• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saçını Evde Boyayanlar, Düzgün ve eşit olarak boyama yönteminiz nedir ?

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
Arkadaşlar ben genelde saçımı evde boyuyorum..ama bu konuda biraz üşengeç ve tembelim..boyayı saçıma şampuan gibi rastgele yayıp öyle bekletiyorum...
ama saçın bir kısmı az boyalı bir kısmı fazla boyalı oluyo..ve bazı yerler daha yıpranmış oluyor özellikle..
altta kalan saçlara hele çok üşeniyorum...

kuaförler gibi saçımın heryerini eşit boyamamın en kolay yöntemi nedir bilen varmı ? yada kolayından da geçtim..eşit boyama yapmayı nasıl sağlarım...?
ayrıntılı olarak anlatırsanız sevinirim...

Son düzenleme:
Ben ilk önce saçımı tarakla ortadan ikiye ayırıp dipleri boyarım yedirmeye özen gösteririm 15 dakika beklerim böyle ,en son uçlara yediririm bu şekilde boyarım sonuç her tarafa en iyi şekilde yedirilmiş boya :CüvCüv:

Ben ilk önce saçımı tarakla ortadan ikiye ayırıp dipleri boyarım yedirmeye özen gösteririm 15 dakika beklerim böyle ,en son uçlara yediririm bu şekilde boyarım sonuç her tarafa en iyi şekilde yedirilmiş boya :CüvCüv:

sağol canım :) esas sormak istediğin dip ve uçlardan ziyade en üstteki saçların altındaki saçlara ulaşmak için napıyorsun canım ?
diyelim ortadan 2 ye ayırdık ilk bakışta görülen en üstteki saçları mı önce boyuyorsun...yoksa üsttekileri ayırıp toplayıp önce alttaki saçları sonra üsttekileri mi boyuyorsun ?

sağol canım :) esas sormak istediğin dip ve uçlardan ziyade en üstteki saçların altındaki saçlara ulaşmak için napıyorsun canım ?
diyelim ortadan 2 ye ayırdık ilk bakışta görülen en üstteki saçları mı önce boyuyorsun...yoksa üsttekileri ayırıp toplayıp önce alttaki saçları sonra üsttekileri mi boyuyorsun ?

İşte canım tarakla teker teker ayırıyorum öyle yediriyorum,mesela ortadan başladım hemen yana ayırıp boyayı yediriyorum öyle öyle yedirilmiş oluyor hem üste hem alta ,diğer taraf içinde aynı işlem

kendine bir adet yumurta sürme fırçası al boyanı genişçe bi kaba dök tutam tutam ayır ve onunla sür diplerde çok işe yarıyo. son olarak da nazikçe taramaya çalış kesinlikle eşit dağılacaktır.ben onu bulamadığım zamanlarda da diş fırçası kulanıyorum o daha da iyi oluyor ama işlem uzun sürüyor

birde boyanın eşit dağılmasını istiyorsan ince uçlu bir tarakla tara saçını böylece eşit dağılmış oluyor boya

ben şampuan gibi bütün saçıma yedirip sonra tarakla iyice tarıyorum böylece boya sürülmemiş yer kalmıyor. ama yıpranma meselesi sürememekten değil, bazı bölgeler yıpranmaya daha elverişli. mesela benim saçlarımın tepeleri ve arka uçları yumuşacık ama ön uçlar rezalet

önce arkadan ve uçlardan başlıyorum.
her türlü boyayı 1 saat bekletirim kafamda.
son 20 dk da tepemi boyarım.
çün beynimden ısı daha çok olduğunda daha açık renk oluyo ve ton açık oluyo.
bide eğer omzunu geçiosa saçın 2 tüp boya alcaksın. boya kafanda çamur gibi olmalı.
bide saç kurutma makinasıyla yıkaadan önce 5 dk falan tut ki uçları kurusun emsin boyayı.

ben evde boyarken enseden başlıyorum boyamaya çünkü özellikle açık tonlarda üstten başlayınca o bölge daha çok açılıyor

saçalarımı topluyorum enseden başlayarak tutam tutam boyuyorum ton farkıda olacaksa tutamlar arasında oluyor

denemeni tavsiye ederim

ben boyayı bır kaba bosaltırım bya fırcasıylaboyarım kuaforler gıbı tutam tutam ayırırım once ucları boayrım karamel boaydıgım ıcın dıpler heen tutuyor boyayı once ucları boyarım o nedenle, sonra dıpelrı boyarım 50 dk bekletırım

Boyan yetmiyordur bence.fazla al boyayı, heryerini bula :) öyle fırça tarak fln uğraşmıyorum ben hiç.parmaklarımla diplere şampuanlar gibi yedirip sonra kalanına sürüyorum saçımın.

Back
X