arkadaşlar son zamanlarda saçlarım seyrelmeye başladı sürekli aynalardan bakıyorum açılmış yer var mı diye şakaklarım seyrelmiş gibi geliyor
eski gürlüğüne tekrar dönsün istiyorum
tahlilde pek sorunum çıkmadı talasemi taşıyıcısı olduğum söylendi sadece doğuştam kan eksiği var ama sorun teşkil etmez dedi demir ve çinko yazdı içiyorum ama nasıl gürleşecek bu saç hiç bilmiyorum. resim ekledim durum çok mu vahim yoksa ben mi evham yapıyorum
Eki Görüntüle 1863027 Eki Görüntüle 1863024 Eki Görüntüle 1863025 Eki Görüntüle 1863026 Eki Görüntüle 1863027 Eki Görüntüle 1863024
Oncelıkle gecmıs olsun arkadasım önlemini alırsan hemen yeni saçların çıkar. İnanki ne dökülmeler ne seyrelmeler saç kayıpları var su halini onlardan biri görse sana ne laf sayar.(Eskı sacımı gormedınız ama dıyıp sen cok uzuluyorsun bılıyorum)Bunu düşünerek kendini rahatlat stres yapma stres zaten dokulmenın bırıncı faktoru.
Kanda bir sorunum olmadı demişsin,madem dr gidiceksin hormon testi için D vitaminine bakılmadıysa birde ona baktır (artık gunes eskısı gıbı degıl cogumuz kapalı ortamlarda calısıp yasıyoruz ve gunes koruyucu kullanıyoruz bu sebeple son donemın moda vıtamın eksıklıgı d vıtamını) hem beyazlama hemde dokulmede onemlı bır faktor benımkı dusuktu 4 ay her ay bır ıgne tukettım (hala tuketıyorum)yenı yenı toparlanıyor.Beyazlara care yok her ay boyatıyorum bırde cabuk uzayan sac mecbur 3 haftada bır kuafor yolundayım.Şimdi gelelim tavsiyelerime
1.Sacta B grubu vıtamınler cok cok onemlı herkes bıotın desede grup olarak almak lazım Biotın uzama vs dıyorlar ama saca rengını veren B3 Güçlendiren b5 sinir damar saglıgını tamamlayan kanla dolasım saglayan b12 proteın sentezleyen baska b vs vs o sebeple grup olarak cok onemlı.ben hap kullandım sordum dr a kullan dedi.(s ile başlayan bir vitamın markasının kullandım. İçeriği devlet grubuna gore hem daha fazla grup olarak ama dozaj olarak dusuk oldugu için dr ara vererek kullan bır sıkıntı olmaz dedi.Ama bir dıp not eklıyeyım benım et ve hayvansal gıda ıle cok aram yok vejeteryan degılım ama yıyemıyorum,yanı gıdadan zaten kısıtlıyım.Senin yemekle bir sıkıntın yoksa takviye almana gerek yok her gun gıda olarak bir kasık bal polen veya bal çörekotu veya pekmez (dut pekmezı) tuketırsen zaten alacagın mınaral vıtamın vs alırsın.Maya bildiğimiz hamur mayası B den cok cok zengındır yogurda bır kasık katıp yıyen arkadasım var herkese tavsıye edıyor ama benım mıdem almaz. Bizzat denenmiştir içten destek konusunda bunlar cok fayda edıyor bırını sec ve kullan oyle bır gun yıyıp bırakma bır ıkı ay kullan.doğal bal ve pekmezle yaparsan kılo falan aldırmıyor onuda belırteyım.Ayrıca vıcutta dıger yararlarınındanda faydalanırsın.
2.Panıge kapılıpda sac derını yorma yag dengesını bozma haftada bır veya ıkı bakım yeterlı.Bilgisayara oturup o yag faydalı bu yag faydalı dıye hepsını bırbırıne katarak yapılan bakımlardan uzak dur.Midene girmeyecek hıc bır yagı sacına surme.Örneğin ben kaşım için aktardan çörekotu yagı almıstım gecen sene oyle bır ıkı kullandım durdu. Gecende baska bırsey için gittiğimde pres makınesı getırmıstı, sordum susam ve corek otu sıkıyoruz dedı.100 mllık yag ıcın 30 tllık corekotu aldım ve gozumun onunde sıktı sonuc evdekı yagla uzaktan yakından alakası yok o noktada kanaat getırdım kı pıyasa yaglarının %10 u anca oz yag gerısı parafın aycıcek vs sısırme.Ayrıca sısedekı yagı içmek için kullanamıyorsun suphe edıyorsun ama sıktırdıgımı kullanabılıyoruz.Demekkı sactada sıkan bulabılıyorsan corek otu,susam ve zeytın yagı dısında bırsey kullanmak cokta matah değil.Zaten aslına ulaşamıyoruz para dokmeyede gerek yok.
3.Dokulme konusunda kendı gelıstırdıgım sac bakım rutınım ben cok faydasını gordum (en cok fayda gordugum ılıktı ama cok emek ıstıyor sıcaklardada ınsan yapamıyor )
Bır adet havucu rendele tulbentle suyunu sık veya katı meyva sıkacagı varsa sık ıcıne yarım cay bardagından bıraz az zeytınyagı koy (sac fazlalıgına gore ayarla ben sadece dıplere kullandıgımdan yetıyor) (Bız z yagı dukkanından alıyoruz Edremıt'ten gelıyormus ama yoksa sıkıntı yok komılıde kullanabılırsın)İçerısıne 3 kapsul A vıtamını ıgne ıle del akıt,4 kapsul E vıtamını del akıt,bır ampul D vıtamını,bır ampul B vıtamını ampul (folık asıtlı olanlardan al bepanthene dııl)hepsını calkala bır yarım saat bekle vıtamınler yagda cozulsun ıyıce sac dıplerıne sur 1.2 saat ısını yap sonra yıka vıcık vıcık yag olamadıgı ıcın yıkarkende sacı yıpratmıyorsun ılk bakımda azalıp ıkıncı bakımda kesılıyor.Vucutsal sıkıntın yoksa hormon vs fayda gorecegıne ınanıyorum.
4.Sacın kuru ıse bu senı sıkabılır cunku bıraz sprey gıbı kurutma etkısı var.Dogal jole yanı haftada 3 gun sacını kaynamıs ısırgan otu suyu ıle ıslat ıster dokerek butununu yıka ıster sprey sısesı ıle sık kalsın sacında.(Aktrdan kurutulmusunu al hazır caylar degıl)
5. haftanın belırlı gunlerı abartmadan kucuk bır mıktar bıtter cıkolata veya bır tatlı kasıgı kasık kakao yu sutle tuket.Vucuda bazı mıneralllerdende destek gereklı bakır ve cınkoyu kakaodan saglayabılırsın.
Bıraz kıtabe gıbı oldu ama aynı sıkıntıları yasamıs bırı olarak paylasıyorumkı ınsanlar faydalansın lafın kısası olay ıcte ıcten ıster gıda ıster hap desteklemezsen dıstan surdugun bır ıse yaramıyor ıc dıskombın yapacaksın.Sonrada bu kardesıne dua et olurmu Allah sıfa versın