• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım döküldü ve 1 lira büyüklüğünde kellik oluştu... :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Tripliii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
3.824
6
0
İzmir
Merhaba arkadaşlar geçen hafta günlerden perşembeydi duştan çıktım saçlarımı kurutuyordum ki kocaman bir açıklık gördüm seyrekleşme falan değil 1 lira büyüklüğünde bir alanda hiç saç yok kafa derim gözüküyordu. Hemen o akşam babam doktor araştırdı ertesi gün işten izin alıp dermatoloğa gittim saç köklerimin canlı saçlarımın çıkacağını üzülmemem gerektiğini söyledi ama ben çok üzülüyorum çünkü o kadar gür ve o kadar bakımlı saçlarım vardı ki herkes duyunca çok şaşırdı hani herkeste olur bende olmazdı... :( Şuan biri çinko şurubu, 2'si kafaya sürülmek üzere ilaçlar kullanıyorum. Şurubu günde 1 defa tok karnına, eczanede hazırlanan nanelimsi kokanı gece yatarken, ve sabahta m-furo adında bir küçük tüp ilacı işe gitmeden önce sürüyorum. Şuanda bir gelişme yok daha 5 gün olmuş belki sonuç beklemekte anlamsız ve saçma ama bir an önce çıksın istiyorum. Allahtan gözüken yerde değil ama yinede çok takıyorum ve üzülüyorum. Doktor stres ve sıkıntı yapıp yapmadığımı sormuştu yapmamıştım ama şuan saçımın dökülmesini streste yapıyorum kafayada takıyorum ne yapmalıyım? Bu durumu yaşayıp düzelen var mı? Saçlarımın çıkması ne kadar zamanı alır? Lütfen birşeyler yazın. Bu arada durumum saç kıran değilmiş.

görmeden bişey denemez aslında ama büyük ihtimalle alopesi areata olmuşsun..
steroid enjeksiyonu filan yapılıyo aslında ama bi araştır istersen

boşyere üzülüp kafana takma saç kıran olmaması çok iyi bildiğim kadarıyla saçkıran kafann diğer bölgelerine de dağılıyor, sabırla doktorun verdiklerini uygula hücrelerin ölmemiş mutlaka çıkacaktır.

tatlım bunları bir kullan sonra karanfili dene. birde bal çörek otu ve polen karıştırıp yiyebilirsin. eger dökülme vücuttaki bir eksiklikten ise işe yarayacagına inanıyorum

benim kardeşimde aynı sorunu yaşamıştı.hemde öyle sadece bir yerde değil bikaçyerinde ve kocaman yuvarlaklar..bir ay boyunca gitmeği doktor kalmadı.hiç bir krem,losyon fayda etmedi.
en sonunda bir yakınımız eşininde aynı sorunu yaşadığını bir haftada kurtulduğunu söyledi
tedavi şekli ise:bir hafta boyunca taşköprü sarımsağını ortadan bölüp (metal bıçak kullanmadan)saçsız bölge kızartana kadar ovulur, sonrada kulak pamuğuyla sirke ruhu (dikkat!tuz ruhu değil!!)sürülür ve saçlar tedavi süresince hiç yıkanmaz.
bizde kardeşime denedik.yalnız kardeşim beş gün dayanabildi.üç gün sonra ovmadan sarımsağın suyunu sıkarak kullandık.çünkü sarımsak ve üzerine sirke ruhu sürünce çok acı veriyormuş.neyse orası kalın bir kabuk bağladı.kabuklar dökülmeye başlayınca alttan saçlar gelmeye başladı.ilk başlarda inanmadık ama başka tedavi şekli kalmayınca deneyelim dedik.ben şahitim, kesinlikle işe yarıyor ve diğer bölgelerden daha sık çıkıyor.
sirke ruhu aktarlarda satılıyor.beyaz su renginde.sirkeyi mayalandırmak için kullanılıyormuş.
umarım seninde işine yara canım.geçmiş olsun.

Merhaba arkadaşlar geçen hafta günlerden perşembeydi duştan çıktım saçlarımı kurutuyordum ki kocaman bir açıklık gördüm seyrekleşme falan değil 1 lira büyüklüğünde bir alanda hiç saç yok kafa derim gözüküyordu. Hemen o akşam babam doktor araştırdı ertesi gün işten izin alıp dermatoloğa gittim saç köklerimin canlı saçlarımın çıkacağını üzülmemem gerektiğini söyledi ama ben çok üzülüyorum çünkü o kadar gür ve o kadar bakımlı saçlarım vardı ki herkes duyunca çok şaşırdı hani herkeste olur bende olmazdı... :( Şuan biri çinko şurubu, 2'si kafaya sürülmek üzere ilaçlar kullanıyorum. Şurubu günde 1 defa tok karnına, eczanede hazırlanan nanelimsi kokanı gece yatarken, ve sabahta m-furo adında bir küçük tüp ilacı işe gitmeden önce sürüyorum. Şuanda bir gelişme yok daha 5 gün olmuş belki sonuç beklemekte anlamsız ve saçma ama bir an önce çıksın istiyorum. Allahtan gözüken yerde değil ama yinede çok takıyorum ve üzülüyorum. Doktor stres ve sıkıntı yapıp yapmadığımı sormuştu yapmamıştım ama şuan saçımın dökülmesini streste yapıyorum kafayada takıyorum ne yapmalıyım? Bu durumu yaşayıp düzelen var mı? Saçlarımın çıkması ne kadar zamanı alır? Lütfen birşeyler yazın. Bu arada durumum saç kıran değilmiş.

çok geçmiş olsun canım..
en kısa sürede güzel saçların olur inşallah..
saçkıran olmaması çok iyi..

sağlıcakla kal canım..

merhaba arkadaşlar.bugün tv'de ibrahim saraçoğlu söyledi. saç kıran için %3 seyreltilmiş hidrojen peroksit sürün o bölgeye dedi.yalnız, %3 lük seyreltmeyi eczanade yaptırın dedi.günde 2 defa sürülüyormuş. O bölgede tekrar saçlar çıkmaya başlıyormuş....

Back