Saçkıran

• Konu Sahibi nazarboncuğu
  • Başlangıç Tarihi
N

nazarboncuğu

Ziyaretçi
Saçkıran için cildiyeci jel vermiş kardeşime.bir kaç yıl önce bende de oluşmuştu hemde tam tepemde ve oldukça büyüktü.O zaman cildiye uzmanına özeline gitmiştim ve bana her saç köküne iğne enjekte edeceğini ve kesin sonuç garantisinin de olmadığını söyledi.Astronomik te bir fiyat çıkardı.Ben daha çok strese girdim tabi.Sarımsak ve tuzla, (yanılmıyorsam barut ta vardı ama çok emin değilim) o bölgeyi tahriş edene kadar ovduk.Yerine bir süre sonra saç geldi tabiki ama daha seyrek şimdi kardeşimde oluştu strese bağlı olarak.tek tük yerine saç gelmeye başladı ama ya yayılırsa diye korkuyor.Bu sorunu yaşamış, atlatmış arkadaşlar birikimimizi paylaşalım lütfen.

slm nazaboncugu ben melek benim abimin kizinin hic saci yok dogdugunda gür saci vardi ama sindi 1 tane teli bile yok bende cok üzülüyorum bu duruma
seninki 1 lira büyüköügündemi? eger öyleyse geri gelir ama yeniminki belki hic cikmayabilirde senağlama bu durumda beni maf ediyor cok arastirdik ama hic bir umut yok gibi suan 3 yasina girecek hala birsey yok

merhaba melos85,yeğeninde sanırsam bende olduğu gibi alopesi var.benim 15 yıldır böyle.benim stresten olmuş dr.un dediğnine göre.ama senin yeğenininiki ilginç,çünkü daha çok küçük.denemediğim bir şey kalmadı gibi.çok geçmişler olsun ....

arkadaşlar kulaktan dolma şeyler deneyip tehlikeye sokmayın hayatınızı öncelikle bir uzmana danışın...
birde bu hastalık saçkesen olarakta tanımlanıyor...
çünkü o yuvarlak bölgeden saçlar dökülmüyor kesiliyor tamamen dökülme değil yani aynen jiletle kesilmiş gibi bir açıklık kalıyor yani saç kökleri altında duruyor...
ancak saçın uzaması çok yavaş olduğu için o bölgenin kapanması en az 5 ayı buluyor...
benim paylaşmak istediklerim bu kadar
çok geçmiş olsun....

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun lil@ iyileşmene sevindim

sağolasın canım Allah kimseye vermesin...
hamdolsun ben iyileştim...
rabbim dermansız dert vermesin...

Tekrar selam arkadaşlar,
Saç kıran yerine ilaç kulanılmasada geliyor ama bir başladımı irili ufaklı bir kaç yerden saçı dökmedende sizi terketmiyor.Melosçuğum yeğenine de çok üzüldüm.farklı bir durum sanırım o Allah şifa versin en kısa zamanda kıyamam ben ona daha minicik bir kız.İnşallah bizden daha tecrübeli arkadaşlar okur konumuzuda yardımcı olurlar ya da yardımcı olabilecek birilerine yönlendirirler.tüm arkadaşlara geçmiş olsun diliyorum.

selam kızlae bende kpssye hazırlanırken saçkıran olmuştum kuaför farketmişti benimkini hemen doktora gittim ve eczacının hazırlayacağı bir karışım yazdı (dokuz eylül hastanesinde) hemen yaptırdım karışımı ev çok kötü sürüyordu ben o ilacı sürünce ama çok kısa sürede yeniden saç çıktı.

bende aynı sorunu yaşıyorum ve zaman zaman dökülme tekrar ediyor:1no2: saç çıktıktan sonra!özellikle çok sıkıldığım dönemlerde oluyor:çok üzgünüm: doktorlar stres diyorlar ve pek birşey yapamıyorlar!ben sarımsakla kızarana kadar ovuyorum yanıyor o bölge biraz acı vericia.s sonra zetinyağıyla bakım yapıyorum ama en önemlisi stresten uzak durmak diye düşünüyorum mümkünse tabi!...CADIARZU
çok geçmiş olsun bu arada arkadaşım!...:teselli:

bizim bir arkadaş,her akşam
sarımsağı ikiye kesip o bölgeye sürmüş,
tek ilacı da buymuş..bence deneyin,yan etkisi de yokmuş...
sevgiler...

herkese günaydın şu anda benimde böyle sorunum varbaşımın arkasında 3 yerde vardoktor damla verdi döküp ovuyoruz sarımsak sürüyorumve saçkıran seti diye bitkisel set varmış onu kullanıyorumşu anda beyaz ve cansız seyrek biçimde çıkıyor doktor eger çıkmazsa kortizonlu igne yapacagını söyledi bakalım bekliyoruz

arkadaşlar birkaç ilacı karıştırmayın bence,
bakın denenmiş bir olayı söylüyorum..
sadece sarımsak sürün,bakın farkı göreceksiniz...

bendede olmuştu strese bağlı olarak ensemde bozuk para büyüklüğünde açıklık,kuaförüm farketmişti,hemen doktora gittim acnelyse verdi soyucu bi ilaç dökülen bölgeye uyguladım kısa zamanda saçlarım çıktı korkulacak bi durum değil çocuklarda bile oluyo demişti bana,allahtan tekrar etmedi..

bende bu hastalıkla 9 yaşında falan tanıştım malesef gitmediğim doktor kullanmadığm ilaç kalmadı iğneler losyonlar can yakıcı losyonlar ve hiç birsinden bi etki grmedim ve benim de ilk para büyüklüğünde açılmaya başladı ve sonra tamamen döküldü hiç kalmadı en son cerrahpaşa hastanesinde şifa buldum doktor oya oğuz allah razı olsun bir krem bana iy geldi saçlarım çıktılar uzadılar belime kadar hemde çok gür ama arda açılmalr gene oluyodu doktorum bunların olacağını söylemişti ama son 3 senedir falan saçlar çok azaldı aılmalar arttı malesef gene doktora gitmem lazımmm ama ark kesinlikle bu sorunu yaşıyanlara oya oğuzu öneririm umarım yardımcı olmuşumdur çok zor bir hastalık sıkıntıdAN STRESTEN kesinlikle uzk durmak lazım keşke elmizde olsa bunları yapmak

Merhaba ,saciniz ne kadar zamanda yerine geldi bir yakinimn 10 yasindaki kizinin basina geldi ve cok uzuluyorlar cevabiniz bize teselli olacak.