• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama saçını bulaşık deterjanıyla açmayı deneyenler :D

o da bişey mi? ben küçükken arkadaşlarımın aklına uyup çamaşır deterjanıyla yıkamştım. neymiş yumuşak oluyomuş.:27::27::27::27::27:

benim arkadaşım çamaşır deterjanıyla açmıştı saçını :53: onca yapma dememize rağmen dinlemeyip yaptı saçları evet açıldı rengi aktı ama hem suratının bi kısmı alerji oldu hemde saçları çok matlaştı ve cansızlaştı

saçını açmak istiyosan boyasana. o deterjanları elimize bile sürmememiz eldiven kullanmamz gerekiyoken sen saçına sürüyosun. kıyma saçlarına:27:

bişey olmadı kızlar ya açılsın azcık yıkamıcam bidaha koyu olduğu için boya tutmuyoki deterjan bişey yapmadı yumuşacık oldu saçlarım kalın telli ondan olblr

Alemsin Merve. :)

Bende yıkadım kızlar ve saç rengini baya açıldı.
Ne alerji oldum ne de saçım yıprandı.

kızlar bulaşık deterjanları ele bile çok zarar veriyor kurutuyor içindeki yoğun kimyasallar dikkat etmek lazım saçın rengi aksın derken saçınızdan olmayın deterjanların içinde çok yoğun kimyasallar var ve alerji yapar saçlarınızı kurutur aman dikkat edin benim bildiğim kepek şampuanıyla rengi akıtmak daha sağlıklı gibi kızlar :7:

Zararı var mı yok mu...
Şampuanlar da çok kimyasal maddeleri içerir, parabenler doludur.
Sabunlar...
Hele boyalar, saç açıcılar...
Herşey işte.
Ama ne yapalım, bu kimyasal madeleri hayıtımızın vazgeçilmeleri oldular.
..............
Ben kullandım, gözde görünür bir zararı yoktur.
Merve de kullandı, kendiside benim dediklerime katılıyor.
Artık ne diyelim... Bizden söylemesi

ben kullandım kullanmamak size kalmış saçlarınız yıpranırsa sonra bizden bilmeyin ya konu nasıl siliniyor silcem bu konuyu ben

Zararı var mı yok mu...
Şampuanlar da çok kimyasal maddeleri içerir, parabenler doludur.
Sabunlar...
Hele boyalar, saç açıcılar...
Herşey işte.
Ama ne yapalım, bu kimyasal madeleri hayıtımızın vazgeçilmeleri oldular.
..............
Ben kullandım, gözde görünür bir zararı yoktur.
Merve de kullandı, kendiside benim dediklerime katılıyor.
Artık ne diyelim... Bizden söylemesi

canım şampuanların içindeki kimyasallarla bulaşık deterjanını kıyaslama bile.çok kuvvetli yağ sökücü maddeler var içinde.benim bir kere gözüme sıçramıştı az kalsın kör oluyordum ama şampuan gözümüze geldiğinde bir sorun olmuyor.iyi ki zehirlenmemişsiniz.bunlarla uğraşıp sağlığınızı tehlikeye atacağınıza doğru düzgün bir boya açıcı vs bir şey yapın bence

gerçekten açıyo inanamıyorum zararlıysa zararlı umrumda degil zaten olabilicek en berbat haldeydi açılsında nolursa olsun!

canım şampuanların içindeki kimyasallarla bulaşık deterjanını kıyaslama bile.çok kuvvetli yağ sökücü maddeler var içinde.benim bir kere gözüme sıçramıştı az kalsın kör oluyordum ama şampuan gözümüze geldiğinde bir sorun olmuyor.iyi ki zehirlenmemişsiniz.bunlarla uğraşıp sağlığınızı tehlikeye atacağınıza doğru düzgün bir boya açıcı vs bir şey yapın bence

Uyarı için teşekkür ederim ama bulaşık deterjanı içmedim ki zehirleneyim,canım.
Ve şampuan içerisinde de "yağ sökücü" bulunduğunu bildirmek isterim. Saç açıcıyı bulaşık deterjanı ile kıyaslamıyorum bile. Açıcılar içerinde öyle maddeler var ki saç içerindeki bütün pigmenti söküp atıyor. Saç açıcıyı gözünüze kaçarsa "az kalsa kör oluyordum" değil, kör olmanız ihtimali çok yüksektir. Ayrıca bulaşık deterjanla ellerimizle temas ediyoruz birşey olmuyor. Saç acıcıyı yanlışlıkta elle geldiyse acıdan yerinde duramıyoruz ve deydi yeri bem beyaz oluyor ve su toplanıyor. Ben bu daha zararlı, diğeri daha az zararlı olduğunu tartışmak istemiyorum. Herşeyin bir zararı vardı.
Bu bulaşık deterjanı olayını bir usta küafor tarafından internette yayınlanmış. Zararı olsaydı adam bulaşık deterjanı kullanın demezdi tam aksine " saçınız koyuysa, boya kullanmadan önce saçınızı açıcıyla açın" derdi.
Cildim çok hasas, açıcıyla saçımı açtıramıyorum, o acıya dayanamıyorum ben.
Bulaşık deterjanı bir kez kullandım, alerji olmadım, zehirlenmedim, kör kalmadım, saçım bir kaç ton açıldı.
Siz yapın demiyorum, herkez yaptıklarından sorumludur.

Son düzenleme:
kesinlikle ya admin kapatsın bu konuyu rica ediyorum silsin bişey olur alerji olursunuz sorumlusu biz değiliz sonuçta hepsi zararlı en iyisi saçı boyamamak hiç bi şekilde

Back