Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçkıran Nedir?, Neden Olur, Nasıl Geçer?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Yagmurun_kizi

Çocuklarım benim herşeyim...
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2015
6.602
8.284
Nedeni ve tedavisi henüz belli olmayan saçkıran ile yıllardır mücadele edilmektedir. Bay- bayan, genç- yaşlı ayırt etmeyen rahatsızlığın bağışık sistemine bağlı olduğu savunulmaktadır. Saçkıran neden olur?, Saçkırana ne iyi gelir?, Dökülen saçlar yeniden çıkar mı?, Saç kıran tekrarlar mı? Soruları herkes tarafından merak edilmektedir. Oldukça erken yaşlarda karşılaşılmakta olan bu durum karşında kimisinin psikolojisi de bozulabilmektedir.

Saçlarının dökülüp, yeniden çıkmayacağını düşünenler kimi zaman uzman yardımı da almak zorunda kalmaktadırlar. Bulaşıcı olmayan bu rahatsızlığın, aynı zamanda her hangi bir ağrısı da olmamaktadır. Yalnızca sahip olduğu görüntü ile rahatsız etmektedir. Psikolojik olarak etkilese de fiziksel olarak günlük akışı etkileyecek olumsuzluklar yaşatmamaktadır. Yine güne aynı şekilde başlayarak, iş, okul, spor, sosyal aktivitelere aynı şekilde devam edilmektedir.


Kimisi saçkıranla mücadele edip saçlarına tekrar kavuşmakta ve bu sorunu tekrar yaşamazken, kimisinin de saçkıranlı bölgede bir daha saç çıkmamakta ve tüm hayatı boyunca bu görüntü ile yaşamak zorunda kalmaktadır. Kimisi peruk takarak, şapka ve eşarp takarak görüntülerden kurtulmaktadırlar.

Genellikle Sıkıntılı ve Stresli Zamanlarda Ortaya Çıkan Saçkıran
Saçkıran sorunu ile hekimlere başvuranların yaşına bakıldığında birçoğu daha ergenlik dönemine dahi girmemiş olan çok erken yaşlara sahip kişilerden oluşmaktadır. Saçlarının belli bölümünde oluşmuş olan bu dökülmenin kirpik, kaş gibi başka kısımlarda da olabileceğinden korkan kişiler, ilk olarak işe ailelerinde genetik olarak böyle bir sorun olup olmadığını araştırmaktalar. Anne ya da babalarında bu rahatsızlıkların yaşanmış olduğu kişilerin aynı problemi yaşama şansları diğer kişilere oranla daha yüksektir.

Bunun yanı sıra stres, üzüntü, depresyon gibi ruhsal çöküntülerin yoğun yaşandığı zamanlar sonrasında saçkıran problemi yaşanabilmektedir. Bu dönemlerde oldukça zayıflayan bağışıklık sistemi saçkıranı tetiklemektedir. ÖSS, KPSS, ALES ve diğer tüm önemli sınavlar için aylarca çalışan ve hayatlarını tamamen buna endekslemiş olan kişilerin sınava yakın dönemlerde yaşanan sıkıntılardan dolayı ne yazık ki saçkıran sorunu yaşanmaktadır. Böyle bir zamanda ortaya çıkan bu sorun ekstradan öğrencilere sıkıntı yaşatabilmektedir.

Bu tür durumlarla karşılaşmış olan kişiler her zaman her sorunun bir çözümü olduğunu, öncelikle psikolojik olarak kendilerini iyi hissetmeleri gerektiğini bilmeleri gerekmektedir. Düşünerek ve neden olduğunu kendilerine sorarak zamanlarını kendilerine ziyan etmek yerine öncelikle rahat bir kafa ile sınavlarını verip, sonrasında bu sorun için yapılması söylenen yöntemleri uygulamak için iş başına geçmelidirler.

Sakin Olarak Saçkırandan Kurtulabilirsiniz
Saç kıran olmuş ve atlatmış olan kişilerin tekrardan aynı sorunları yaşayacağı söylenemez. Kiminde bir kez olan saç kıran kiminde yıllarca geçmemekte, kiminde saç yeniden çıksa da saç kıran tekrardan oluşabilmektedir. Hastalığın yeniden oluşma sıklığı kişinin kendisine bağlıdır. Saçkıran tedavisinde uzmanlar tarafından önerilen ilaçlar hastalığı tedavi etmemekte olup, dökülen saçların yeniden çıkmasını sağlamaktadır. İlaç kullandıktan sora tekrardan saç kıran olmayacağı garantileri yoktur.

Hastalığın en büyük artısı diğer hastalıklar gibi ağrı yapmamasıdır. Yalnızca görüntüsü ile rahatsızlık vermesidir. Saç kıran ile karşılaştığınızda sakin olarak ve hemen kendinize stres yapmadan. Ufak araştırmalar yapmalı ve uzman tarafından yardım almanız gerekmektedir. Şimdilerde internet en özel yardımcımız olup, saçkıran neden olur? Saçlar yeniden çıkar mı? Tekrarlama yüzdesi nedir? Sorularına rahatlıkla cevap bulabilirsiniz.
 
X