Merhaba Kızlar.
Bir çoğumuzun son dönemdeki en büyük problemlerinden biri saçımızın uzamaması,yıpranmış olması ve çok dökülmesi.
Kuaförlere onca para vermemize rağmen, kuaföre uğramadığımızdaki o bakımsız ve sağlıksız görüntü.
Ben çok uzun yıllar kuaförlere deli paralar harcadım.Hem bakımı,hem boyası,kesimi derken bugüne geldim.Son 2-3 yıldır kuaföre sık gitmiyorum.
Bakımını kendimi yapıyorum.Sadece özel günlerde çok mecbur kaldığımda kuaföre elletiyorum saçımı.
Öncelikle şunu söyleyebilirimki; saçınızı kimyasaldan uzak tutucaksınız.
Bakım kremi,saç spreyi,güçlendirici,keratin...... gibi üzerinde ne kadar doğal yazarsa yazsın bunlardan uzak durucaksınız.
Çok elzem değilse,beyazlarınız yoksa saçınızı keyfiyetten boyatıyosanız hemen buna son verin derim.Son 1 yıldır saçımı boyamıyorum ve uzamasının en büyük sebebi de bu!
Benim haftada 2 kez yaptığım bir bakım kürü var.Bunu deneyerek kendim buldum çokta memnunum.
Size diğer topiclerdeki gibi 10 cm uzadı,20 cm uzadı diyemem çünkü ölçmüyorum; bu işin diğer bir yanı da psikolojik.Sürekli uzadı mı uzamadı mı diye cm,cm ölçmeye kalkarsanız bu iş yaş.Kendi haline bırakacaksınız saçı.
Yarım şişe Hint Yağı
Yarım şişe Badem Yağı
Çeyrek şişe Argan yağı
Bunları spreyli bir şişeye doldurun ve çalkalayın. Yapabiliyosanız duşa girmeden 5-6 saat önce bu karışımdan saçınıza yeterli olacak kadar püskürtün ve masajla yedirin.(Tamamını değil,yukarıda bahsettiğim ölçülerdeki karışım size en az 6-7 sefer yeterlidir.)
Eski bir tülbentle saçınızı sarın ve o şekilde vakit geçirin.
Eğer imkanınız varsa gece yatarken yapın ve sabah kalkıp duş alın.
Ben bu yağlı karışımı saçımdan temizlemek için Dalan Sabunlarının bir şampuanı var Yeşil Şeffaf bir şişede
D'olive Şampuan diye.
Bunu kullanıyorum.Eğer saçlarınız çok karmaşaık değilse,Kremsiz açılmama gibi bir durumu yoksa Saç kremi kullanmayın derim.
Saç kremi saçı son derece kıran ve zarar veren bir kimyasal.Ama illa kullanmanız gerekliyse yine bu D2Olive'in saç kremi var bunu kullanmanızı tavsiye ederim.
(Bu yağlı karışımdan sonra Saç kremini kullanmanıza gerek kalmayacak emin olun).
Bu kürü haftada 1 defa yapmanız yeterli.
Bir diğer boyutuda bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine yabancı patentli bir şampuan aldım.Heryerde bulunur mu emin değilim ama ben büyük bir kozmetik deposundan temin ettim.
İsmi
DAX Plus 1-One diye geçiyor. Fiyatı 7.50 TL idi daha geçen hafta aldım.
Resimlerini yükleyeceğim zaten mesajımın sonuna.
Umarım işinize yarar.Ben saçımda ciddi değişim ve uzama farkediyorum ki benim saçım son 2 yıldır küsmüş durumdaydı 1 cm bile uzamadığı zamanları bilirim.
İşinize yaraması dileğimle, sevgiler...
Eki Görüntüle 418412
Eki Görüntüle 418413