- 2 Kasım 2014
- 6
- 5
- 88
- 37
herşey 2012 sonunda saçlarımı boyatıken kuaförün farkettiği madeni para büyüklüğündeki dökülmeyi farketmemle başladı. çok stresli bir dönemdeydim ve pek umursamadım doktora gittim herhangi bir tahlil yapmadan strestendir dedi ve bi losyon verdi ama daha çoğalabilir dedi. bi kaç hafta sonra saçlarımı düzleştirirken bi kaç tane daha farkettim daha küçüklerdi losyonu oralara da kullanmaya başladım ama olmadı başka bi doktora gitttim kortizon iğneleri verdi 3 haftada bir ilk yapıldıktan sonra bir miktar çıktı ama hem dökülme devam etti hemde daha çok açılmaya başladı ardından başka bir araştırma hastanesi başka bir doktor ve bu kez kan testleri tabi bu arada işten çıktım psikolojim altüst oldu ve kalan saçlarımı da kendim kazıyarak peruk kullanmaya başladım kan tahlilleri normal çıktı ama doktor pan plus ve m furo krem yazdı 3 kutu pan plus kullandım ama herhangi bir gelişme olmadı ardından bütün vücudumdaki tüyler döküldü öyle ki sadece kirpiklerim kaldı kulandığım yöntemleri saymaya kalksam sayfalar yetmez. artık alıştım desemde aynaya bakmaktan korkar oldum odamdan çıkmadım ailemden bile kimseyle konuşmak istemiyordum en son annem ve kızkardeşimin ağlamasıyla biraz kendime geldim ve memleketteki evimize gelip biraz kafa dinlemeye karar verdim bi de burda gidelim dedi annem ve bi üniversite araştırma hastanesine başvurdum doktor beni profesöre yönlendirdi ve yeni bi tedavi şekli olduğunu söyledi bunun için 20 gün gözetim altında hastanede yattım ve ilaç kullanmaya başladım şimdi Allaha şükür yavaş yavaş saçlarım çıkıyo tabi birden bire olmuyo ama sizlere tek tavsiyem okuduğunuz herşeyi yapmayın biliyorum doktorlar ilgilenmediği için pek fazla forumlarda tüm yazanları uyguluyorsunuz bende bütün yazılanarı uyguladım ama olmadı şuan saçkıranla yer yer dökülen saçlarım yine yer yer çıkmaya başladı 2 yıldır peruk kullanıyorum ve kaşlarım bile yoktu şimdi az azda olsa çıkmaya başlaması o kadar mutlu ediyo ki beni tabi sözlümünde etkisi büyük bu halde tanıştım onunla ve hiç sorun etmedi en büyük destekçim oldu hiç yalnız bırakmadı çıkmasa ne olur ama çıkacak sen mutlu olacaksın dedi ve derdimi unutturuyo zaman zaman yine kötü oluyorum ama yinede şükrediyorum Allah derdi olan herkese şifa versin