Saçınızı değiştirmeyin; sınav var

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.297
42.836
ÖSYM bu hafta sonu yapılacak YDS öncesi adayları uyardı
Sitene Ekle

Geçtiğimiz temmuz ayında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) öğretmen adayı Pelin Derya Çetinkaya, sınav belgesinde sarı olan saçlarının rengini kahverengiye boyayınca hem 1 yıldır hazırlandığı sınava giremedi hem de başkasının yerine sınava girdiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Genç kadın sahtekâr olmadığını, sadece saçının rengini değiştirdiğini kanıtladı ancak sınava giremedi. İşte ÖSYM bu hafta sonu yapılacak Yabancı Dil Sınavı (YDS) öncesi adayları “güncel fotoğraf” konusunda uyardı.

Nüfus cüzdanın soğuk damga basılı olması gerektiğini vurgulayan ÖSYM, sınav görevlilerinin adayı kolaylıkla tanımaları ve tereddüt oluşmaması için adayların kimlikleri ile sınav belgelerinde kullanılan fotoğraflarının güncel olmasını istedi. Görevlilerin fotoğraf konusunda tereddüde düştükleri durumda adayı sınava almama hakkı olduğuna dikkat çeken ÖSYM, fotoğraflar farklı olunca bu sorunun yaşandığını hatırlattı. ÖSYM, “Adayların sınavda bir hak kaybına uğramamaları, mağduriyet yaşamamaları için sınav kurallarına uygun kimlik belgelerini edinerek sınava girmeleri gerekiyor” açıklamasını yaptı.

HABERTÜRK

Biz saçlarımızı beyazlıyor diyo boyuyoruz onca güzel saçı sen tut sarıya boyu orjanaliten gidiyor , herkes gibi oluyorsun , ne gerek var hem paran gidiyor hem mağdur oluyorsun , çok fazla özentinin sonucu felaket, şu sarı saç olayını anlamadım sarı olunca üst vatandaş mı oluyorsun ?

Biz saçlarımızı beyazlıyor diyo boyuyoruz onca güzel saçı sen tut sarıya boyu orjanaliten gidiyor , herkes gibi oluyorsun , ne gerek var hem paran gidiyor hem mağdur oluyorsun , çok fazla özentinin sonucu felaket, şu sarı saç olayını anlamadım sarı olunca üst vatandaş mı oluyorsun ?
Kızın buradaki sarısı çirkin bir sarı ama ya, olmamış kıza yani.. yoksa sarı candır (yakışana)

sınavlara girerken fotonun güncel olması gerekiyor diye bas bas bağrılıyor. bilemiyorum... on dakikalık iş güncellemek.

Ben bu olayda biraz da bayanın suçu olduğunu düşünüyorum.İsyan ettiği videoyu internetten izlersiniz kendisine ne kadar benzemediğini görebilirsiniz.Fotoğrafta full makyaj+mavi lens+photoshop+açık kızıl renginde saçları var yani bu fotoğrafıyla girmemiş KPSS'ye..Ve sınava ise bambaşka bir tiple gitmiş.Hakikaten de vesikalığına o kadar photoshop yapılmış ki,yüz hatları bile zar zor benziyor.Yapılan yanlış ise şu:Hanfendi sınava alınmamış.Bu gibi durumlarda kişi sınava alınır ve sınıftaki görevli sınavdan sonra dilekçe yazarak durumu okuldaki kurul başkanına iletir.Son kararsa burada verilir.

X