Saç Rengi ve Saç Boyama saça kına yakmak ?

deeerrryyyaaa

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2016
20
2
27
arkadaşlar benim saçım siyaha yakın kahve bugüne kadar hiç boyamadım. Kına yakmak istiyorum açık kahve olması için içine ne koymalıyım? direk yaksam rengi çıkar mı?

Kınanin rengi ile oynanamaz. Saçın siyaha yakın ise kahve tonları yakalarsn güneşte kızılımsı parlar ama hayal ettiğin gibi açık kahve ton yakalayamazsın canım. Bir kuaför olarak söylüyorum bunu iyi dusun kına yaparken saçına. Saçını bir kere bile boyama işlemine alistirirsan başka renkler de istersin o zaman da zor geçersin başka renge çünkü saçtan en zor akıntılan boya kınadır... ama dediğim gibi sadece kına yaparım kimayasala girmem diyorsan da öyle çok sevimli renkler elde edemezsin

Ben kapalıyım ve saçımın dökülmesinden şikayetçi olarak 2 ay önce kına koydum saçıma kınayı annem hazırladı demlenmiş çay ile yaptı ve rengi çok güzel çıktı başlarda çok kızıl geldi ama iki üç yikamadan sonra çok güzel bir rengi olmuştu.

saçın ne renkti ?

Ve şunu da eklemem gerekirse ana saç rengine göre kınanın rengi farklı tutar ama yine de kataloglarda görülen kimyasal boyalı saçlara benzemez rengi :)

boyamayı düşünmüyorum zaten saça çok faydalıymış benim saçım çok azda

boyamayı düşünmüyorum zaten saça çok faydalıymış benim saçım çok azda
Tamam o zaman kına yapabilirsin ama öyle çok farklı bisey bekleme kına sonuçta ... ama koyu tonlarda kahve yakalarsn güneşte çok güzel parlama yapar. Bir öneri daha söylemek gerekirse bal,hakiki zeytinyağı bir tane yumurtayı karıştır saçına sur 45 dakika beklet sonra yıka. Haftada 3 defa yap bunu zamanla çok fark göreceksin. Hem gurlesme hem canlanma ve parlaklık olacak

birde saçlarımın önünde hiç uzamayan kısa kısa saçlar var gıcık oluyorum belki kına iyi gelir diye düşünmüştüm

ben cook eskiden yapıyordum saclarım kızıldı ama koyu bir kızıl ısıl ısıl duruyordu sonra saclarımı mahvettim tabi bozdum falan ama kına iyi bakım yapıyor saca

birde saçlarımın önünde hiç uzamayan kısa kısa saçlar var gıcık oluyorum belki kına iyi gelir diye düşünmüştüm
Kına onlara iyi gelmez. Saçı da arttırmaz, sadece dökülme geçici bir süreliğine azalıyor sonra eski haline geliyor.

Ben bir kaç çeşit yağ, kına taşı ile karıştırıp uyguladım saçıma altta açık tonda boya olduğu için hoş bir kızıl elde ettim. Kahverengi yapabileceğinizi sanmıyorum güneşte kızıl kızıl parlar o. Üzerine boya tutmuyor malesef. Normalde pek belli değil ama güneşte kızıl kızıl oluyor saç uçlarım.

Ben de geçmişte saçına kına yakmış biri olarak şunu söyleyebilirim ki saçı muhteşem parlatıp güneşte hoş bir kızıllık veriyor aynı zamanda çok da doğal görünüyor. Bana hep saçlarımın nasıl bu kadar parladığını sorarlardı boyalı gibi durmadığından. Yalnız ilerde boyatmak istediğiniz zaman pişmanlık yaşarsınız çünkü o kınalı saç kesilip gidene kadar boyamaya yanaşmıyo kuaförler çünkü renk tutmuyor. Benim saçımın doğal rengi de siyaha yakın koyu kahveydi bu arada. Koyu renkli saçlarda güzel durduğunu söyleyebilirim. Ama bebe saçlarına bi yararı yok.

Yıllar önce iki kez kına yakmıştık saçıma. İyi gelmişti, dolgunlaşmıştı saçlarım. Kına, koyu renk saçlarda kestane rengi, açık renk saçlarda kızıl tutar. Benim saçlarım koyu kumral, o yüzden kestane rengi olmuştu. Güneşte kızıl kestane oluyordu. Kına kokusunu da pek severim. Annem içine sarımsak, ada çayı, siyah çay ve bazen de rastık katar. Beyazlarım o kadar çoğaldı ki, kıpkızıl olmayacağını bilsem ben de kına yıkacağım ama beyaz saçta çok sırıtıyor kına.

saçlarım hiç boya görmedi koyu kestane doğal rengim. saçımda hacim olmasını ıstedıgım ıcın kına yapmak ıstıyorum ama tam kızıl olmasını ıstemıyırum esmer bı tip oldugum ıcın yakımsayacagını duusnıyorum. tam kızıl olmaması ıcın ne yapmam gerekır

Kına taşı, kaynamış ceviz kabuğu suyu ya da demlenmiş siyah çay ile daha koyu hale getirebilirsiniz

saça kına yakmayı asla önermem çünkü akmıyor ! ve boya kabul etmiyor! saçınızı kesitip uzamasını bekleyerek ancak yeni bir boya kullanabilirsiniz ayrıca özellikle beyaz saçınız varsa dipten çıkan beyazlara kına sürdükçe tam bir kezban oluyorsunuz iğrenç duruyor dipler cart kırmızı uçlar siyah-kırmızı duruyor kına elde güzel bence kızlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…