Saç Rengi ve Saç Boyama saçları açıcı ve şampuanı karıştırıp açmak

lolalucy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
1.328
493
198
44
kızlar saçlarımda röfle vardı. sonra rengini koyulaştırdım. çok koyu olduğu için kuaför bir miktar açıp sonra kızıl büyüyle kestaneyi karıştırıp uygulamıştı. şu an bu renk hala var saçlarımda ve dipten geldikçe çikolata kahve boyuyorum. yani sonuç itibariyle bayaa bi işlem gördü saçlarım.

saçlarımın rengini 1-2 ton açsam nolur acaba dedim. bir miktar palette marka açıcı hazırlayıp içine biraz su biraz da şampuan koydum. saçları yıkadıktan sonra dökülen saçlar olur ya top yapıp çöpe atarız... işte onu bu karışımın içine koydum ve 45 dk. beklettim. saçlarım turuncu oldu. bildiğiniz turuncu, tarçın bakır gibi bişey. bir miktarını 1 saat daha beklettim. bakır sarı oldu. 45 dk. beklettiğim saç çok yıpranmadı. sadece sert geldi bana. parlaklığı falan fena değildi. ama fazla beklemiş olan saç plastik gibiydi. yine de öyle çıt çıt kopmuyordu, uzamıyordu da ama görüntüde yıpranık olduğu belliydi.

deneyden çıkan sonuç: açıcıyı az miktar kullanıp tüm saça yedirebilmek için bir miktar su bir miktar şampuan kullandığımızda saçlarımızı işlem görmüş de olsa fazla yıpratmadan birkaç ton açabiliriz.

saçlar ıslak olursa daha kolay yayılır.

ama dikkat... dipten gelen saçlar işlem görmemiş olduğu için daha açık renk olabilir. buna dikkat edin lütfen.

miktarlar: 1,5 tatlı kaşığı kadar tozundan, 1,5 tatlı kaşığı kadar da oksidasyon kreminden koydum. 3 tatlı kaşığı kadar şampuan, bir o kadar da su koydum.

bu arada röfle yaptırdığım zamanlarda hatırladığım şey saçtaki paketler açılıp ta yıkandıktan sonra açılan saçı tutup çekerdim. saçlarım bir paket lastiği misali esnerdi, uzardı. palettenin açıcısı gerçekten de yıpratmadan açıyor bence. çünkü 1saat 45 dk. beklettiğim saç bile öyle uzayıp esnemiyordu. belki de şampuanın da etkisi vardır...

palettenin acıcısı ilk haftalarda yıpratmıyor gorunuyor ama 1 ay sonrasında saç mahvoluyor. palette açıcı yuzunden saçımı kısacık kestirmek zorunda kalmıştım 2 sene once. saçımın dalgasından parlaklıgından eser kalmamıştı. seninde saçların dalgalı canım bence sende uzak dur. dalgalar açılıyor çok kotu oluyor.

yok canım ben sadece deney yaptım. ben artık daha önceki röfleler tamamen kafamdan gidene kadar sarı yapmam. belki karamel falan yaparım sonra ama saçlarımla çok oynadım. artık oynamam. (büyük konuşmıyım:)) dalgalarım benim de açılmıştı ama doğum yaptıktan sonra açılmıştı. daha röfle yokken.

Valla canım birkaç saat önce annemin saçlarını açmıştım keşke daha önce okusaymışım. Bende annemin saçında 20dk falan beklettim kolestonun açıcısıyla çok yıpranmasın diye istediğim kadar da açamadım ama keşke böyle deneseymişim.Aklımda tutucam ama bunu saol=)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…