• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Uzatma Yöntemleri Saçları örmek daha mı hızlı saç uzatıyoo ???

bu konu KK'da tartışılmıştı çok ii hatırlıyorum.. böyle bişey yok bence.. sonucta sac dipten uzuyor.. yediklerinle kullandıklarınla alakalı bence..

Bence mantıklı. Evet saç dipten uzar ama uçtan kırılır. Örneğin saç ayda dipten 1,5 cm uzuyo ama saçın belli bir kısmı kırılıyorsa toplamda uzunluk 1,5 cm artmaz. Örgü ile toplanasaç elbette daha az kırılır. Açık saç, rüzgarın etkisine maruz kalır, daha çok karışır ve taraken daha çok uğraştır, elimizle de daha çok oynarız açık saçı. Bütün bunlar yüzünden elbette daha çok kırılır ve daha geç uzar açık saç.
Bir de şu var, eğer saçlar kırılıyorsa uçlarından birer cm kadar kestirmek uzamasını hızlandırır. Kırılmış bir saç teli çatallanacağından hızla kısalmaya devam eder. Oysa bir cm kestirip o çatallanmanın önüne geçmek uzamayı hızlandırır.

düşünürsen biraz mantıklı aslında.saç örüldügü zaman derli toplu durur ve toza kire karşı daha dirençli olur.dagılıp kırılmaz.unutmayalım ki uçları kırık saç saglıklı ve çabuk uzamaz.e örmek de kırılmayı yıpranmayı önledigine göre bence mantıklı.hem benim canım anneannem hep örülü tutar sacları da uzun çok pelikli anneannem benimm yumoşummmkaydirigubbakcemile3

Örülen saç daha kolay uzar, ama bu uzama şıp diye iki günde olacak bir uzama değil elbette. Olayın bilimsel boyutuna gelince:

Saçlarımız kükürt köprülerinden oluşur ve bu köprüler şu şekildedir :
-_
-_
-_

Bu şekilde gösterilen bir saç teli, örüldüğünde, zamanla saç telindeki kükürt köprüleri şu şekli alır :
-_

-_

-_

Dolayısı ile saç, daha hızlı uzamaya başlar. Ben bu şekildeki bir açıklamayı ünlü bir kuaförden dinledim. Doğruluğundan emin değilim, ama bana mantıksız gelmedi. Ve hep dikkat etmişimdir, örülü saçlı insanların saçları genelde uzundur, hem de kıskanılacak kadar :nazar:

alakası var saçı örünce saçını çekince ayırınca vs. saçlara masaj yapmış oluyosun zaten ..
saçını hep ören bi arkadasım vardı saçı hep belindedir oda söylemişti bunu bana..

evet arkadaşlarımın da dediği gibi, saçı örmek sadece kırılmasını engelliyor ve böylece saç sağlıklı uzuyor.
ayrıca arkadaşlar bu benim fikrim belki katılmazsınız bilemiyorum ; saçlar örüldüğünde nemi içinde tutuyor.özellikle kaloriferli evlerde yaşayanlar için söylüyorum, yıkadktan sonra örün.saçlar o nemle besleniyor..

kizlar bizim ailede hep derlerdi sacini ör uzar diye ben 2 senedir hergün örüyorum ama bendeki sonuc ALAKASI YOK daha cabuk da uzamadi ama evet kirilmasini önlüyor bunu diyebilirim

buse_burcu

evet haklisin dedigim gibi kirilmiyor ama daha hizli uzatmiyor yoksa benim simdik belime kadar inmis olmasi lazimdi hem saclarim cok saglikli kirik yok ama cabuk uzamiyor örün daha iyidir saca ama hizli uzatmaz

kırılmasını önlediği için sağlıklı uzamasını sağlayabilir

diğer başlıkta da yazmıştım ama cevap gelmedi, saçı örmek kırıkları önlemek bi yana, kırıkların oluşmasına sebep olur diye biliyorum ben!! :52: hep "saçlarınızı örmeyin, tepeden sıkı toplamayın veya topuz yapmayın kırıklara ortam hazırlarsınız" derler. o örünce kıvrım kıvrım olan kısımlar çıtır çıtır kırılıyor diye biliyorum, internetten de bilgi bulamadım hangisi doğru kafam karıştı şimdi. kesin bilgisi olan yok mu?

Back