Saç Rengi ve Saç Boyama Saçına kına yakanlar ve doğal boya önerileriniz için toplanalım

oz_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2011
328
1
46
Antalya
en ıyı kına kurlerı,en ıyı kına cesıtlerı,kına magdurları,kına sevdalıları

benden baska sacına kına yakan yok galıba :1: ben sadece kına yakıyorum hafıf kızılımsı turumcumsu cok parlak koyu bır renk cekıyor 3 aydır kına yakıyorum saglık sebebınden dolayı :40:

5 yıldır kına yapıyorum. Saçımın kendi rengi koyu kestane. Üstüne kına yakılınca oda içinde siyah, güneş ışığında kırmızı ışıltılı bir renk oluyor. Saçıma direnç verdi ve uzamasını sağladı. Sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım

5 yıldır kına yapıyorum. Saçımın kendi rengi koyu kestane. Üstüne kına yakılınca oda içinde siyah, güneş ışığında kırmızı ışıltılı bir renk oluyor. Saçıma direnç verdi ve uzamasını sağladı. Sormak istediğiniz birşey olursa yardımcı olmaya çalışırım

baya sevdalıymıssın mavıkus 5 yıl gercekten tutkulu bır sure ben daha 3 aydır yakıyorum ama sacıma ıyı geldıgını hıssedıyorum sana katılıyorum :34: senın sacında beyaz varmı pekı benım beyazlar var aralarda zor kapanıyor :18:

Var canım beyazlarım. İlk kez kına yedikleri zaman diplerdekiler bakır rengi oluyor. Aşağıya doğru uzayıp ikinci ve üçüncü kınayı yediklerinde saç rengime yaklaşıyorlar

peki sagda solda okudum gozume carptı,kımı kınatası koyuyormus,kımı zeytınyagı,sogan kabugu suyu,limon,kırmızı sarap,cevız yapragı felan fılan bunlar dogrumu bır bılgın varmı yada denedınmı cnm ?
YADA DENEYEN ARKADASLAR VARSA SONUCLARI PAYLASSINLAR OLUMLU YADA OLUMSUZ :34: hepımıze faydalı bu bılgıler :52:

benım saclarım dogal kızıl resımde goruldugu gıbı ben bu zamaana kadar saclarıma kesınle boya surmedım sadece 24 yasındayım bu zamana kadar 2 kere kına yaptım çunku dıplerım gıderek acılıyor saçlarımın ucu koyu kızıl dıplerı acık bende uclarıma eşıtlemek ıcın kına yaptım çokta memnun kaldım kına yaparken ıçıne yogurt yumurta sarıcı zeytınyağ ve bayat cay suyu koyuyorum 2 saat dınlenıkten sonra gece yatarken saclarıma suruyorum sabah yıkıyrum harıka tutuyor attes kızılı oluyor ayrıca sacmı beslıyo dokmeyı durduruyor basındakı agırıyı azaltıyor basın hafıflenıyor :3::33:: maşallah banaz nazar:

peki sagda solda okudum gozume carptı,kımı kınatası koyuyormus,kımı zeytınyagı,sogan kabugu suyu,limon,kırmızı sarap,cevız yapragı felan fılan bunlar dogrumu bır bılgın varmı yada denedınmı cnm ?
YADA DENEYEN ARKADASLAR VARSA SONUCLARI PAYLASSINLAR OLUMLU YADA OLUMSUZ :34: hepımıze faydalı bu bılgıler :52:

şimdi şarap bir kere yanlış olur kınanın dınımızde çok büyük bir yeri vardırı helal şeye haram katılmaz arkadaşlar kınaya şarap olmaz tutmaz yazık şarap olmaz ben yazdım zaten ıcıne neler konuldugununa şaclarımıdan bellı zaten :) :1:

Evet bahsettiklerinden denediklerim oldu. 5 yıl içerisinde kına tarifim zaman zaman değişti. Geçen yıl kına karışımını bir gün önceden hazırlayıp bekletmenin daha iyi sonuç verdiğini okudum mesela. En son yaptığım kına karışımı:

Toz kınaya üç adet limon sıktım. Sıcak su yardımıyla karıştırdım. Bir gün bekledi
Ertesi gün başıma yapacağım zaman az miktar zeytinyağı koydum. Güzel sonuç verdi

Diğer yazdıklarından da kına taşı kullandığımı hatırlıyorum. Siyah olmuştu. Koyu renk istiyorsan kullanabilirsin, aktarlarda bulunuyor
Fakat hammaddesi nedir zararlı mı değil mi bilemedim, zira kokusu pek doğal birşey gibi kokmuyordu

Bunun dışında: aktarlarda hazır kına karışımları oluyor. Fakat Hint kınası değil. Yeşil toz kına ve kınayla karılmak üzere hazırlanmış bitkiler. Onlardan da üzerinde "kızıl" yazanını kullandım üç dört defa, gayet güzel oldu

Bitkiler çok karışık şekildeydi ama farkedebildiğim kadarıyla ceviz yaprağı, soğan kabuğu, ısırganı ayırt edebildim

benım saclarım dogal kızıl resımde goruldugu gıbı ben bu zamaana kadar saclarıma kesınle boya surmedım sadece 24 yasındayım bu zamana kadar 2 kere kına yaptım çunku dıplerım gıderek acılıyor saçlarımın ucu koyu kızıl dıplerı acık bende uclarıma eşıtlemek ıcın kına yaptım çokta memnun kaldım kına yaparken ıçıne yogurt yumurta sarıcı zeytınyağ ve bayat cay suyu koyuyorum 2 saat dınlenıkten sonra gece yatarken saclarıma suruyorum sabah yıkıyrum harıka tutuyor attes kızılı oluyor ayrıca sacmı beslıyo dokmeyı durduruyor basındakı agırıyı azaltıyor basın hafıflenıyor :3::33:: maşallah banaz nazar:

daha ne olsun maşallah :52: keske bende sacımı hıc boyatmamıs olsaydım :44:

Evet bahsettiklerinden denediklerim oldu. 5 yıl içerisinde kına tarifim zaman zaman değişti. Geçen yıl kına karışımını bir gün önceden hazırlayıp bekletmenin daha iyi sonuç verdiğini okudum mesela. En son yaptığım kına karışımı:

Toz kınaya üç adet limon sıktım. Sıcak su yardımıyla karıştırdım. Bir gün bekledi
Ertesi gün başıma yapacağım zaman az miktar zeytinyağı koydum. Güzel sonuç verdi

Diğer yazdıklarından da kına taşı kullandığımı hatırlıyorum. Siyah olmuştu. Koyu renk istiyorsan kullanabilirsin, aktarlarda bulunuyor
Fakat hammaddesi nedir zararlı mı değil mi bilemedim, zira kokusu pek doğal birşey gibi kokmuyordu

ben koyu olmasını ıstemıyorum rengın,boyle bırazdaha acık olsun rengı koyu turuncu gıbı mesela :1: olmazmı :53:

bende 27 yaşındayım ve hiç boya sürmedim saçıma ama son günlerde saçlarım çok mat görünüyor gözüme canlı parlak görünmesini istiyorum hemde beyazlarım çıkmaya başladı aralarda 3/5 tel bile olsa beyazlarım var ... yinede hiç bir şekilde boya kullanmak istemiyorum kuaförlerin tüm ısrar çabalarına rağmen direniyorum... kına karışımını en yakın zamanda deniycem ... de nasıl sürücem onu saça nasıl yediricem birde benim saçlarım belime yakın nekadar kına kullanmam gerekir ...

bende 27 yaşındayım ve hiç boya sürmedim saçıma ama son günlerde saçlarım çok mat görünüyor gözüme canlı parlak görünmesini istiyorum hemde beyazlarım çıkmaya başladı aralarda 3/5 tel bile olsa beyazlarım var ... yinede hiç bir şekilde boya kullanmak istemiyorum kuaförlerin tüm ısrar çabalarına rağmen direniyorum... kına karışımını en yakın zamanda deniycem ... de nasıl sürücem onu saça nasıl yediricem birde benim saçlarım belime yakın nekadar kına kullanmam gerekir ...

Boya sürme bence de. Saçını ayırıp aralara sür, önce dip kısımlarını kapat. Sonra aşağıya doğru kalan kınayı sür. Ben böyle yapıyorum en azından. 300 gr kadar yeterli olur. Biraz artarsa buzdolabında saklanıyor atma bir poşete koy buzluğa koyuver

ben koyu olmasını ıstemıyorum rengın,boyle bırazdaha acık olsun rengı koyu turuncu gıbı mesela :1: olmazmı :53:

Saçının kendi rengi nedir? Benim kendi saçım koyu, bu yüzden kınada koyu renk elde ediyorum. Sarışın veya kızılsan elde edersin turuncuyu. Kına asla saçının rengini açmayacaktır. Çünkü kimyasal boyalardan farklı olarak kendi saçının rengiyle birleşir

Merhaba kızlar ben kına kullanmadım fakat annem yıllarca saçlarına kına yakardı
Kendi tarifine göre uygulardı kınayı ve harika bir kızıl elde ederdi
Kendi koyu kumral saçları üzerine uygulardı kınayı
Daha önce annemin ağzından tarifi Kına Tarifleri adlı konuya yazmıştım buraya da aynen kopyalayayım

Birkaç kaşık zeytinyağı
Yarım çay bardağı kırmızı şarap
Bir avuç ceviz yaprağı
1 çay bardağı demli çay (demlerken soğan kabuğu -en dış kırmızı kabuğu- ekliomuş)
Birkaç tane kuru karanfil

Kınaya hiç su eklemiyor,malzemelerdeki çay ve zeytinyağıyla karıyormuş
Artık beyazları çıkmaya başladığı için kına kullanamıyor

Merhaba kızlar ben kına kullanmadım fakat annem yıllarca saçlarına kına yakardı
Kendi tarifine göre uygulardı kınayı ve harika bir kızıl elde ederdi
Kendi koyu kumral saçları üzerine uygulardı kınayı
Daha önce annemin ağzından tarifi Kına Tarifleri adlı konuya yazmıştım buraya da aynen kopyalayayım

Birkaç kaşık zeytinyağı
Yarım çay bardağı kırmızı şarap
Bir avuç ceviz yaprağı
1 çay bardağı demli çay (demlerken soğan kabuğu -en dış kırmızı kabuğu- ekliomuş)
Birkaç tane kuru karanfil

Kınaya hiç su eklemiyor,malzemelerdeki çay ve zeytinyağıyla karıyormuş
Artık beyazları çıkmaya başladığı için kına kullanamıyor

Teşekkür ederiz güzel bir tarife benziyor. Ben de karanfilin eklendiğini duymuştum ama henüz uygulamamıştım, bir sonrakine yapayım

daha ne olsun maşallah :52: keske bende sacımı hıc boyatmamıs olsaydım :44:

işte kızlar erken yaşta kapılıp gidiyorlar erken yasta saclarını boyuyorlar yası 30 geldımı aaa saclarımın dıplerı beyaz beyaz cıkıyor dıyorlar :) ben anlamıyorum y bu saclarını neden boya surerler kına varken :P saka tabıkıde evet sonradan ınsan pısman oluyor ya ama onumuzdekı sacların durma bakıcaksın geerekırse boya surmemeye calıscaksın tabı :):3:

Back
X