben öyle istediğim için midir bilmem ama galiba dökülmesi biraz azaldı gibi :)

Back