Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sevdalıları ha :) Ben sevdalısıyım o zaman :)
5 yıldır kına yapıyorum. Saçımın kendi rengi koyu kestane. Üstüne kına yakılınca oda içinde siyah, güneş ışığında kırmızı ışıltılı bir renk oluyor. Saçıma direnç verdi ve uzamasını sağladı. Sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım
peki sagda solda okudum gozume carptı,kımı kınatası koyuyormus,kımı zeytınyagı,sogan kabugu suyu,limon,kırmızı sarap,cevız yapragı felan fılan bunlar dogrumu bır bılgın varmı yada denedınmı cnm ?
YADA DENEYEN ARKADASLAR VARSA SONUCLARI PAYLASSINLAR OLUMLU YADA OLUMSUZhepımıze faydalı bu bılgıler
![]()
benım saclarım dogal kızıl resımde goruldugu gıbı ben bu zamaana kadar saclarıma kesınle boya surmedım sadece 24 yasındayım bu zamana kadar 2 kere kına yaptım çunku dıplerım gıderek acılıyor saçlarımın ucu koyu kızıl dıplerı acık bende uclarıma eşıtlemek ıcın kına yaptım çokta memnun kaldım kına yaparken ıçıne yogurt yumurta sarıcı zeytınyağ ve bayat cay suyu koyuyorum 2 saat dınlenıkten sonra gece yatarken saclarıma suruyorum sabah yıkıyrum harıka tutuyor attes kızılı oluyor ayrıca sacmı beslıyo dokmeyı durduruyor basındakı agırıyı azaltıyor basın hafıflenıyor: maşallah banaz nazar:
Evet bahsettiklerinden denediklerim oldu. 5 yıl içerisinde kına tarifim zaman zaman değişti. Geçen yıl kına karışımını bir gün önceden hazırlayıp bekletmenin daha iyi sonuç verdiğini okudum mesela. En son yaptığım kına karışımı:
Toz kınaya üç adet limon sıktım. Sıcak su yardımıyla karıştırdım. Bir gün bekledi
Ertesi gün başıma yapacağım zaman az miktar zeytinyağı koydum. Güzel sonuç verdi
Diğer yazdıklarından da kına taşı kullandığımı hatırlıyorum. Siyah olmuştu. Koyu renk istiyorsan kullanabilirsin, aktarlarda bulunuyor
Fakat hammaddesi nedir zararlı mı değil mi bilemedim, zira kokusu pek doğal birşey gibi kokmuyordu
bende 27 yaşındayım ve hiç boya sürmedim saçıma ama son günlerde saçlarım çok mat görünüyor gözüme canlı parlak görünmesini istiyorum hemde beyazlarım çıkmaya başladı aralarda 3/5 tel bile olsa beyazlarım var ... yinede hiç bir şekilde boya kullanmak istemiyorum kuaförlerin tüm ısrar çabalarına rağmen direniyorum... kına karışımını en yakın zamanda deniycem ... de nasıl sürücem onu saça nasıl yediricem birde benim saçlarım belime yakın nekadar kına kullanmam gerekir ...
ben koyu olmasını ıstemıyorum rengın,boyle bırazdaha acık olsun rengı koyu turuncu gıbı meselaolmazmı
![]()
Merhaba kızlar ben kına kullanmadım fakat annem yıllarca saçlarına kına yakardı
Kendi tarifine göre uygulardı kınayı ve harika bir kızıl elde ederdi
Kendi koyu kumral saçları üzerine uygulardı kınayı
Daha önce annemin ağzından tarifi Kına Tarifleri adlı konuya yazmıştım buraya da aynen kopyalayayım
Birkaç kaşık zeytinyağı
Yarım çay bardağı kırmızı şarap
Bir avuç ceviz yaprağı
1 çay bardağı demli çay (demlerken soğan kabuğu -en dış kırmızı kabuğu- ekliomuş)
Birkaç tane kuru karanfil
Kınaya hiç su eklemiyor,malzemelerdeki çay ve zeytinyağıyla karıyormuş
Artık beyazları çıkmaya başladığı için kına kullanamıyor
daha ne olsun maşallahkeske bende sacımı hıc boyatmamıs olsaydım :44: