• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçınızı Ne Sıklıkta Yıkamalısınız ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

ferday

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
492
3
296
Balıkesir
Her sabah duş almak sağlığımız ve vücudumuz açısından çok faydalıdır.
Peki ya saçlarımız? Saç tipinize bağlı olarak hergün saçınızı yıkamak saçlarınız açısından pek de faydalı değildir. Aslında saçları çok sık yıkamak kurumasına ve elektriklenmesine neden olur.

İşte saçlarımızı yıkama önerileri:

Hergün Yıkamak

İnce telli saçlar ve kısa saçlar için uygundur. İnce telli saçlar genelde uzun süre yıkanmadığında yağlı bir görünüm yaratır. Kısa saç da çabuk yağlanabilir. Sık yıkamaya uygun bir şampuan ve yoğun olmayan bri besleyici seçiniz .

Haftada İki Üç Kere Yıkamak
Uzun, kalın telli ve kıvırcık saçlar. Bu tip saçların özellikle uçları çabuk kuruyabilir.. Bunun nedeni saç derisinin doğal nemlendirici yağlarının saç uçlarına kadar inebilmesi zordur. Şampuanlama arasında bir gün atlamak bu yağların saçı nemlendirebilmesi için imkan verir. Şampuanlama arsındaki günde saçınızı sadece ılık su ile durulayabilir ya da sadece kuruyken şekillendirebilirsiniz. Nemlendirici br şampuan ve besleyici seçmenizde fayda vardır.

Haftada Bir İki Kere Yıkamak

Çok kuru, kimyasal işlem görmüş saçlar. Bu tip saçlar çok kuru ve perma ya da boyadan yıpranmıştır. Bu tip saçları mümkün olduğu kadar az yıkamak ve haftada bir yoğun bakım yapmak gerekmektedir. Kimyasal işlem görmüş saçlar için uygun bir şampuan ve yoğun besleyici kullanmalısınız

Haftada İki Üç Kere Yıkamak
Uzun, kalın telli ve kıvırcık saçlar. Bu tip saçların özellikle uçları çabuk kuruyabilir.. Bunun nedeni saç derisinin doğal nemlendirici yağlarının saç uçlarına kadar inebilmesi zordur. Şampuanlama arasında bir gün atlamak bu yağların saçı nemlendirebilmesi için imkan verir. Şampuanlama arsındaki günde saçınızı sadece ılık su ile durulayabilir ya da sadece kuruyken şekillendirebilirsiniz. Nemlendirici br şampuan ve besleyici seçmenizde fayda vardır.
benım saçlarımda kıvırcık hergun yıkamak bana ıyı gelmez 2 3 gune bı yıkarım bu tıp saclar için şampun seçimi de önemli ben elidor kullanıyorum kremlerınıde cok ıyı gelıo

ya bende hergun ama hergun kesın yıkıyorum 2, gun yıkadıgım zaman saclarım fecı sekılde dokuluyor suan doktor bır sampuan werdı onu kullanıyorum dokulmeyı durdurması ıcın bakalım sonuc ne olacak...:roflol::roflol::roflol:

gün aşırı yıkanmalı,kirli saç dipleri saçın hava almasına engel olduğundan kili saç çok dökülür.............

bence bir gun arayla cok yipratir saci. hatta sampuanlarda bile erkekler icin gun asiri kadinlar icin 2-3 gunde bir yazar. sonucta sampuan icinde de bir suru kimyasal var. bitkisel kullaniyorsaniz sampuaninizi ozaman sorun olmaz herhalde bir gun arayla ama yinede sacin oz yagini kurutur diye dusunuyorum.

ama yağlanan saç dökülür canım,saç diplerinde biriken yağ ve kir saça zarar veriyor.saçı yıkama şekli de çok önemli tabii,saç dipleri parmak uçlarıyla masaj yapılarak yıkanır.asla saçlar çamaşır yıkar gibi ovulmaz ayrıca üç beş şampuan yapmaya da gerek yok bir şampuan bir krem yeterli ve krem sadece uçlara yapılır iyice durulanırsa saç zarar görmez.

ben sacimi 2-3 gunden once yikadigim zaman kup kuru oluyor, tabi sac yapisida onemli bir faktor burda.

haklısın kuru bir saç çok sık yıkandığında daha da kuruyor ben kuru saçlı müşterilerime nemlendiricili şampuan ve kremler öneriyorum,yağlı saçları da kurutmak zararlı onlar yağ dengesini sağlayan şampuanlar kullanmalı,ama kir saça gerçekten çok zarar veriyor.........

valla bayanlar benim saçlarım iki günde bir yağlanıyo..ne yapsam hangi şampuanı kullanırsam kullanim maalesef yağdan kurtulamadım..ikinci günü hemen dipten yağlanmaya başlıyor..bazen evdeysem eğer 3 günde bir yıkıyorum belki tam yağlanırda normale döner diye ama yine aynı....bazen kızıyorum kökünden kestirim bende kurtulayım diyorum ama yok olmuyorr..ömrüm saçıma hizmet etmekle geçti yaaaaa......:((((((((
vayyyyyyy sevgili görümcem naber kızza.s.

dikkat ediyorumda sigara icen insanlarin saclari cok daha hizli yaglaniyor cunku dumanli bir ortam saci kirletiyor. birde loreal bir arastirma yapmis, saci 3 ay boyunca yikamamislar ve sacin kendi yagi saca okadar faydali gelmiski bu deney uzerine butun sampuanlar nemlendiri ozellikli olmaya baslamis. ama yagli saclar herhalde bu nemlendirici sampuanlari fazla kullanmamalimi? bilen varmi acaba?
hava kirliliği saçı çabuk kirletiyor doğru.ve evet canım nemlendiricili şampuanlar yağlı saçlara göre değil.......

iyilik kız sevgili yengecüğümmmmmmm:dance:senden naber şekerim?valla sen beni kötü aıştırdın bu siteye...valla bi girdimi çıkamıyorumm:içelim:öptüm canımmm:1hug:
eğer abin beni boşarsa ahanda bu site yüzünden olcak ha ben de çıkamıyom bi türlüjeyyar:enbuyukkk::roflol:öptüm:1hug:

ben gün aşırı mutlaka yıkıyorum. 2 gün beklemem falan mümkün değil çünkü yağlanır. yazılanları okuyunca bitkisel bir şampuan almaya karar verdim. sonuçta sık yıkamak da saçları kurutup cansızlaştırabilir.

kısa, dalgalı ve kalın telli saçlarımı her gün yıkamak zorundayım..bilmiyorumkismile
çok kırılyo, kendi yağıyla beslenemiyo bu yüzden ama başka yapcak bişi yok..
saçlarıma şekillendirci falan kullnamk zorundayım, e yıkamadan olmuyo ertesi gün..

benim saçlarım da herkesin aksine yağlanmak yerine kuruyor yıkamadıkça. yıkanınca kendine geliyor ancak. o yüzden kuru -yer yer yanıklar- olmasına rağmen her gün ya da gün aşırı mutlaka yıkarım kendine gelir saçlarım.

ne yazarsanınnz yazın benım sacım ıkı gunde bı yıkanacak ucuncu gun kendımle kus gıbıyım

Back