• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Saçıma Kına Yaktırıcam Ama Emin Olamıyorum

Felix_Felicis

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2011
4.514
7.490
358
Merhaba kızlar. Saçlarım çok yıprandı, beslesin diye kına yakmayı planlıyorum ama emin olamıyorum rengi konusunda.
Saç rengim bakır-turuncu-kumral karışımı bişey. Ben de ne olduğunu bilmiyorum, kuaförüme sordum bakır gibi dedi. Kahverengi değil, çevremdekiler turuncu gibi diyo daha çok. Sarı-turuncu-kızıl-açık kahve renklerinde saç tellerim var :D

Saç rengim böyle olunca kına yakıp yakmamak konusunda kararsız kaldım. Yaksam aşırı turuncu olur mu, ya da eski renine göre çok farklı bi renk olur mu?
yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum.

Kınayı ceviz yaprağı suyu ile kararsan ya da kına taşı katarsan hem koyu olur hem parlar. Ama kına geri dönüşü olmayan bir yoldur. Aynı saç teli üzerinde..

Sizin saçlarınızın üzerine daha turuncumsu bir renk tutar diye düşünüyorum. Bende kına kullanıyorum tavsiyede ederim çok yumuşak oluyor saçlar bayada bakım yapıo:16:

Eğer ikilemdeysen yapma. Kızılı sevmiyorsan yapma. Kına taşı çivit gibi şeyler koyuluk veriri ama onlar akar. Kına akmaz, sonuçta geriye kızıl kalır. Ben renk değişikliğinden hoşlanan bir insan değilim ve kendime en çok yakıştırdığım renk kızıl. Kızıl boya da akıp gittiği ve saçı zamanla yıprattığı için kına tercih ediyorum

Bakım açısından da faydasını görüyorum. Dediğim gibi emin olmadan yapılacak birşey değil. Hele ki saçının rengini açmaya çalışırsan sonradan yıpratırsın

kararsızsan yapma derim.saçını beslemek için başka yöntemler bulabilirsin. bende şu an kına var çok pişmanım.üstüne boya yaptım.boya tuttu ama çok çabuk akıyor ve altından yine kınanın rengi çkıyor. beslemesine besliyor ama öyle aman aman bi durumu yok.

arkadaşlar renksiz kınalar varmış saç için bilen varmı nedir nerdedir markası filan saçımı beslemek için isdiyorum boyama için değil saçım çikolata kahve rengi zaten memnunum ama bu beslemek için boyasız kına nerde bulunur :26::26::26:

Renksiz kına diye sinameki ye diyorlar, yani Cassia Obovata bitkisine. Sinamekiyle bakım yapabilirsin, kına gibi güçlendiriyor fakat kalıcı bir rengi yok. Çok az sarı renk bırakıyor

Çok düşünmen lazım.Kınanın geri dönüşü olmuyor genelde boyalarda tutmuyor ya da hemen akıyor.Bunu göze almalısın.Bence yapma :)

teşekkür ederim hepinize. :)

hadi ya, daha turuncu olursa alay konusu olurum artık çevremde. :D

haklısınız geri dönüşü olmuyor kınada, o zaman yağlara devam edeyim. beğenmediğim bi renk olursa iyice moralim bozulur. saç rengimle oynamam sonra zaten, daha da cansızlaşmasın saçım.:D

o sinemakiyi kullandım ben, ama çok kötü kokuyo ya. çıkmıyo da saçtan. evet bakım yapıyo ama kokusu kolay kolay geçmiyo. ben içine bemiks ampülde katmıştım, belki o da kokusunu kuvvetlendirmiştir. ama sonuç olarak kötü kokuyo. ben bıraktıktan 2 ay sonra falan çıkmıştı tamamen saçımdan.

yine badem yağıyla zeytin yağına kaldık desenize. :D

peki böyle saçı hem çok besleyen ama renk vermeyen uygulamalar var mı? yağlar ve sinemaki dışında, kına gibi?

ben şampuanım içine bir tatlı kaşığı bal atıp kullanmıştım. yumuşacık yapıyor saçları.önerilir :34::34:

teşekkür ederim hepinize. :)

hadi ya, daha turuncu olursa alay konusu olurum artık çevremde. :D

haklısınız geri dönüşü olmuyor kınada, o zaman yağlara devam edeyim. beğenmediğim bi renk olursa iyice moralim bozulur. saç rengimle oynamam sonra zaten, daha da cansızlaşmasın saçım.:D

o sinemakiyi kullandım ben, ama çok kötü kokuyo ya. çıkmıyo da saçtan. evet bakım yapıyo ama kokusu kolay kolay geçmiyo. ben içine bemiks ampülde katmıştım, belki o da kokusunu kuvvetlendirmiştir. ama sonuç olarak kötü kokuyo. ben bıraktıktan 2 ay sonra falan çıkmıştı tamamen saçımdan.

yine badem yağıyla zeytin yağına kaldık desenize. :D

peki böyle saçı hem çok besleyen ama renk vermeyen uygulamalar var mı? yağlar ve sinemaki dışında, kına gibi?

Ya sinamekini dün ben yaptım bemiksle karıştırıp çok kokmadı yıkayınca çıktı hemen saçımdan:26: Renk vermeyen mükemmel bir bakım var aslnda ama sinamekine katlanamayan onu hiç yapamaz aylarca kokuyor çünkü. sarımsak bakımı bu mükemmel y:13:pıyor saçları ama tahammül edilemez kokusu var. Bal maskesi yapabilrsin saçlarına yumuşacık yapıyor. Zeytinyağı ve balı karıştırıp sür saçlarına streç filmle sar bi kaç saat beklet mükemmel oluor:16:

3 sene önce ben yapmıstım ama sonra pisman oldum, sıkılınca geri dönüsü olmuyor. Bence sonradan pisman olcaksın baska seylere heves edeceksin ama iş işten geçmiş olacak. Çok heves ediyorsan kızılımsı bir renge boya sonra değiştirirsin. =)

Şampuanla balı denicem teşekkür ederim:71:

Ya sinamekini dün ben yaptım bemiksle karıştırıp çok kokmadı yıkayınca çıktı hemen saçımdan:26: Renk vermeyen mükemmel bir bakım var aslnda ama sinamekine katlanamayan onu hiç yapamaz aylarca kokuyor çünkü. sarımsak bakımı bu mükemmel y:13:pıyor saçları ama tahammül edilemez kokusu var. Bal maskesi yapabilrsin saçlarına yumuşacık yapıyor. Zeytinyağı ve balı karıştırıp sür saçlarına streç filmle sar bi kaç saat beklet mükemmel oluor:16:

peki zeytinyağı ve bal oranları ne kadar? :)

isyeeeean, yok yok kızıl renk gibi bi hevesim yok, benim turunculuğum yetiyor bana :D

Back