Saç Ve Ten Renginize Göre Kıyafet Renkleri

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
mesela Beyaz tenlilere kırmızı turuncu gibi renkler..
esmer tenlere de fıstık yeşili gibi renkler öneriliyoruş

Son düzenleme:
ve gerçekten bana sarı ve turuncu renkler iyi gitmiyor..
ayrıca önerilenler arasından maviyi de ele alırsam...açık mavi gitmiyor solgun gösteriyor ama daha koyu orta tonda maviler yakışıyor

Son düzenleme:
# Ten renginiz pembe ve bej karışımıysa, şeffaf ve narin bir cilt yapınız varsa, saç renginiz sarı, platin, küllü sarı, boğuk kahverengiyse,
göz renginiz mavi, gri mavi, ela ve griyse:
Beyaz, mavi tonları, pembe, gri mavi, bordo, vişne, lila, mürdüm kullanabilirsiniz. Çok koyu ve canlı renkleri kullanmamalısınız.
Hele siyah rengi yüzünüze hiç yakıştırmayın. Portakal, fıstık yeşili, fuşya gibi canlı renklerle de iyi görüntü vermezsiniz.

Benim grubun bu galiba...Ben pembe giyince bende ve cevremdekilerde cok yakıştırırlar...tatlicadiarzu
bu gruptaki gerci hangi rengi giysem tenime cok uydugunu her giyişimde cevremden duyarımmm:1closedeyes:

Pembe ve LiLada benim baş renklerimmmmmlaelaelaelaelae

ben acikcasi soguk mu yoksa sicak tipmiyim bimiyorum. almanyada insanlari mevsimlere göre ayiriyorlar. mesela onlara göre kis ve yaz tipi soguk, sonbahar ve ilk bahar ise sicak.
ben bi kez imaj makera gitmistim. kadin bana kis tipi oldugumu söylemisti. kis tipi diyince benim aklima pamuk prenses geliyor. simsiyah saclar, cok acik bi ten, koyu gözler. esmer olanlarda kis tipi olabiliyormus. yani bana sicak renkler yakismazmis. bende sicak renkleri daha dogrusu toprak renklerini cok seviyorum. :sm_confused: ama asya ülkelerinden gelenler cogunlukla kis tipimis.

burda kis tipinin fotosu var:

http://www.qvc.de/deqic/qvcapp.aspx/app.html/params.file.|dehtml|service_beratung|gs|farbtyp|farbtyp_winter,html/walk.yah.AAAF

ben acikcasi soguk mu yoksa sicak tipmiyim bimiyorum. almanyada insanlari mevsimlere göre ayiriyorlar. mesela onlara göre kis ve yaz tipi soguk, sonbahar ve ilk bahar ise sicak.
ben bi kez imaj makera gitmistim. kadin bana kis tipi oldugumu söylemisti. kis tipi diyince benim aklima pamuk prenses geliyor. simsiyah saclar, cok acik bi ten, koyu gözler. esmer olanlarda kis tipi olabiliyormus. yani bana sicak renkler yakismazmis. bende sicak renkleri daha dogrusu toprak renklerini cok seviyorum. :sm_confused: ama asya ülkelerinden gelenler cogunlukla kis tipimis.

burda kis tipinin fotosu var:

http://www.qvc.de/deqic/qvcapp.aspx/app.html/params.file.|dehtml|service_beratung|gs|farbtyp|farbtyp_winter,html/walk.yah.AAAF

peki mevsimlere göre ayırırken neleri kriter olarak alıyorlar...saç göz ve ten renklerini mi...biraz ayrıntılı bilgi verebilirmisin ?
sana kış tipi demişler...peki senin doğal saç rengin, ten rengin ve göz rengin nedir ?

gözleri: mavi, grimavi, griyesil, maviyesil veyadda altinkahve karisimi

cilt: acik trn, sarimsi altinsi cilt, bazenleri cilli, pembe yanakli

saclar: cogunlukla sarisin, samansarisi, koyusarisin, altinsi saclar

yakisan renkler:
seftali rengi, grimavi, acikmavi, domates kirmizisi, turuncu, günes sarisi, acik yesil ve acik kahverengi
sicak ve pastel renkler

gözler: grimavi, acikmavi, maviyesil karisimi, gripetrol karisimi, kahverengi

cilt: acik tenli , nerdeyse beyaz ama pembemsi ve mavimsi bi isiltisi olur

saclar: cogunlukla küllüsarisin rengi, koyu kahve ama hep grimsi/ külrengi bi isiltisi olur

yakisan renkler: gülkurusu, framboaz rengi, eflatun, patlican rengi, asker yesili, gri, koyu mavi, koyukahve
soguk mavi isiltili renkler

gözler: acik mavi, petrol rengi, yesil, zeytin yesili, altin kahve karisimi ve koyu kahve

cilt: sicak, altinsarimsi tenrengi, cilli

saclar: kizil, kestane, sicak kahve tonlari

yakisan renkler:
bej rengi, bakir rengi, koyu turuncu, canli kirmizi, koyu bordo, toprak renkleri, asker yesili, zeytinyesili, paskahvesi
(sicak renkler)

gözler: derin koyu bi mavi, gri, yesil, koyu kahve, siyah
cogunlukla gözün beyaziyla kontrast olusturan koyu renkler

cilt: ya porselan gibi bembeyaz olur ve güneste hic kararmaz, yada esmer olupda cok cabuk bronzlasir

saclar: koyu kahve rengi, siyah

yakisan renkler:
acik pembe, cingene pembesi, kiraz kirmizisi, maviyesil, acik ve koyu mavi, siyah
(soguk ve canli renkler)

ayrıntılı bilgi için sağol ayşegül :)
evet benim netten bulduğum yazıdaki ayrınla karşılaştırırsak hemen hemen paralel şeylermiş..tek fark..bizim burda sıcak renk soğuk renkten bahsedilmiş..ama almanyada sıcak ve soğuğun yanısıra mevsim isimleri de vermişler ama tavsiye edilen renkler aynı nerdeyse...:)

ben de bir kış tipiyim...siyah saçlarım, koyu kahve gözlerim ve açık tenim var (ne kadar kağıt gibi bembeyaz olmasada)

giysi renkleri konusunu açıklığa kavuşturduk ama acaba hangi tip insanlar saçlarını hangi renklere boyayabilirler bu konuda bilgisi olan var mı arkadaşlar ?
doreler kimlere..küllü tonlar kimlere nötrler kimlere gider acaba ?

bildiğim kadarıyla dore dedikleri altın tonları yani sıcak tonlar, küllü renkler ise soğuk tonlar oluyor...acaba soğuk renklerin insanı olan birisi kendi gibi soğuk renkte mi saçını boyamalı yoksa zıttını mı yapmalı

ben de aynı fikirdeyim......sıcak tiplere dore ve kızıllar...soğuklara da küllüler ve nötrler iyi gidiyor sanırım...kısaca hepsini toparlarsak....
fakat saç renginde dore ve küllü kadar açıklık koyuluk da önemli...

mesela göz renginden çok daha açık olan saç renkleri her ne kadar sıcak-soğuk durumuna göre uyumlu da seçilse yakışmıyor...
mesela küllü açık kumral ve küllü sarı bana gitmedi soğuk tip olmama rağmen...çünkü göz rengim koyu kahve olduğu için
o saç rengine göre çok koyu düşmüştü..

ben değişik saç renkleri denedim...mesela kızıllarda kendimi iyi hissetmedim..röfle de kötü durdu...
küllü olmasına rağmen küllü sarı da berbat durdu (göz rengi koyu olduğu için)
ama mavi siyah , patlıcan moru, açık kestane ve koyu kumrallarda kendimi iyi hissetmiştim...bu da arkadaşlara bi fikir olur sanırım..

göz rengi koyu olan yani kahverengi olan arkadaşlar bence kesinlikle saç rengi olarak koyu kumral tonundan daha açığını denemeyin
hüsrana uğrarsınız derim....ama tabiki koyu kumral saç üzerine yapılan gölge ve seyrek balyajı bundan hariç tutuyorum

arkadaşlar sizce giyimde en iyi uyuşan renkler hangileridir ama saç ve ten rengini de göze alarak cevaplayalım.açılışı ben yapayım siyah saçlı ve beyaz tenli bir bayana mor bir bluz ve gül kurusu rengi bir pantalon süper olur bence.

kırmızı ve turuncu ile aram hiç ii degildir asla giyimde kullanmayacagım renklerdir o yuzden uzmanlara katılamayacagım

Çok açık pembe-beyaz tenliyim, koyu yeşil gözlerim var, saçlarım küllü kumral açık kahve arası... Her rengi severim hepsine de yer var dolabımda amaaaa... Ne zamanki mavinin tonlarını giyeyim, özellikle de lacivert o gün illa üç beş extra iltifat alırım. Enteresan ama ben de söylenince farkettim hakkaten sanki sihirli gibi mavi benim üzerimde... Giyince çok daha güzel hissediyorum kendimi mavi tonlarıyla. Halbuki ben doğuştan bir pembe kızıydım, herşey bi anda oldu çok çabuk gelişti :KK70: :KK70: :S :S

bu benim için büyük bir dert:KK31: ''şeker kız candy'' modunda takılmayı seven biriydim. kumral ve sarı renkleri kullandım ve bu saç renklerine iyi gidiyordu o tarz. şimdi ise siyah saçlıyım ve toz pembe, puantiyeli sevimli şeyleri vs. yakıştıramıyorum. sanki hep siyah lacivert vs. gibi soğuk renkleri giymem gerekmiş gibi geliyor:KK31: saçlarımı turuncu yapabilseydim bu tip renkler cuk oturacaktı oysa ki:KK31:

X