• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Saçımı kestiricem ama kuaföre gitmeden halletmem gereken bir sorun var!

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

HcRt_

♥uNutuLmu$muyduM ?
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
653
5
116
Kocaeli
Kızlar merhaba benim bir sorunum var o da şu. Şimdi ben baya belimde olan uzun saçlarımı uçlarından bi 5 cm falan kestiricem fakat, bazı kuaförler saç uçlarını öyle bir kesiyor ki uçlarda dümdüz bir görünüm ve kalın bir görüntü oluşuyor resim ekliyorum;
duz-sac-bakimi.jpg

işte uçlar böyle çok kaba görünüyor ve ben bu görüntüden hiç hoşlanmıyorum. :20:

Benim isteğim uçların şöyle olması;
2012-Sa%C3%A7-Modelleri-3.jpg

Yani uçlarda daha ince ve zarif bir görünüm ve makas izi yok...

Şimdiiiii işin en zor kısmı kuaföre bunu anlatmak. Anlamıyorlar bir türlü defalarca dümdüz kestiler saçımı anlatmama rağmen. Bu isteğimi nasıl anlatıcam, acaba makasla ilgili bir durum mu, ustura kullanması mı gerekiyor benim istediğim model için?

Eğer saçın ince telliyse ve çok gür değilse düz kestirsen bile 1. resimdeki gibi görünmez.
2. resim sanırım V şeklinde kesilmiş belki katta vardır ama dediğim gibi V şeklinde kestirmek istiyorum dersen 2. resimdeki gibi olur.Bir kaç tane de kat attırırsın bu arada kuaförüne saçımı kısaltmayın şekil verin de çünkü V şeklinde kısalmış gibi oluyor saç...

Son düzenleme:
o 1. resimdeki makas izi oluyor, makasla kesilince oluşuyor, çoğu kişi de kendisi istiyor makas izini zaten. o da bir moda.
sizin ustura veya jiletle kestirmeniz lazım. o şekilde de 2. resim ortaya çıkar.

2. fotoğraftaki saç dikkatli bakarsanız düz bir kesim değil katları var bu yüzden uçlara doğru incelmiş ve V biçiminde kesilmiş. Kuaföre uçları v biçiminde kesin fakat kat vermeyin dersiniz istediğiniz kesimi (kuaförünüz düzgünse) elde edersiniz.

Back