Saç Rengi ve Saç Boyama Saçını kınayla boyayanlar yardım etsin

lala14

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK ♥
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2013
66
3
6
Bursa
Arkadaşlar saçlarım boya ve kahverengi sayyılır biraz daha açığı işte kınayla boyasam nasıl bir renk olur acaba ???

Arkadaşlar saçlarım boya ve kahverengi sayyılır biraz daha açığı işte kınayla boyasam nasıl bir renk olur acaba ???
sakın yapma ha kına yaptınmı üzerine boya tutmuyor eğer bakır kızıl istiyosan boyaylada olur arkadaşım ama sen gençsin tarçın bakır yada syoss 8.7 yap altın karamel yap ama sakın kına yapma o saç ne boyanır nede kuaför bile açamıyor kınalı saçı yapan herkes pişman hele hele hint kınası o kadar saça zararlı ki siyah hint kınasından saçı dökülen arkadaşım var şimdi türlü türlü bakım yapıyor saçına ama gelirmi geri dökülen saç bidaha gelmez yerine yapma canım boşver kınayı saçını mahvedersin

saçı besliyor diye biliyodum ben :S boya tutmaması sorun değil de boyamak istemiyorum işte bide normal kınayla yapıcaktım canım ya dökülürmü ki acaba benimde :SS ://:

kahve saçın üstüne kına yapılırsa koyu kızıl bir renk oluyor. normal yeşil kına kullanırsanız pek zararı olmaz ama hint kınası kullanmayın, o pek kaliteli olmuyor çünkü... bir de unutmayın kına yaptıktan sonra geri dönüşü yok, üstüne boya tutmaz...

yeşil kına kullanıcam boya tutmaması sorun değil dediğim gibi olduğu gibi mi sürücem saçıma zeytinyağı limon vs mi katmam gerekiyor

yeşil kına kullanıcam boya tutmaması sorun değil dediğim gibi olduğu gibi mi sürücem saçıma zeytinyağı limon vs mi katmam gerekiyor

Merhaba

Ben yanan saçlarımı kına ile kurtarmış biri olarak kesinlikle kınayı tavsiye ediyorum. Böyle bir parlaklık böyle bir yumuşaklık yok

Saçları hızlı uzatması hele zaten beni kurtaran şey. Hayalimdeki uzun saçlara kavuşmama ramak kaldı

Detaylı bilgi isterseniz benim açtığım konuya bakabilrsiniz orada aşama aşama saçlarımın fotosunu ve kına tariflerimi paylaşmıştım

Bende 2 aydır saçlarıma kına yapıyorum ve memnunum hatta anneme de yaptık saç dökülmem azaldı diyor (65 yasındadır)
bende sac cok olduğu ıcın dökülmesi rahatsız etmıyorum

saçlarım koyu kahve ve kendı sacım (cok boyadım ama en son kısacık kestırıp uzattım )
boya yapmak ıstemedım ama beyazım baya var
çevreden çok söylendıler sarı yapmam konusunda
beyaz tenliyim ama röfle sonrası saçlarımı yıkarken sarı yerler incelmiş yıpranmış olduğunu hatırlayınca istemedim

kına yapınca bakır golgelı gıbı oldum saçlarımda dalgalı idare ediyoruz

yeşil kına kullanıyorum internetten araştırdığım kadarıyla
sakın aktarlardan hazır yapılmışı var diyenlerden alma
yesıl kına al ve kendın hazırla

içine;

su yerıne
-içtiğiniz çayın deminden kalan suyu dökmeyin biriktirin
-soğan kabuğunu ve bulabılırsenız cevız yaprağını kaynatıyorum

göz kararı;
tuz-şeker-sirke-zeytınyagı- evde badem ve hınt yağıda vardı sacları besledıklerı ıcın onlardan da ekledim

can sıkıcı tarafı 6 saat tutuyorum (ilk basta 4 sa tutmuştum beyazlar tam boyanmadı)

boyadıktan sonra poşete gecırme hava almadığı ıcın terleme yapıyor kına akıyor
onun yerıne eski usul olan
boyama bıtınce gazete kâğıdına sar her yerını üstüne eskı bır eşarp ıle bağla dıkkat et etrafa bulaştırma :)

sonrasında 3-4 kez yıkanıncaya kadar akıyor aksam yattığın yastığın ustune kırlenmesın dıye bırseyler ört
kirlenirsede çıkıyor merak etme ama insan görünce korkuyor :)
1-2 hafta yıkandıkça kına kokuyorsun ben alıştım ama kokuyu sevmeyen olabılıyor

illa ek birşey katılmalı diye bir şey yok aslında ama hem daha iyi bakım yapması için hem de biraz ton farkı yaratmak için çeşitli tarifler var (çay demi, limon, zeytinyağı vb.). arkadaşların bu forumda paylaştığı güzel tarifler var, yukarda da bir arkadaş yazmış kendi uyguladığı tarifi, bir de yine yukardaki AkhyLs arkadaşın da konusu vardı kına ile ilgili, o tarifler yardımcı olur sana...

Merhaba canım,
Yeşil kına saçı besleyen yegane nimettir.Tavsiye ederim.Hint kınası için diyemem bariz saç döktüğü gibi saçları matlaşltırıyor.Ama yeşil kına,başağrısına saç dökülmesine kepeklenmeye iyi geldiği gibi saçıda besliyor.Ben 34 yaşındayım çocujluğumdan beri kına sürerim saçlarıma.13 yıldır eşim kokusunu sevmediği için yapmıyordum ama bu yaz 15 gün annemde kalıp yapıcam.
Kına suyu hazırlarken sana tarifte vereyim.
1 tutam ceviz yaprağı bulabilirsen hem renk olarak harika hemde besleyici oluyor.Ceviz yaprağını bir miktar suda haşla ve soğut.Kınayı özeyeceğin suyun hazır.Saçına sürebilecek kıvamda olması yeterli.Ve sürmeden evvelde içine has zeytinyağı ekledinmi saçlarındaki değişimi görebilirsin.

kınanın patlıcan moru rengi vermesi için ne yapmak gerek?

yada mor renk veren kına satılıyor mu?

sanki öyle duymuştum

Çok teşekkürlerr kızlar dediğiniz gibi yaparım ceviz yaprağı felan bulabilirsem olmadı artık saf suyla yapıcam napayım boyalı saçıma yapıcam ya annem boyalı saçın üzrine tutmaz diyor ama bilmem :S umarım istediğim gibi bakır olur kıpkırmızı felan olmaz koyukumral saçım ve canım senin o konuyuda açıp bakıcam şimdi :) sağolun

kınanın patlıcan moru rengi vermesi için ne yapmak gerek?

yada mor renk veren kına satılıyor mu?

sanki öyle duymuştum

Bol ceviz yapragı haşlarsan yada taze cevizin kabuklarını istedigin rengi tam anlamıyla elde etmesende çok yakınında ton yakalarsın canım

ben sakın yapma derim bnm de çikolata kahve saçlarım kına yüzünden mahfoldu. lush markanın coco rouge rengi kınasını almıştım bir avm den. 1 cm diplerim kestane tüm saçım ise çikolata kahve boya idi. nasıl olacak diye heyecandan resim bile çektim. Yapması hiç kolay değil. ablam yardım ettiği halde saça sürer sürmez kazık gibi oluyor saç. boya gibi uygulaması kolay değil. sağa sola bulaşıyor. streçle sardığım ve oturarak beklediğim halde yağ içinde kaldım . akıp durdu. 5 bucuk saat sonra yıkadım okadar zahmetin üzerine ben müthiş olacak diye beklerken. bakın ne oldu. iğreeeeeeeeçççç. saçım saman gibi yanmış gibi kupkuru cansız sert oldu biryana renkkk ise ben mi beceremedim dicem ama annemin saçını yıllardır ben boyarım kendi saçımıda aradabir boyarım. talimata uygun yaptım. lütfen yardım edin kızlarr bunun üzerine saç boyası tutmazmış ne yapıcam ben uçlar açık çilolata tepem kıpkırmızı dipleri ise koyu kızıl oldu

tamam da canım sen hint kınası kullanmışsın. yeşil kına sağlıklı olan. ben de saçlarımda boya yokken kına kullanıyordum suyuna da çay ceviz yaprağı falan katıyordum gayet sağlıklı ve güzel oluyordu.

Biraz geç olmuş ama aktara gidip yeşil kına al içine 2 damla gliserin ve kıvama gelinceye kafar karanfil suyu ekle saçın hem çikolata kahvesi olur hemde bakımlı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…