Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saclarim cok dökuluyor:(((:

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

albini

Nirvana
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2008
143
52
33
iyi aksamlar arkadaslar;

son 3 4 senedir saclarim o kadar cok dokuluyor ki ne yaptıysam duzelmedi. ozellikle tepe kismin cok acildi.cok ince telli ve biraz dalgali.doktora da gittim demir eksikligi dedi ilac verdi 2 ay kullandim normale donmus dedi.ama saclarimda bi degisiklik olmadi.perma yaptirmayi dusunuyorum ama cok kararsizim.acaba daha cok yipratir mi yada sürekli jole kullanmam gerekirmi bilmiyorum.

aranizda perma yaptiran varsa yada bi dusuncesi olan birde sizlere danisayim dedim.

simdiden tesekkurler...

islem uygulamadan bu kadar dokuluyorsa sonrasini siz dusunun. perma sirasinda surulen su agir kimyasallar icerdiginden cok zarar veriyormus. bunu bana kirpik permasi istedigimi soyledigim bir kuafor soylemisti. sarimsak sampuanlari ise yariyormus bu durumlarda yada cam terebentin yagi.

perma yaptırma
hem işlem ağır gelir saçına
hem de
jölesiz veya köpüksüz çok zorlanırsın...

sarımsak şampuanı kullanacaksan, saçı çok sertleştiriyor
keratinlisini seçersen iyi olur

Sarımsak sürerdi arkadaşım ezip de.evet kötü kokuyor uğraş gerektiriyor biraz.madem demir eksikliği yok belki dış kaynaklıdir şampuan degistir falan umarım fayda eder çok sıcak suyla yıkama bir de.

Eczanede ballı ıhlamurlu bir şampuan var o dökülmeye çok çok iyi geliyor.
Yada güzel, kaliteli bir şampuana çamterebentin de karıştırıp kullanabilirsiniz o da dökülmeyi azaltıp saç çıkartıyor. Karanfil suyu veya sarımsaklı şampuanda iyi geliyor diyen var.

Sarımsak ve karanfil suyu gerçekten işe yarıyor. Çevremde deneyenler olmuştu. Birde bio şşampuanlar var onlardan kaliteli olanlarından dene derim, sonucu iyi olanlar var. Geçmil olsun. Bu arada perma sağlıklı saçı bile müthiş döküyor, kesinlikle deneme derim

Tiroitlerinde baktırdınız mı? Benim de dökülüyor tiroit yüzünden.

3-4 sene dökülen saç çok mantıklı değil. Kozmetik çözümler aramak yerine bir daha git doktora.Yeniden hormonlar, tiroid ve vitamin değerlerine bakılsın.

Size tavsiyem yaptırmayın. Daha çok testlerden geçmenizi dilerim. Saç yapınıza göre şampuan seçiniz. Başka birine fayda eden şampuan size etmeyebilir. Size fayda eden başkasına etmeyebilir. Herşey cilt, tip, ten şekil ve çeşitlerine göre değişiyor.
Doğal yollardan olun mesela; zeytinyağı ve sarımsağı ezip saç köklerinize yedirin ve bekletin yıkayın. Ya da 2 ayda 1 kına yakın. Kınaya yumurta, zeytinyağı, soğan suyu az sarımsak rendeleyip karıştırın 5 saat bekletin saçlarınızı zeytinyağlı sabun ile yıkayın.
Ve beslenmenize çok çok dikkat edin hepsi beslenmekten geçin demir eksikliğini gideren yiyecekler seçin.

3 4 senedir dökülen saç hiç normal değil.. önce doktora gidin tahlilleriniz yapılsın içten sorun yoksa burdan yardım alın

troidlerime 2 sene once baktirdim normal cikti.sarimsakli sampuana baslamistim 1 bucuk ay once o daha da cok doktu saclarimi.bittim sabunu aldim bugun ilk defa onunla yikadim biraz sert yapti ama deneyip gorecem ins bu iyi gelir

troidlerime 2 sene once baktirdim normal cikti.sarimsakli sampuana baslamistim 1 bucuk ay once o daha da cok doktu saclarimi.bittim sabunu aldim bugun ilk defa onunla yikadim biraz sert yapti ama deneyip gorecem ins bu iyi gelir

canım kullandıgın sarımsaklı sampuanın adı ne bende mecid efendi kullanmayı düşünüyorum ama kararsızım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…