Doğal Saç Bakım Kürleri Saça Disardan Uygulanan Bakımların Faydası Yokmuş

• Konu Sahibi Konu Sahibi gelecekkorkusu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri
G

gelecekkorkusu

Ziyaretçi
sac sadece kandan besleniyormus
saglikli saclarin tek yolu dengeli beslenmek
diger seyler gecici bir etki yapiyormus
bence dogru
yaglar, maskeler vs gecici sure parlatir o kadar..

evet bunu bi yerde daha okumustum.
ben cok yemek sectiğim için saclarım cansız kalıyor galiba

evet öyle. ama icten saclar icin alabilecegin vitamin kapsülleriyle güzel saclar elde edebilirsin. almanyada silicea diye bi mineral var. jel halinde bi yemek kasigi jeli bi su bardagi su da inceltiyorsun ve iciyorsun. bunu en az 3 ay uygulamalisin cikan saclar saglikli cikiyor. saclar gürlesiyor ve kuvvetli oluyor.

almanyadaki sayfasi ama türkiyede varmi bilmiyorum

sen daha cok sanslısın aysegül...yurtdısında bi cok ürünü daha kolay bulabilirsin.hair plus diye bi sampuan varmıs. türkiyede aradım bulamadım. sitede bi arkadas bahsetmişti amerikadayken kullanmıs haftada 1-1,5 cm uzuyor diye yazmıstı. internetten siparis vermek istedim kargo parası cok geldi.

katılıyorum canım her yerde aynı yazıyı görünce artık düzenli meyve yemeye başladım inş. faydası olur:Saruboceq:

konuyu okuyunca baktım ve netten bunları buldumyerimseniben

Sağlıklı ve güçlü saçlar için bazı öneriler...

Her şeyin başı sağlık olduğu kadar doğru beslenme! Siz doğru beslenmiyorsanız hücrelerin ihtiyacı olan protein ve mineralleri almıyorsanız, parlak gösteren şampuanlar veya saç bakım ürünleri kullanmanız yeterli olmayacaktır.

Saçlarınızın daha sağlıklı, parlak ve daha hızlı uzamasını istiyorsanız işte tüketilmesi önerilen gıdalar ve vitaminler!..

Demir bakımından zengin proteinler tüketin
Protein saç hücrelerinin de içinde bulunduğu tüm hücrelerin gelişimi için önemli. Demir içeren proteinler vücudunuzun tüm hücrelerine olduğu gibi saç diplerine de oksiyen taşınmasına yardımcı oluyor. Demir bakımından zengin gıladar arasında, istiridye, yağsız biftek, hindi, ördek, kuzu eti, tavuk, karides, yumurta sayılıyor. Vejeteryanlere ise, soya fasulyesi, mercimek, fasulye, nohut, börülce öneriliyor.

C vitamini alın
C vitamini, vejeteryan grubu demir içeren gıdaların hücre tarafından emilimini sağlıyor. Bu besinlerle C vitamini bakımından zengin biber, portakal, greyfurt, çilek, limon, brokoli, brüksel lahanası, ananas gibi gıdaların tüketilmesi öneriliyor.

Folik asit, B-6 ve B-12 vitaminleri de alın
Folik asit, B-6 ve B-12 vitaminleri tüm hücrelere ve saçları besleyen hücrelere besin, oksijen taşıyan kırmızı kan hücrelerinin sayısını artırıyor. Yeterli B vitamini alınmadığında, saç kökünü besleyen hücrelere yeterince enerji gitmediği için saçta yavaş büyüme, zayıflık, kırılma veya elektriklenme gibi sorunlar ortaya çıkabiliyor. B-6 vitamini içeren gıdalar arasında, kahvaltıda tüketilebilecek tahıllar, (buğday, bulgur), tavuk göğsü, beyaz patates, mercimek, deniz somonu, sığır bifteği veya filetosu, köy peyniri sayılıyor. B-12 vitamini içeren gıdalar da, börülce, soya fasulyesi, ıspanak, taze fasulye, brokoli, enginar, bamya, pancar gibi kök bitkileri, şalgam olarak belirtiliyor.

Çinkoyu unutmayın!
Çinko minerali, saçların büyümesini hızlandırır ve tamir edici özelliğe sahiptir. Saç köklerinin etrafında toplanarak, saç kökünün sağlıklı olmasını sağlar. Çinkonun azalması saç dökülmesine, yavaş uzamasına ve kepeğe neden oluyor. Biftek, tereyağı, hindi, tahıllar, tavuk, nohut, istiridye gibi gıdalarda çinko bulunuyor.

Uzmana sormayı ihmal etmeyin!
Önerilen gıdaları düzenli olarak yeteri kadar tükettiğinizde sağlıklı ve parlak saçlara sahip olacağınızdan şüpheniz olmasın! Tüm bunları yapmanıza rağmen başınız hala saçlarınızla dertteyse, bir dermatoloji uzmanına başvurmanızın zamanı gelmiştir!

Son düzenleyen: Moderatör:
teşekkürler dolunaycım:1hug:

yediklerimiz çok önemli fakat dıştan da desteklemek lazım özellikle uçlarına.

vala ben gayet sağlıklı besleniyorum her akşam salata, sebze ve yemekten sonra 1 tabak dolusu meyve mutlaka yerim ama saçlarım feci halde dökülüyor.

dünyadaki en sağlıksız insan benimdir diyebilirim anemi var bendeee geçen hafta thlil yaptırdımm herbişeyim düşük çıktı b -12 iğne yaptırıyorum 3 günde 1 hergünde çinko hap içimek zorundayımmm ve saçlarımda çok dökülüyo

tmam içten beslemek en önemlisi de dıştan yapılanında hiçbir etkisi yok diyemeyiz bnce o zaman saç nasıl boyanınca farklı bi renk alıyor dıştanda demek ki canlı o boyayı kabul ediyor o renk oluyor yani yoksa boyaların hapı olurdu bizde ne renk yapmak istiyorsak o renk hapı içerdik yani her ikside önemli bence lmaz:

katılmıyorum desem tabiki sağlıklı beslenmek özemlidir illaki ben pek dikkat etmiyorum gerçide dışardan yapılan maskeler saç derinizi yumuşatır saç köklerini besler en basiti çoğu yerde okudum ağdadan sonra bile kıl ıköklerini beslemesi sebebiyle kullandığınız kreme dikkat edin derler oda kıl değilmi neticede bence kesinlikle besliyor ve faydası oluyor

dışardan uygulanan bakımlar boş , doğru ... doktorlarda bunu söylüyor :lepi:

walla bende inanmıyorum.öğrenciyim son derece bozuk bir beslenme düzenim var ama ona rağmen saçlarım çok iyi durumda.küçükken annem sağlıklı beslenmemize çok dikkat ederdi ama ona rağmen son derece ince ve az saçım vardı büyüyüpte evden uzaklaşınca sürekli hazır yemekler yemeye başladım ve nerdeyse hiç meyve yemem ama saçlarıma uyguladığım yağ saçımı çoğalttı ve güçlendirdi ben sadece uzar ve eski cansızlığında kalır diyodum uzun bi süre ara verdim ve saçlarım hala aynı mevsimsel olarak çok az dökülüyo ve sürekli renk değiştirdiğim halde son derece az kırıklara sahip ve hiç yanmadı

canım benimde saçlarım son derece ince ve az,beslenmeme de elimden geldiğince dikkat etmeye çalışıyorum.şu kullandığın yağın adı markası neyse bana da söylermisin?:Saruboceq:

canım ben o yağın ne olduğunu bilmeden fransadan almıştım ama hint yağıymış.saça sürüyosun sıcak bir havluya sarıp yarım saat bekletiyosun birde çok sık pilav ye:))bu arada yağı ısıtıpta sürebilirsin illede sıcak havlu yapman gerekmez

özelden de yazdım ben size ama sadece hint yağı mı bu peki merak ettim bana gürleşme diyince akan sular duruyor ne kadar süre yaptın haftada 1 gün 2 ay falan mı gürleşmeyi ne zaman hissettin

canım çok teşekkür ederim cevabına:)

rica ederim cnm.ben pek herşeyi sürekli yapabilen biri değilim çok düzensizim yaptığım fazladan hiçbişi olmadı nerdeyse bir tek yağ var.şimdide hint yağıyla susam yağını kullanıyorum.boyama işlemlerinede biraz ara verdim:)))

gitti paralarım o zmn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…