• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saçlarım berbat oldu :(

damla_38

İçim acıyor :(
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
280
3
46
Ankara
Morelim düzelsin diye saçımı kendim boyamak gibi bi hata yaptım,marketten koleston 4.0 kahve rengi boyayı aldım.kutu üstündeki kızın sac rengi cikolata kahveye benziyordu..sac boyası numaralarından anlamam resme göre bakıp aldım... boyadım koyulastı ALLA ALLA dedim.süresi dolmadan yıkadım korktugum oldu.siyaha yakındı renk
:( siyaha yakın saçla kuaförün yolunu tuttum iice bozulan morelle...dedi saclarını acarsam yanar iice morelim bozuldu...ben sunu istiyorum resimlerde daha dürüst olunsun..siyaha yakın kahve denseydi boyamazdım...saclarım bakır doreydı acıktı zaten...berbat oldu...saclarımı sildircem 150 tl deniyor yazık degilmi cektiğim eziyete :( sunu anladım ki bir daha kolestona tövbeeee:14:

ıkı haftadır acık kahve nasıl yaparım dıye arastırıyorum sunu ogrendım kabaca tabı.7 ve ustu daha acık renkler altı ıse bıldıgımız sıyah.

kolestonun renkleri hep kutudaki resimden daha koyu çıkar. ben de garnierin 4 numarasına boyamıştım siyah olmuştu ama 1 ayda akı ve şu an o renkten eser yok. saçım eski renginde açık renk. yani boya hiç kalmadı resmen. koleston ise biraz zor akar diye biliyorum. bence saçını şimdi açık bir renkle boyama ya da oryalle açma. 1-2 ay bekle, boya aksın. beyaz banyo sabunu boyayı iyi akıtır derler. saçını şampuanlamadan önce sabunla sonra şampuanla ve krem sür ki saçın kurumasın. 1-2 ay böyle yap... sonra boya sürersin. yoksa şimdi hiç bir değişiklik olmaz malesef

canım koleston evet biraz koyu oluyor, ama bahsettiğin 4 numara hangi marka olursa olsun gerçekten koyudur..
bahsettiğin bakır doreye göre siyah gelmiştir sana..
bir önceki rengine dönmek için ya açtıracaksın yada haftalarca rengin akmasını bekliyeceksin..
renk akması da öyle kolay hemen 3-5 ton olmaz sadece o koyuluğu gider biraz doğallaşır..

hazır boyalarda kutunun üzerindeki kızın resmine bakmayacaksın o boyayı alırsam o renk oluyor demek değil o resmin anlamı kutunun arkasındaki tabloya bakıcaksın saçının tonuna en yakın ton hangisi ise onun karşılığına gelen renk aşağı yukarı o tonlarda olacak saçın yani önce aklında renk belirleyeceksin mesela saçın koyu renk ama sen hafif açtırmak istiyorsun mesela boya kutusundaki platin sarı renkli kız resminin olduğu bir boya gördün ama sen bukadar açık renk istemiyorsun yinede o boya kutusunun arkadındaki tabloya dahi bakman gerekir çünkü senin saçını istediğin tona kadar açabilecek boya odur veya tam tersi koyulaştırmak için

cnm geçmiş olsun..
bnde palette delxue altın kahve de aynı sorunu yaşadım.
gerçi hamileliğimn 1.aynda boyamışım haberim olmadan.
ve sonuç bu..
$B_72608576.jpg $ask.jpg
denize girdikçe,yıkandkça açıldı tabi..
şimdi hiçbişi yapamıyorum,zaten artk boyayla pek uğraşmak istemiyorum.
ama şok geçirmiştim.resmen koyu kahve olmuştu yani :kkk:

bnce tmm herkesten herkese fark edebiliyor tonlar ama bu kadar abartılı sonuçlar olmasının tek bir nedeni var;
o da bnce marketlerde ki,eczanelerdeki boyaların kutuları açk ve içindekiler birbiriyle karışabilir,karıştırılabilir!! :50:
şunların ağızlarını kapalı yapsalar ne olur sanki..
bn de 2 kutu almıştım,hem parama,hem emeğime,hevesime,hem de saçlarıma yazık oldu yani :43:

Back