• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri saç sarmayı biri resimli gösterebilir mi?

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

limonkiz

Ağlamam artık gidenlere ♫
Kayıtlı Üye
12 Nisan 2008
1.064
93
163
İstanbul
saçlarımı değişik bi model yapmak istiyorum sonunda gazeteyle saç sarmaya karar verdim ilgili yazılı okudum ve hiçbişey anlamadım (napıyım ben görsel bi insanım) internette aradım ama bulamadım resimli olarak anlatabilcek birisi varmı acaba yada bi video falan??

du bi deneyeyim bakalım anlatabilecek miyim:))
bi gazete kağıdını al, uzun kenarını dikdörtgen şeklinde şeritlere ayır. şeritlerin eni yani kısa kenarı 7-8 cm olacak. boyu da gazete kağıdının eni yani kısa kenarının uzunluğu kadar oluyor zaten otomatikman. ayırdığın şeritlerden birini al eline, tam ortasından ikiye katla. uzun kenarını yarıya katlayacaksın, eni sabit kalacak yani. katladığın yere ip geçireceksin, yani ipi iki elinle gerip havaya kaldırdığında kağıt ipte asılı duracak.(ip örgü ipi olabilir, ne çok ince ne çok kalın olacak.) sonra içine ip geçirdiğin kağıdı sigara böreği sarar gibi ama sıkıca saracaksın ipli olan uçtan diğer uca doğru. bigudin hazır:)) saçını bigudiye saracaksın, sonra da ipleri sıkıca bağlayarak bigudiyi sabitleyeceksin.
inş. anlatabilmişimdir:utangac:

resimli göstermek isterdim ama kendim hazırlayıp çekmem gerekir, video da kağıtla sarmak için var, ama kız kese kağıdıyla yapıo, gazeteyle benim anlattığım şekilde olanını ben görmedim hiç:(
anlamadıysan azmedip hazırlar, eklerim aşama aşama resimleriopuyorumnanaktan

Son düzenleme:
sana benim yaptığım yöntemi anlatayım umarım işine yarar
bende arada değişiklik olsun diye saçımı sararım ma bigudilerle deği tabi bez parçası uzun bağlanacak şekilde şeritlerde kesiyorum sonra saçımın miktarını belirleyip tek tek sarıp sabaha kadar o şekilde kalıyo tabi bağ yerleri kafanda azcık rahatsızlık veriyo ama sabah uyanıp söktüğümde olay bu diyorum
umarım anlatabilmişimdir ve sana yardımcı olabilmişimdir :1hug:

Son düzenleme:
bende gazeteyle sarıyorum nadiren ama kuzu gbı oluorm bn ya
bukleler hoş durmuyo yanı
maşada çok yorucu,zaman kaybı
acaba gazete ısınde yanlıs yptıgım bıseyler mı war
sız sardıgınızda nasıl oluo kızlar

bende gazeteyle sarıyorum nadiren ama kuzu gbı oluorm bn ya
bukleler hoş durmuyo yanı
maşada çok yorucu,zaman kaybı
acaba gazete ısınde yanlıs yptıgım bıseyler mı war
sız sardıgınızda nasıl oluo kızlar

aynen dediğin gibi hayatım, sebebini de söyleyeyim hemen: gazeteden yaptığımız bigudiler malum incecik oluyorlar. sardığımız şeyin ortası ince olunca saçlar da kuzu gibi oluo maalesef, bukleler ince oluo yani. ben o yüzden hep pratik olduğu için hem de kalın bukleler çıkardığı için sosis bigudileri tercih ediyorum. sosisler kalın olduğu için bukleler de lüle şeklinde değil de iri iri oluyor. hani kuaförde boy boy bigudiler oluyor, kıvırcık yapmak için en küçükleri, iri dalga yapmak için de daha büyük boyları kullanıyorlar ya, aynı mantık iştea.s.

Back